MisterZielskoXD 19 Napisano 8 Grudnia 2019 Witam przychodzę tu bo nie chcę spartaczyć znów uprawy a więc mam dwa małe krzaki lampa jak na razie to zwykła lampka do 30 zł ale za jakiś czas zmieniam ją na lampę 25w dokładnie to mam dwie odmiany " white window XXL " nie wiem dokładnie czy dobrze napisałem oraz " hindu kush " wszystko to automaty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) wszystko to będzie za mało te krzaczki szukają światła Edytowane 8 Grudnia 2019 przez wielkitopek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Grudnia 2019 @MisterZielskoXD wyciągają się jak to automaty to nie widze zbytnio ich przyszłości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 8 Grudnia 2019 58 minut temu, Tester napisał: @MisterZielskoXD wyciągają się jak to automaty to nie widze zbytnio ich przyszłości Mogę wiedzieć czemu nie widzisz ich przyszłoci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Grudnia 2019 @MisterZielskoXD bo to automaty zaczną ci kwitnąć i z badyli wyciągniętych zbierzesz mały plon, światło lipne , może je spróbuj obniżyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 8 Grudnia 2019 @Tester w następnym tygodniu wymienię lampę i obniże ją zobaczymy z czasem jak to wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Grudnia 2019 @MisterZielskoXD no właśnie a zegar tyka, w przypadku automatów nie odrobisz czasu bo zaczną kwitnąć, dla początkujących lepiej jest odmiankę wziąć zwykłą nie automatyczną, bo zawsze można wydłużyć fazę wzrostu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 8 Grudnia 2019 @Tester jeszcze jedno pytanie jak z kwitnięciem u roślinek trzeba dawać im jakieś odrzywki na kwitnięcie czy topy same z czasem urosną jeżeli już dawać jakieś odrzywki to kiedy będzie wiadomo żeby je dawać i kiedy będzie wiadomo że już kwitną może i bez sensu pytania ale chce wiedzieć jak najwięcej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 8 Grudnia 2019 @MisterZielskoXD określ powierzchnie gdzie uprawiasz i oblicz ile ci lumenów trzeba to na początek.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) @MisterZielskoXD Jak masz dobrą ziemię, to na vege przeważnie żadnego nawozu nie musisz dawać, cos na faze kwitnienia (na forum jest dział z nawozami, zajrzyj tam), tyle, że to wszystko nic nie da, jak nie będziesz miał przyzwoitego światła. Niestety nie przeskoczysz tego za pomocą lampki z biurka czy świetlówką z garażu. Najtaniej na jednego czy dwa krzaki wychodzi clf dual z 250W Edytowane 8 Grudnia 2019 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Grudnia 2019 @MisterZielskoXD kwitnąć zaczynają z momentem pojawiania się białych włosków i wtedy można lać jakiś nawóz na kwitnienie ale nie przesadzać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Grudnia 2019 Watpie zebys te dwa badyle do fazy flo doprowadzil, mysle ze poprostu zdechnal po drodze do celu. Ale tak to juz jest jak za uprawe bierze sie czlowiek od dupy strony. Widac ze nie masz zielonego pojecia co robisz, to ja powiem Ci co musisz zrobic. Kup jak najszybciej (najlepiej dzisiaj) clfa duala 150W i zawies go na okolo 25cm od szczytow tych badyli. Jak to zrobisz to moze zbierzesz z nich troche suszu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati 0 Napisano 16 Grudnia 2019 Wątpię by coś z tego było po pierwsze trzeba : - dobre światło - glebę - temperaturę od 25 - 31 stopni max - wilgotność - świeże powietrze - Co2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 17 Grudnia 2019 @Mati Z tym Co2 do 1 krzaka to nie ma co przesadzać ale co do reszty jak najbardziej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati 0 Napisano 17 Grudnia 2019 No tak jeden krzak to nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach