Skocz do zawartości
hazera

Wedding Cake, Fat Banana, Sweet ZZ (3xAuto) 80x80x160+TS1000

Rekomendowane odpowiedzi

@Cykacz Robie odczyty z aplikacji PPFD METER. Staram się nie przekraczac 350 jednostek. Na ten moment 310 PPFD na szczytach. Liście wygladają zdrowo, nie widze żadnych oznak zbyt duzego naswietlenia. 

Na moim miejscu byś zjechał z mocą lampy? na ten moment 33cm do szczytów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzien 20/16 

Tragedia!!! 

Po wczorajszej lekko mowiac porazce z LST najstarsza Panna wyglada zdecydowanie slabo. Nie wiem co mam robic, czy te druty zostawic czy w pizdu wyciagnac i dac jej spokoj. W kazdym razie nie wyglada to dobrze.. Reszta jako tako. Dzis wlecialo do mlodszych 1l wody, 0,5 ml/Calmagu, 4ml RootJuice. Najstarsza 1.2l+ te same proporcje co mlode. Strasznie sie zrazilem... Tyle

20241203_174335.jpg

20241203_174339.jpg

20241203_174342.jpg

20241203_174348.jpg

20241203_174356.jpg

20241203_174359.jpg

Edytowane przez hazera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głowna nadlamana nad ziemia daj jej chwilę i ruszy 

W dniu 01/12/2024 o 11:14, hazera napisał:

@Cykacz Robie odczyty z aplikacji PPFD METER. Staram się nie przekraczac 350 jednostek. Na ten moment 310 PPFD na szczytach. Liście wygladają zdrowo, nie widze żadnych oznak zbyt duzego naswietlenia. 

Na moim miejscu byś zjechał z mocą lampy? na ten moment 33cm do szczytów. 

Moim zdaniem za mocno smazysz jeszcze się dobrze nie rozwinęła i nie wykorzysta wszystkiego zostaw sobie trochę mocy na pozniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB Nie, nie złamałem jej, lecz zbyt mocno ja ponaciskałem i na mojo oko strasznie sflaczała. Dam jej kilka dni. Porównuje swoje do innych i dlatego taki sceptyczny jestem 😞
Tutaj troche lepiej zobrazowane 

@mateo Aktualnie mam 40cm do mlodszych i do leżącej 30cm. Co sugerujesz? zmniejszyc moc czy jeszcze wyzej dac lampe. Miałem problem z wyciaganiem sie, dlatego tak nisko wisi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hazeranic jej nie będzie. U mnie przy każdym pierwszym gieciu lodygi wygląda jak u Ciebie. Za kilka dni to miejsce będzie wzmocnione i będę na gitarze

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka Uspokoiłes mnie troche, bo akurat na Twoim poradniku sie wzorowalem. Dam jej zyc i zobaczymy przy nastepnej aktualizacji czy sie dzwignie👍

@Lady Green Akurat ta co lezy to najstarsza, ale dzieki za otuche 👊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ile mocy już masz? Ja dopiero teraz wchodzę na 300 ppfd do 900 na kwiatkach chce dobić wiem że mam większy zapas ale też szkoda ładować dużo na początku skoro tego nie wykorzystają lepiej regulować wysokością lampy ledy to nie hps można bliżej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo tylko moge podac Ci procentowo. Na ten moment 40%, a wedlug producenta mojej lampy na stronce jest, ze na wegu 75% na 30cm co na moje troche popierdolone. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, hazera napisał:

@mateo tylko moge podac Ci procentowo. Na ten moment 40%, a wedlug producenta mojej lampy na stronce jest, ze na wegu 75% na 30cm co na moje troche popierdolone. 

ja trzymałem te minimum 35-40cm od szczytów i w okolicy 40-50 dnia leciał już na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi