mowmidejw 1 Napisano 3 Listopada 2024 (edytowane) Witam wszystkich! Jest to moja pierwsza uprawa, więc dużo przede mną jeszcze 😄 Listki pokazała 31.01 chciałbym podpytać czy póki co wszystko ok z roślinką. Ogólnie dałem dziś lampę trochę wyżej żeby się wyciągnęła, czy słusznie? AK47, automat box 40x40x120 lampa: Marshydro ts600. Aktualnie ok 55cm od gleby, 18/6 Za dnia średnio 26* i 70-80% wilgotności. staram się podlewać na około roślinki Edytowane 3 Listopada 2024 przez mowmidejw 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,810 Napisano 3 Listopada 2024 Nie wygląda za ciekawie. Proponował bym wyposażyć się w awaryjną pestkę na w razie gdyby ta się nie ogarnęła. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,461 Napisano 3 Listopada 2024 @mowmidejw coś z nią nie halo ale może jeszcze się ogarnie. Nie ma za mokro? Data rozumiem 31.10. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano 3 Listopada 2024 (edytowane) 26 minut temu, Lady Green napisał: @mowmidejw coś z nią nie halo ale może jeszcze się ogarnie. Nie ma za mokro? Data rozumiem 31.10. Tak, 31.10 ogólnie podlewałem rano przed zapaleniem lampy, i pod wieczór. Dziś odstawię podlewanie. ogólnie zauważyłem dzis ze pojawiło się kolejne pięterko względem wczorajszego dnia. Edytowane 3 Listopada 2024 przez mowmidejw @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano 3 Listopada 2024 Mam pytanko jeszcze. Bo mam duży nawilżacz który trzymam na zewnątrz boxa. W boxie pasywny wlot. Czy ja mogę do tego wlotu kierować to powietrze z nawilżacza, czy zrobić osobny otwór? niestety ciągle muszę mieć nawilżacz włączony… @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano 9 Listopada 2024 Mały update. Jak myślicie? Starałem się ostatnio wody trochę ograniczyc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,783 Napisano 9 Listopada 2024 (edytowane) Nic z niej ciekawego nie bedzie. Szukaj innej pestki do moczenia Edytowane 9 Listopada 2024 przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano 9 Listopada 2024 10 minut temu, moonka napisał: Nic z niej ciekawego nie bedzie. Szukaj innej pestki do moczenia A czemu tak uważasz? pytam aby unikać problemu następnym razem 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,783 Napisano 9 Listopada 2024 (edytowane) Bo to automat, ktory od pierwszych swoich dni dostaje po dupie co odbije sie na nim w przyszlosci. Na pierwszy raz zawsze ale to zawsze bierzemy feminizowane sezony a nie auto Edytowane 9 Listopada 2024 przez moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano 9 Listopada 2024 13 minut temu, moonka napisał: Bo to automat, ktory od pierwszych swoich dni dostaje po dupie co odbije sie na nim w przyszlosci. Na pierwszy raz zawsze ale to zawsze bierzemy feminizowane sezony a nie auto Oki rozumiem. No wydawało mi się że automat prostszy 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,783 Napisano 9 Listopada 2024 (edytowane) @mowmidejw zapewne naczytales sie takich informacji w necie?😉 na start nie ma nic prostrzego niz fem sezon. W rszie bledow masz czas zeby je naprawic i to Ty w pelni decydujesz co i kiedy ma sie dziac z roslina. Automat od poczatku do konca zyje swoim zyciem i rola growera jest zapewnic mu jak najlepsze warunki bez zbednych stresow tzn trzeba miec juz jakies pojecie o tym co sie robi🙂 Edytowane 9 Listopada 2024 przez moonka 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano 9 Listopada 2024 5 minut temu, moonka napisał: @mowmidejw zapewne naczytales sie takich informacji w necie?😉 na start nie ma nic prostrzego niz fem sezon. W rszie bledow masz czas zeby je naprawic i to Ty w pelni decydujesz co i kiedy ma sie dziac z roslina. Automat od poczatku do konca zyje swoim zyciem i rola growera jest zapewnic mu jak najlepsze warunki bez zbednych stresow tzn trzeba miec juz jakies pojecie o tym co sie robi🙂 Dobrze wiedzieć! Dzięki za info. No polecę już z tą tyle ile wytrwa, dla samego fun i jakiegoś nowego doświadczenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano 6 Grudnia 2024 Witam. Mały update. Niestety moja roślinka jest po przejściach bo niefortunnie przy LST zauważyłem po kilku dniach że uszkodziłem. Chyba dlatego że robiłem LST jak była po podlaniu. jak myślicie, zmienić ustawienia lampy? Około 45cm od szczytu. Wilgotność około 65-70 utrzymuje. podlałem kilka razy grow od Biobizz czy to już nie zaczyna się FLO? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 271 Napisano 6 Grudnia 2024 35 minut temu, mowmidejw napisał: Witam. Mały update. Niestety moja roślinka jest po przejściach bo niefortunnie przy LST zauważyłem po kilku dniach że uszkodziłem. Chyba dlatego że robiłem LST jak była po podlaniu. jak myślicie, zmienić ustawienia lampy? Około 45cm od szczytu. Wilgotność około 65-70 utrzymuje. podlałem kilka razy grow od Biobizz czy to już nie zaczyna się FLO? sklej miejsce złamania taśmą i lst się robi przed podlaniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano 6 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Cykacz napisał: sklej miejsce złamania taśmą i lst się robi przed podlaniem. To już jest jakieś dwa tyg około po złamaniu 🙂 tak wyglądało twraz już wiem że przed podlaniem 😂😂 czy ktoś ma jakieś opinie co do mojego krzaka? Coś warto przyciąć? Dodaje jeszcze dokładniejsze zdjęcia aktualne 🙂 zastanawiam się czy schodzić już z wilgotności. Tak na 40-50%? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,783 Napisano 6 Grudnia 2024 @Cykacz a tam przed podlaniem. Po podlaniu idzie rownie sprawnie co przed🙃 Wystarczy troche wyczucia i pewnej reki, ktora wie co robi🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano Poniedziałek o 20:08 Witam! Troche czasu minelo, wrzucam fotki roslinki. Cos tam uroslo. Z checia dowiem sie co poprawic, czy odcinac juz liscie z dolnych partii? Podlewane co drugi dzien 1,5L wody i po 2ml Top i bloom od biobizz. Myslicie aby zwiekszyc dawke? Boli mnie jakis niedobor ze pali koncowki. Jakies pomysly? Chlopaki z grupki pisali o P K Dolozylem zarowke jedna 3000k 17w, czekam az do Action wskocza te LSC... wiatraczki do mieszania mam z dwoch stron 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 239 Napisano Poniedziałek o 22:44 @mowmidejw ph się mogło rozjechać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mowmidejw 1 Napisano wczoraj o 04:57 @Kibic wodą odstawiona i ph reguluje od 4 tygodni juz około. mną wylocie jest jakieś 6 z groszami również. Sprawdzam papierkiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach