Skocz do zawartości
ZM-69

Pomocy !!! Namiot z Auto Ultimate x20/21 DP

Rekomendowane odpowiedzi

@JarzynaSWDN kuzwa nie wiem czy to jest od światła teraz tym pytaniem rozwaliłeś ki głowę bo światło jest na 70% mocy na jednej i drugiej lampie .

Ogólnie jestem w chuj załamy teraz będę siedział  jak na Bombie .

Nie wiem czy ruszą dalej czy dojda do siebie czy będą dalej kwitły i puchły Nie mam zielonego pojęcia jestem zły sam na siebie ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bubble no ja tylko strzelam tej sytuacji staram mu się jakoś pomóc żeby nie panikował swoją drogą deszcz jak pada nie ma 6,3 a kwiaty rosną więc myślę że takie jednorazowe podlanie dużo szkód nie narobi 

@ZM-69 nic się nie przejmuj wszystko będzie dobrze widziałem po gorszych zabiegach roślinki a i tak dawały ładny plon 😌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PogromcaBaobabow  Wiesz jak jest ....

Ty juz tez tych roslin przerobiles i widzisz po zdjeciach ze jest okey lub nie ma takiej duzej tragedi ...

Dla mnie przy pierwszej uprawie jest katastrofa .

Może i jestem zabardzo przewrażliwiony....

Martwię się że.chuj z tego wszystkiego wyjdzie ...

Jak się nie ogarna to daje sobie spokój z odpaleniem drugiego namiotu bo to bez sensu ...

Leżę na łóżku i miele w głowie....

Zrobiłem tego Flusha wyjebałem z cysternę wody dosłownie cysternę. 

Przelałem je tak fest ...

Posprzątałem i wstawiłem je spowrotem ...

Moje pytanie co dalej ???

Czekac obserwować ? 

Napewno przez najbliższe dobrych kilka dni nie będą podlewane. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PogromcaBaobabow deszcz nie ma ph 6.3 ale nie ma tez chloru i na outdoorze roslina przyroda pomaga to jest zupełnie inna  bajka.

@ZM-69 ja mówiłem zeby tego flusha nie robic, a na pewno nie w taki sposob. Teraz to trudno nie ma co sie załamywać. To tylko kilka sztuk z calej uprawy. Musisz sie liczyc ze stratami, nie zawsze bedzie tak kolorowo. Ja np. Na ostatniej uprawie sam zabilem najladniejsza roślinę bo ja za mocno polamalem, i nic trudno lecimy dalej. Zawsze cos Ci z tych roślin wyrosnie, jak będą chujowe to przerobisz na hasz i zaczniesz nowa uprawe. Ważne to wyciagac wnioski na przyszlosc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Wiesz co.jest najgorsze że tak naprawdę 4 rosliny z 20-21 roslin przerobiły te nawozy bez jakichkolwiek problemów. 

4 rosliny które są dużo dalej jeśli chodzi o kwitnienie .

Reszta namiotu ma popalenia itd i najgorsze jest to dla mnie ze popalenia wyszły na górnych partiach lisci .

Wiesz inaczej wyrzucić 4 rosliny a zostawić 16-17  a inaczej zostawić 4 a wyrzucić całą resztę. 

Mam kilka pytań do Ciebie @Boczelli a mianowicie co dalej ? 

Czekać obserwować  ? 

Jak narazie pewnie z 4-5 dni jak nie wiecej będą bez podlewania ... ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli Właśnie ułamałem 3 top i to z samego szczytu 😄 Życie! 

Co robić? Obserwować, ja to tylko spojrzałem na ostatnie posty, ale widzę, że sporo osób ci tu pomaga. I najważniejsze: to nie mustangi, nie uciekną, ani nie zadepczą Cię, więc masz czas.

Najgorsze co możesz zrobić to nadgorliwość. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 trochę cierpliwości bo już sobie założyłeś plany odgórne przy pierwszej uprawie a jakieś delikatne popalenia i histeryzujesz. Zobaczysz, że nie tak łatwo chwasta zajechać, ale na pewno trzeba się wystrzegać jakiegoś płukania czy nawożenia pod wpływem chwili. Wszystko na spokojnie, a często mniej znaczy lepiej 

Do niczego by człowiek nie doszedł z podejściem typu: “nie wyjdzie tak jak sobie założyłem, to rezygnuje całkiem”, zwłaszcza robiąc coś pierwszy raz. Głupio takie coś w ogóle pisać, brzmi dziecinnie i uważam, że to niepotrzebne, zwłaszcza patrząc na pomoc płynącą z każdej strony u ciebie w relacji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinieneś zebrać te 500 z palcem w dupie, swojego czasu miałem podobny przypadek i z 8 zebrałem chyba 270g, a przy dobrym prowadzeniu było 340g przy 300W na 1x1x2m namiocie. żebyś nie zebrał 30g z planta średnio to one naprawdę musiałyby źle wyglądać, a te twoje popalone wyglądają lepiej niż niektóre zadbane co się widuje 😄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 widziałeś u mnie ile dały 4 krzaki a były popalone tak że liście się kruszyły w rękach miesiąc przed zbiorem więc nie panikuj za dużo stresu sobie dokładasz nie podlałeś ich kwasem tylko woda z kranu a drugie jak ty zjesz za dużo to się porzygasz i po 2-3 dniach się lepiej czujesz jak jej nie będziesz teraz dobijał nawozem to zje ten nadmiar i będzie znów jej trzeba coś podać jak  bym ci podpalił włosy jak masz długie obciął na łyso te spalone to ci wyrosną nowe i zdrowe nie umrzesz od tego niewiem staram się szukać jakiś porównań głupich żeby cię trochę podtrzymać na duchu 😂😂😂@ZM-69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinno się bo łatwo przedawkować 

Co nie znaczy że się nie da wszystko z głową i obserwować rośliny trzeba 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ZM-69 trudna sprawa, ja powiem tak, i podlewanie i niedobór i światło może powodować to co u ciebie jest, nawet sam fakt że to automaty i swiecisz im więcej niż 12 godzin, co powoduje że DLI jest za wysokie, światło wcale nie musi palić liści, jego intensywność może powodować że roślina będzie jeść i pić jak nie chciany gość na święta, i będą niedobory itp.

Sprawdź światło sprawdź ph i dopiero wtedy lej nawozy.

https://www.growweedeasy.com/cannabis-plant-problems/light-burn

Tu masz artykuł o świetle porównaj sobie te zdjęcia do zdjęć z niedoborem i zobaczysz dlaczego łatwo się pomylić i lepiej najpierw sprawdzić nic odjebac lipę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi