Cykacz 223 Napisano 29 Października (edytowane) Siemano wracam z moim magicznym ogródkiem. Rośliny żyją od 21.09.24 więc maja trochę ponad miesiąc jak na razie nie dostały ani grama nawozów bo ziemia jest dobrze nabita (growmix) cały weg lampa vipar spectre p600 ale w czwartek dojdzie do mnie Mars TS1000 i większa część flo poleci na marsie. 2x pierwsze z brzegu są po lst nauczony doświadczeniem i poradami z tego forum posadziłem je tym razem na krańcach doniczki 1x bez treningu jestem ciekaw jak sobie poradzi i ostatni super skunk z gratisa po topingu (lewy górny róg) pytanie czy jak bede wywalać teraz po trochu liście to nic im nie zrobie ? Dzień 37 Edytowane 29 Października przez Cykacz 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 29 Października @Cykacz lepiej zrob fryzjera raz a porzadnie. Lepszy jeden duzy stres niz co chwilę mniejszy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 29 Października (edytowane) Troszkę przez przypadek zrobiłem tutaj taki busz jak jeszcze nigdy 😛 musze częściej mieć wyjebane w uprawę na początku mysle czy nie zacząć im łac bio blooma bo powoli wykazuj oznaki niektórych niedoborów, bio growa to odpuszcze bo są zielone ze ja pierdole. Zrobiłem im fryzjera, niektóre po 1-2 listki a te większe tak aby odsłonić boczki. Widać że zabieraja się za robienie topkow, ps Mars wleci jutro chyba bo już do paczkomatu jedzie od lewej super skunk auto po toppingu w 14 dniu, po prawej banana pounch auto bez treningu a z przodu 2x po lst, jedno lst mi troche jak topping wyszło bo pojawił się równy 2 szczyt. Troszkę przez przypadek zrobiłem tutaj taki busz jak jeszcze nigdy 😛 musze częściej mieć wyjebane w uprawę na początku mysle czy nie zacząć im łac bio blooma bo powoli wykazuj oznaki niektórych niedoborów, bio growa to odpuszcze bo są zielone ze ja pierdole. Zrobiłem im fryzjera, niektóre po 1-2 listki a te większe tak aby odsłonić boczki. Te dwie pierwsze od jutra chyba dostaną po 1-2ml bio blooma kurwa dalej nie umiem nawozić. Edytowane 29 Października przez Cykacz 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 30 Października (edytowane) Wleciał Mars hydro ts1000 jeszcze go wypoziomować muszę. Dałem go na razie na 50% mocy Dwie pierwsze dostały na 1,5l wody po 1ml calmagu i 1,5ml bio blooma. Edytowane 30 Października przez Cykacz 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 2 Listopada (edytowane) 41 dzień życia leje sobie wode trochę gole i efekt jest taki, jak oceniacie ? Największy ma 50 cm Po 2 widać że się kwitnie już Edytowane 2 Listopada przez Cykacz 2 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 2 Listopada Ładne sztuki 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 5 Listopada 45 dzień ta poprawej o góry to mnie wkurwia nie robione lst ani toping a zamula pizde 😜 to już automat po topingu lepiej wyglada 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 54 Napisano 6 Listopada @Cykacz witaj jakie oświetlenie tam masz ? Ile im światła dajesz a ile ciemni ? Jaka odleglosc od lampy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 6 Listopada (edytowane) 17 minut temu, ZM-69 napisał: @Cykacz witaj jakie oświetlenie tam masz ? Ile im światła dajesz a ile ciemni ? Jaka odleglosc od lampy ? Cześć Marshydro ts1000 150w świece im 18h na 6 ciemni, aktualnie 75% mocy i 35 cm od szczytów, to mój pierwszy grow na tej lampie więc można powiedzieć że się jej uczę Edytowane 6 Listopada przez Cykacz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZM-69 54 Napisano 6 Listopada @Cykacz Bardzo ładnie ci to idzie . Będę obserwować i trzymam kciuki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 8 Listopada Dzień 48 Te dwa z tylu są kurewsko zamulone 😜 liczyłem że ścinka będzie około sylwestra a tu chyba plany do zmiany i powoli mysle o początku stycznia. pytanko czy jak im teraz wywalę dolne listki i trochę syfu który i tak nie dojdzie to cos się może zjebac ? Lampa chodzi na 100% 35 cm od szczytów Kot przyszedł obczajke zrobic Największy ma 58 cm 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 11 Listopada Dzień 51/52? Pojebalo mi się liczenie w każdym razie wyszły 20/21 września na świat ostatnia. Chyba albo je kurwa przenawozilem albo nie mam pojęcia bo pH od swojego 1 indora to pilnuje jak Tusk konstytucji gdy nie był jeszcze premierem. Jakieś pomysły ? 😛 dosłownie podałem pare razy po 1ml calmagu od biobiza, kilka razy bio bloma i po ostatnim podlanou topmax+blom w ilości 4ml obu wyjebaly mi jakieś plamy.. A ja jeszcze bioheven zamówiłem 😜 Ps tego w prawym rogu to nie wiem czy trzymać się opłaca czy nie zrobic im miejsca bo on ma w chuj małych gałązek 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 11 Listopada Dużo calmagu może być. On może blokować wchłanianie P i K. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 351 Napisano 11 Listopada Do namiotu za często zaglądasz i je zauroczyles, teraz mają plamki 🤣 Czleniu ja swojej co podlanie daje bio bloom I teraz jeszcze dostała pk13/14 i jej nie przenawozilem, sprawdź ph nawet jak ostatnio sprawdziłeś, sprawdzaj odpływ bo może dryfował, u mnie tak się stało i musiałem podbijać 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 12 Listopada (edytowane) 16 godzin temu, WymiataczMega napisał: Dużo calmagu może być. On może blokować wchłanianie P i K. Wydaje mi się że to calmag po zauważeniu tych objawów przy podlewaniu następnym zarzuciłem im samą wodę o 500ml więcej niż normalnie im leje i jak na razie to nie postępuje teraz dam z nawozami ale bez calmagu, jutro mi bioheaven przyjdzie. 14 godzin temu, JarzynaSWDN napisał: Do namiotu za często zaglądasz i je zauroczyles, teraz mają plamki 🤣 Czleniu ja swojej co podlanie daje bio bloom I teraz jeszcze dostała pk13/14 i jej nie przenawozilem, sprawdź ph nawet jak ostatnio sprawdziłeś, sprawdzaj odpływ bo może dryfował, u mnie tak się stało i musiałem podbijać Ph nie ma bata bo ja kalibruje miernik co 2 tygodnie nie wiem czy to coś zmienia ale po zjebaniu 1 grow przez ph mam to bardzo mocno na uwadze. (adwa12) do tego sprawdzam każdy litr wody przed podlaniem. To 90% calmag bo ostatnie 3 podlania zajebałem im po 1 albo 1,5ml na podlanie 😜 mimo że to mój 4 indoor to dalej do końca nie ogarniam nawożenia, poprzednie automaty w pizdu popaliłem ale coś tam do jarania z nich było (nie wiem nawet ile bo nie chce mi się z wagą pierdolić) A jeszcze co do podlewania to jak swoim poprzednim auto zajebałem po 5ml blooma i topmaxa a potem mi w chuj je popaliło to zyskałem respekt do biobiza 😜 W każdym razie jeżeli to przez calmag to na całe swoje szczęście nie dałem go na tyle aby polokować te 50-60 cm planty. To listek z tego w prawym rogu chyba on najbardziej po dupie dostał bo najmniejsza była ta roslina i jeszcze najdłużej firmowała kwiaty mimo ze jej dosłownie nic nie robiłem ani lst ani topingu przez 40 dni to nawet liścia nie ruszyłem jej 😜 Edytowane 12 Listopada przez Cykacz 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 351 Napisano 12 Listopada To co wlewasz nie ma znaczenia, liczy się to co w donicy, ja wlewałem wodę o ph 6.5 a wylewała sie o ph 5.4 wiesz jakie niskie ph w doniczce musiało być żeby 5.4 wyleciało? A przenawożenie czleniu moja roślina dostaję maxymalne dawki zalecane od producenta na dany tydzień co 2 dzień w 3 litrach wody 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano Niedziela o 17:30 W dniu 12/11/2024 o 16:46, JarzynaSWDN napisał: To co wlewasz nie ma znaczenia, liczy się to co w donicy, ja wlewałem wodę o ph 6.5 a wylewała sie o ph 5.4 wiesz jakie niskie ph w doniczce musiało być żeby 5.4 wyleciało? A przenawożenie czleniu moja roślina dostaję maxymalne dawki zalecane od producenta na dany tydzień co 2 dzień w 3 litrach wody zwracam honor wisze browara, ta po prawej ma za niskie ph sprawdziłem i wyjebało 5,6 dramatu nie ma ale musze jakoś podbić a średnio mi się chce zapierdalać do sklepu, czy przelanie jej wodą z ph powiedzmy 7,5 podbije temat? druga ma 6,5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 351 Napisano Niedziela o 18:13 Tak po prostu podlej wodą o wyższym ph tylko zrób tak parę razy i znowu sprawdź, jak sie zaczyna podnosić do powoli zmniejszaj ph tego co wlewasz żeby nie przestrzelić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano Poniedziałek o 08:26 Tak się zastanawiam ile im Dolomitu podrzucić aby te ph do 6,5 z 5.6 podbić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano Wtorek o 15:25 Dobra więc mamy dzień 59 walczę z ph 1 planta, ale przynajmniej nie postępuje pije wodę i kwitnie więc jest jako tako zawsze muszę coś spierdolic na środkowym etapie 😜 z tyłu ten skunk po toppingu jest najwyższy a ten purple ban 3 to wyjebalem mu troche krzaków bo topki nie chciały rosnąć 😜 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach