Cholender 3,874 Napisano 7 Lutego (edytowane) @moonka spoko zajawka, ale prawie każdy filtr da sie otworzyć i wymienic węgiel, te nowe z Mars Hydro juz robia wymienialne beż rozwiercania nitów itd. Tylko czy to sie opłaca? Edytowane 7 Lutego przez Cholender @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 7 Lutego @Cholender finansowo napewno. Koszt materialu do druku do okolo 4€, siatka 4€, srubki oraz wtapiane "nakretki" kilka centow bo te kupuje sie na setki szt za grosze. Trzeba by doliczyc prad ale tutaj tez bez szalu. Swojego czasu nie licze bo to zajawka tak jak pisales. Obudowa wyjdzie wiec okolo 10€ + koszt wegla, ktorego wchodzi kilogram bo dzisiaj sprawdzalem na wadze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,874 Napisano 7 Lutego @moonka no to z węglem pewnie w 20e sie zamknie, nowy filtr 30e, lepszy 40. Jak dla mnie szkoda się z tym bawic, no chyba że się ma 10 albo więcej takich filtrów do wymiany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 7 Lutego @Cholender na ta chwile mam 2 i wegla na kilka wymian wiec na kilka lat wystarczy. Lubie cos "tworzyc" wiec...😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,874 Napisano 7 Lutego @moonka no czaje, rozumiem zajawke 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 336 Napisano 9 Lutego Stwórz coś czego nie masz, zerknij tutaj: Dwa rozmiary, przydatne narzędzie i zrobisz coś czego nie masz, a nie poprawiasz filtr, co Ci w sumie nic nie daje... Bo ja nie widzę żadnych bonusów plastikowego filtra... Oo a jak spadnie na ziemię to się rozsypie w mak, nie jak metalowy... Nie będzie można od ręki poprawić tylko trzeba będzie wydrukować nowy(a zapasu się pozbyłeś)... A zapach będzie się rozchodził... Akurat tutaj jestem przeczulony na tym punkcie, bo mam magazyn w środku miasta i nie mogę dopuścić do takich wtop, które generują ogromne prawdopodobieństwo wpadki. Mi tylko 2 razy wentylacja spadła xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,023 Napisano 9 Lutego 31 minut temu, Wladimir napisał: bo mam magazyn w środku miasta i nie mogę dopuścić do takich wtop Tego wygwizdowa nie nazywaj miastem 😁😉 żarcik przy lekturze forum. Pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 336 Napisano 9 Lutego No dobrze, jeżeli mamy być szczegółowi to w "ścisłej zabudowie gniazd ssaków gatunku ludzkiego" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 9 Lutego @Wladimir z filterm chodzilo mi bardziej o to czy da sie go zrobic i czy bedzie dzialal. Wiem, ze to przerost formy nad trescia bo na ta chwile mam juz 3 filtry i worek wegla🙃 polimator bedzie🙂mam juz projekt na kompie ale musze najpierw kupic silnik oraz jakis pojemnik zeby polaczyc to wstepnie na etapie projektu bez pozniejszych zbednych kombinacji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 11 Lutego Koniec co raz blizej wiec postanowilem je koknretnie przyciac. Usunalem wszystkie liscie, ktore dalo sie wyciac bez dlubania w szczytach. Teraz juz tylko podlewac i czekac na finisz🙃 2 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divi0000 144 Napisano 11 Lutego @moonka Jeden z wzorów, w uprawie dla mnie 🙂 skromnie fajne 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 11 Lutego @divi0000 dzieki ale ja tu widze mala porazke x4🙃 wstepne zalozenia byly calkowicie inne niz to co dzieje sie w szafie. Nastepnym razem bedzie lepiej🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 13 Lutego Szybkie podlewanko po pracy. Mialy dostac po 1.5litra ale zapomnialem przygotowac wczesniej wode i dostaly tyle ile mialem czyli po 1 litrze. Zeby byly szczesliwe dostaly po 4ml bloom. Ilosciowo bedzie porazka ale szronia jak glupie wiec przynajmniej jakosc bedzie zadowalajaca😂 zdjecia brak bo tel wyladowal pod ladowarka a poza tym nic sie nie zmienilo🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 292 Napisano 14 Lutego @moonka bardzo ładnie wyszło mi się podoba 🙂 wiadomo zawsze jest niedosyt i można coś zmienić ulepszyć. Ale to przychodzi z uprawy na uprawę każdy wyciąga wnioski 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 14 Lutego @Mooshrom jedyne co mi wyszlo to utrzymanie szczytow na tej samej wysokosci +-😂 tragedii nie ma ale powodow do dumy tez nie bedzie😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 702 Napisano 14 Lutego W dniu 11/02/2025 o 22:08, moonka napisał: @divi0000 dzieki ale ja tu widze mala porazke x4🙃 wstepne zalozenia byly calkowicie inne niz to co dzieje sie w szafie. Nastepnym razem bedzie lepiej🙂 Czemu porażkę? Rozwiń myśl. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,019 Napisano 14 Lutego @Lasir kompletnie niewykorzystane miejsce. Nad roslinami jest jeszcze z 80cm a znowu porosly karly. Zakladalem wyciagnac kolo 100 z krzaka a bedzie moze polowa z tego🙃 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 702 Napisano 14 Lutego @moonka Critical zdaje się niewysoki rośnie jak się lst robi. Ale za to kwiatkiem od samego dołu porośnie. I palenie mocne...;) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,207 Napisano 15 Lutego Zaczynasz smażyć lampa tak jak ja kiedy mają moc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,874 Napisano Niedziela o 11:05 @moonka nie jest źle, ale faktycznie mogłyby byc wyższe, ja obstawiam ze za duzo swiatla. Jakies plany na kolejny projekt? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach