Skocz do zawartości
moonka

Critical x4. Box szafa 100x60x155. Oswietlenie Kingbrite 240W

Rekomendowane odpowiedzi

Wiekszosc osob ostatnia dobe robi roslinom ciemnice. Ja za to odwrotnie. Od wczoraj bez przerwy maja dzien az do jutra do scinki. Dodatkowo temperatura obnizona do minimum jakie moge im zapewnic czyli w dzien max 15° a w nocy spadla do 5°🙃 kiedys naczytalem sie o tym i widzialem madry wywod na ten temat na yt ale czy rzeczywiscie to cos daje...🤷‍♂️😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 hours ago, moonka said:

Wiekszosc osob ostatnia dobe robi roslinom ciemnice. Ja za to odwrotnie. Od wczoraj bez przerwy maja dzien az do jutra do scinki. Dodatkowo temperatura obnizona do minimum jakie moge im zapewnic czyli w dzien max 15° a w nocy spadla do 5°🙃 kiedys naczytalem sie o tym i widzialem madry wywod na ten temat na yt ale czy rzeczywiscie to cos daje...🤷‍♂️😂

Doktor Bruce bugbee w jednym z swoich wywiadów powiedział że ciemnia nic nie daje, a właśnie zostawianie włączonego światła stresuje roślinę do produkcji tak zwanych secondary metabolites, trihomow zapachu, trihomy dla rosliny to jak krem słoneczny dla ludzi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka ja nie robię, testowałem nie ma to żadnego wpływu ale za to podlewam dzień przed ścinka wtedy suszenie krzaków trwa dłuzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ogarniete. Na pierwszy rzut oka wydaje sie byc okolo 300gramow bo wysuszeniu ale moze byc roznie. 3 rosliny topy zbite jak kamienie nawet te malutkie wielkosci paznokcia a jedna roslina (byc moze gratis) wiecej lisci cukrowych i topy mniej zbite. Wieczorem wrzucam nowe pestki do wody...

20250306_131428.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi