FantastycznyPanLis 93 Napisano 12 Grudnia 14 godzin temu, WymiataczMega napisał: Zostaw nic nie urywaj to pistyle. Ładnie puchnie 👍 będzie co jarać na święta 😎 Jak myślisz ile jej jeszcze potrzeba czasu? Nie chce efektu typowo kanapowego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,683 Napisano 12 Grudnia Ciężko wyczuć. Możesz małego topka pobrać, wysuszyć na szybko i spróbować. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 266 Napisano 12 Grudnia (edytowane) Sposób na szybko tylko to musisz sobie sam wyczuć ale u mnie. mikrofala 300w ustawiam 2min daje papierowy ręcznik, potem topek na to ręcznik i minute leci, po minucie sprawdzam jak to wygląda i jak nie to daje 30s po tych 30s to samo i jak już jest w miare suche ale jeszcze trochę mokre to wbita do lufy, wiadro i siedzę sobie skopcony pisząc ci te odpowiedź 😜 Edytowane 12 Grudnia przez Cykacz 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 93 Napisano 13 Grudnia @WymiataczMega @Cykacz wczoraj ukroiłem topą ale nie mam mikrofalówki to jebalem się z godzinę lub ponad na 50 stopniach przy otwartym piekarniku i dalej mokra, zapach jak skoszona trawa, i tak watpilem że cokolwiek poczuje w smaku jałowy "zielony" smak no ale jeblo i to konkretnie, aż się zdziwiłem bo dawno takiej pizdy nie miałem, pierw gadanie się włączyło, humorek dobry i wyluzowanie, lepiej się film oglądało 😜 Myślę że już do ścięcia by była bo odpowiada mi w haju triochomy mleczne gdzie nie gdzie przezroczyste, nie wiem jak dolne topy czy będą dojrzałe, no ale do świąt chciałbym mieć już to z głowy a licząc od jutra mamy 10 dni do wigili Pozdro wariaty No i dziś łeb konkretnie boli 3 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,618 Napisano 13 Grudnia @FantastycznyPanLis zarezerwuj sobie te 7 dni na suszenie co najmniejz także jak chcesz na swieta to sekator w dłoń! 😅 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 266 Napisano 13 Grudnia Są różne sposoby ja 15 lat temu jak do liceum jeszcze chodziłem. I zrobiliśmy outa obok domu kolegi (krzaki przez płot przerzucaliśmy) to u niego nie było ani Piekarnika ani mikrofali, suszyliśmy chyba z godzinę suszarką. a co do mocy to też się ostatnio zdziwiłem a ja lubię jak jest mocno na głowie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 93 Napisano 13 Grudnia @Cykacz @Boczelli po robocie wezmę się za nią, nie podlewalem jej specjalnie 3 dni, gałązki przy samej łodydze ucinać, potem oczyścić z liści cukrowych? Mogę z liści i cukrowych i wiatrakowych coś zrobić? Najprostsze to słyszałem o gotowaniu w mleku tzw makumbe 😜 Dzięki za pomoc wariaty odezwę się pod wieczór ze zdjęciami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,618 Napisano 13 Grudnia @FantastycznyPanLis no mozesz duzo różnych przetworów zrobic, ale z takiej małej ilości to chyba jedynie makumbe albo maslo się opłaca robic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 266 Napisano 13 Grudnia 2 godziny temu, FantastycznyPanLis napisał: @Cykacz @Boczelli po robocie wezmę się za nią, nie podlewalem jej specjalnie 3 dni, gałązki przy samej łodydze ucinać, potem oczyścić z liści cukrowych? Mogę z liści i cukrowych i wiatrakowych coś zrobić? Najprostsze to słyszałem o gotowaniu w mleku tzw makumbe 😜 Dzięki za pomoc wariaty odezwę się pod wieczór ze zdjęciami Mordo ja ci tylko dałem poradnik małego ćpunka jak wysuszyć swoje zioło gdy w worku pusto. W każdym razie swoje też dziś albo jutro chyba zetne bo więcej już z tego nie będzie a jeszcze z tydzień i sam to palić będę musiał bo znajomi nawet na imprezie ze mną tego nie zapalą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 93 Napisano 13 Grudnia @Cykacz coś tego typu odcinać liście które wychodza za obwód topą? Tam gdzie złapie nóżkę liścia to upierałam przy samej dupie ale jak są małe liście to Ciacham wzdłuż topą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,229 Napisano 13 Grudnia Jak chcesz prima sort to te listki i liście powycinaj. Na wzór jarania z coffeeka zrób 😉 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 93 Napisano 13 Grudnia 1 minutę temu, WBB napisał: Jak chcesz prima sort to te listki i liście powycinaj. Na wzór jarania z coffeeka zrób 😉 Coś takiego staram się zrobić ale mega trudno te małe listki za ogonek złapać więc Ciacham po liściu 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,229 Napisano 13 Grudnia @FantastycznyPanLis nie wiem jaką tam masz technikę ale ja łapie za tą łodygę całego topa i opierdalam dookoła 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,618 Napisano 13 Grudnia @WBB w jaraniu z coffika jest sporo lisci. Oni tam trimbagami trymuja zazwyczaj, a nie recznie więc nie osiągają takiej jakości jak się samemu zrobi. @FantastycznyPanLis rob tak żebyś sam był zadowolony, zawsze mozesz poprawić jak wyschnie, albo nawet przed samym jaraniem oberwać to czego nie chcesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 604 Napisano 13 Grudnia 4 minutes ago, WBB said: @FantastycznyPanLis nie wiem jaką tam masz technikę ale ja łapie za tą łodygę całego topa i opierdalam dookoła Ja to samo robiłem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 266 Napisano 13 Grudnia To zależy co chcesz osiągnąć ja główne duże topy zazwyczaj trymuje tak że wypierdalam co widzę a te gorsze na które mam wypierdolone obcinam tyle ile mi się chce czasem do perfekcji a czasem nie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 93 Napisano 13 Grudnia 63 dzień Panie i panowie ścinka 😄 w końcu doszedłem do końca, każdemu z osobna chciałbym podziękować za pomoc i cenne rady, w szczególności @Boczelli i @WymiataczMega którzy byli od początku relacji i udzielali się najczęściej, dając rady i wskazówki, dziękuje panowie za waszą pomoc przy stawianiu moich pierwszych kroków ❤️ Wyszło 124g mokrego z łodygami, tak z ciekawości zważyłem Zrobiłem prowizoryczną suszarnie ze sznurka jutowego, wywaliłem lampę, temperatura w boxie 20.9 stopni i 33% wilgotności Wstawić mały wentylator na podłogę aby coś tam mieszało? Jeszcze raz dziękuje wszystkim którzy udzielali się w fotorelacji i podpowiadali co z czym się je ❤️ 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,683 Napisano 13 Grudnia Gratulacje i smacznego życzę 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 93 Napisano 20 Grudnia Po wysuszeniu wyszło 25g z łodygami Po zajaranii fajny efekt, gaduła się załącza, humorek dobry, no i taki luzik, nie kanapa na szczęście bo tego chciałem uniknąć. dzięki wszystkim za pomoc, pozdrawiam i życzę wam spokojnych i radosnych świąt ❤️ Do zamknięcia 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach