Skocz do zawartości
FantastycznyPanLis

[0,12m2]Pierwsza roślinka [Auto 60 Grapefruit][mars ts600]

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, WymiataczMega napisał:

Zostaw nic nie urywaj to pistyle. Ładnie puchnie 👍 będzie co jarać na święta 😎

Jak myślisz ile jej jeszcze potrzeba czasu? Nie chce efektu typowo kanapowego 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)

Sposób na szybko tylko to musisz sobie sam wyczuć ale u mnie.

mikrofala 300w ustawiam 2min daje papierowy ręcznik, potem topek na to ręcznik i minute leci, po minucie sprawdzam jak to wygląda i jak nie to daje 30s po tych 30s to samo i jak już jest w miare suche ale jeszcze trochę mokre to wbita do lufy, wiadro i siedzę sobie skopcony pisząc ci te odpowiedź 😜 

Edytowane przez Cykacz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@WymiataczMega @Cykacz wczoraj ukroiłem topą ale nie mam mikrofalówki to jebalem się z godzinę lub ponad na 50 stopniach przy otwartym piekarniku i dalej mokra, zapach jak skoszona trawa, i tak watpilem że cokolwiek poczuje w smaku jałowy "zielony" smak no ale jeblo i to konkretnie, aż się zdziwiłem bo dawno takiej pizdy nie miałem, pierw gadanie się włączyło, humorek dobry i wyluzowanie, lepiej się film oglądało 😜

Myślę że już do ścięcia by była bo odpowiada mi w haju triochomy mleczne gdzie nie gdzie przezroczyste, nie wiem jak dolne topy czy będą dojrzałe, no ale do świąt chciałbym mieć już to z głowy a licząc od jutra mamy 10 dni do wigili 

Pozdro wariaty

IMG_20241212_201339_314.jpg

No i dziś łeb konkretnie boli 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Są różne sposoby ja 15 lat temu jak do liceum jeszcze chodziłem. I zrobiliśmy outa obok domu kolegi (krzaki przez płot przerzucaliśmy) to u niego nie było ani Piekarnika ani mikrofali, suszyliśmy chyba z godzinę suszarką. 
 

a co do mocy to też się ostatnio zdziwiłem a ja lubię jak jest mocno na głowie 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Cykacz @Boczelli po robocie wezmę się za nią, nie podlewalem jej specjalnie 3 dni, gałązki przy samej łodydze ucinać, potem oczyścić z liści cukrowych? Mogę z liści i cukrowych i wiatrakowych coś zrobić? Najprostsze to słyszałem o gotowaniu w mleku tzw makumbe 😜

Dzięki za pomoc wariaty odezwę się pod wieczór ze zdjęciami 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, FantastycznyPanLis napisał:

@Cykacz @Boczelli po robocie wezmę się za nią, nie podlewalem jej specjalnie 3 dni, gałązki przy samej łodydze ucinać, potem oczyścić z liści cukrowych? Mogę z liści i cukrowych i wiatrakowych coś zrobić? Najprostsze to słyszałem o gotowaniu w mleku tzw makumbe 😜

Dzięki za pomoc wariaty odezwę się pod wieczór ze zdjęciami 

Mordo ja ci tylko dałem poradnik małego ćpunka jak wysuszyć swoje zioło gdy w worku pusto. W każdym razie swoje też dziś albo jutro chyba zetne bo więcej już z tego nie będzie a jeszcze z tydzień i sam to palić będę musiał bo znajomi nawet na imprezie ze mną tego nie zapalą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, WBB napisał:

Jak chcesz prima sort to te listki i liście powycinaj. Na wzór jarania z coffeeka zrób 😉

Coś takiego staram się zrobić ale mega trudno te małe listki za ogonek złapać więc Ciacham po liściu 

IMG_20241213_170353_730.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@WBB w jaraniu z coffika jest sporo lisci. Oni tam trimbagami trymuja zazwyczaj, a nie recznie więc nie osiągają takiej jakości jak się samemu zrobi.

@FantastycznyPanLis rob tak żebyś sam był zadowolony, zawsze mozesz poprawić jak wyschnie, albo nawet przed samym jaraniem oberwać to czego nie chcesz 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To zależy co chcesz osiągnąć ja główne duże topy zazwyczaj trymuje tak że wypierdalam co widzę a te gorsze na które mam wypierdolone obcinam tyle ile mi się chce czasem do perfekcji a czasem nie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

63 dzień 

Panie i panowie ścinka 😄 w końcu doszedłem do końca, każdemu z osobna chciałbym podziękować za pomoc i cenne rady, w szczególności @Boczelli i @WymiataczMega którzy byli od początku relacji i udzielali się najczęściej, dając rady i wskazówki, dziękuje panowie za waszą pomoc przy stawianiu moich pierwszych kroków ❤️ 

 

Wyszło 124g mokrego z łodygami, tak z ciekawości zważyłem

Zrobiłem prowizoryczną suszarnie ze sznurka jutowego, wywaliłem lampę, temperatura w boxie 20.9 stopni i 33% wilgotności

Wstawić mały wentylator na podłogę aby coś tam mieszało? 

Jeszcze raz dziękuje wszystkim którzy udzielali się w fotorelacji i podpowiadali co z czym się je ❤️

IMG_20241213_172230_494.thumb.jpg.7702c3595b02cf5e7720be974939af5f.jpgIMG_20241213_175124_771.thumb.jpg.c393ea28294d17d49c4bb39fb5cef9fd.jpgIMG_20241213_175133_052.thumb.jpg.9213344319ad809291768f664502c690.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po wysuszeniu wyszło 25g z łodygami

Po zajaranii fajny efekt, gaduła się załącza, humorek dobry, no i taki luzik, nie kanapa na szczęście bo tego chciałem uniknąć.

dzięki wszystkim za pomoc, pozdrawiam i życzę wam spokojnych i radosnych świąt ❤️

IMG_20241218_173544_111.jpg

Do zamknięcia 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...