FantastycznyPanLis 39 Napisano 27 Października DZIEŃ 16 Niczego jej nie brakuje? Kiedy mogę zacząć stosować BIOGROW z dodatkiem root juice? jeszcze tydzień jej dać? te przebarwienia na liściach są naturalne? ChatGPT mówi że bioGROW mogę już stosować "Bio·Grow stosuje się od momentu pojawienia się pierwszych liści, aż do końca cyklu wegetatywnego." No i kiedy to lst? widzę tu 3 piętra? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 39 Napisano 28 Października DZIEŃ 17 Postanowiłem podać jej dziś bioGrow(1.5ml/1l) wraz z rootjuice (1.5ml/1l) podlałem 350ml, wczoraj była podlewana ale po wsadzeniu palca w ziemie ciut wilgotno ale bardziej sucho mam kilka następujących pytań, Kiedy najlepiej podlewać roślinke? (o 19 włącza się światło o 13 wyłącza) podlałem dziś 3 godziny przed włączeniem lampy, drugie pytanie to czy otwieranie jej gdy śpi i włączanie jej lampy na dosłownie 3 minuty by coś przy niej zrobić może jej zaszkodzić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 478 Napisano 28 Października @FantastycznyPanLis najlepiej podlewać wtedy kiedy masz czas bo jak to powiedział mądry człowiek „nie mam zamiaru sobie układać życia pod grow”. A przeszkadzanie jej w nocy jest totalnie zbędne i na pewno może jej zaszkodzić, ja nawet zaklejałem małe diody na osuszaczu bo w nocy ma być ciemno a nie A zrezta nawet jakby ktoś chciał sobie układać życie pod rośliny to nie wiem czy istnieją jakieś wytyczne kiedy to się powinno podlewać „najlepiej” 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 39 Napisano 28 Października 32 minuty temu, Adi_ejol napisał: @FantastycznyPanLis najlepiej podlewać wtedy kiedy masz czas bo jak to powiedział mądry człowiek „nie mam zamiaru sobie układać życia pod grow”. A przeszkadzanie jej w nocy jest totalnie zbędne i na pewno może jej zaszkodzić, ja nawet zaklejałem małe diody na osuszaczu bo w nocy ma być ciemno a nie A zrezta nawet jakby ktoś chciał sobie układać życie pod rośliny to nie wiem czy istnieją jakieś wytyczne kiedy to się powinno podlewać „najlepiej” Masz racje, będę podlewał wtedy kiedy będę mógł i nie będę już jej stresować nocą, dzięki wielkie i miłego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 223 Napisano 29 Października 20 godzin temu, FantastycznyPanLis napisał: Masz racje, będę podlewał wtedy kiedy będę mógł i nie będę już jej stresować nocą, dzięki wielkie i miłego Ja podlewam kiedy moge albo kiedy mi się przypomni 😜 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 39 Napisano 30 Października Dzień 19 Postanowiłem zrobić jej LST, czy zrobiłem to dobrze? Ukierunkowałem liście żeby się tak troszke rozchodziły 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 39 Napisano 6 Listopada Dzień 26 Roślinka podlewana bioGrow z rootjuice 2ml na 1l wody co drugi dzień 400ml, Roślinka jest nisko ziemi dzięki LST, kilka liści ciachnąłem które zasłaniały światło tak to się prezentuje na dzień dzisiejszy 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 6 Listopada Już root juice możesz przestać dawać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 39 Napisano 6 Listopada 5 godzin temu, WymiataczMega napisał: Już root juice możesz przestać dawać. Dobra czyli teraz samo bioGrow? A co do biobloom to jeszcze z tydzień czekać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 6 Listopada Bloom już dawaj. Grow możesz powoli zacząć ograniczać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 39 Napisano 9 Listopada Dzień 29 Przyciąłem kilka liści, które zasłaniały dostęp do światła kwiatostanom, dwa zżółknięte dolne liście również wywaliłem. Niepokoją mnie plamki na niektórych listkach takie przejaśnienie, podaje BioBloom 2ml/1l oraz schodzę z dawki bioGrow 1ml/1l Oraz odwróciłem donice aby dostęp do światła miały dolne partie rośliny, wentylator mieszający jest zawieszony pod lampą i może troszkę zasłania dostęp do światła tylnej stronie donicy 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 9 Listopada Możesz zwiększać bloom. Calmag jakiś dawałeś? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 39 Napisano 9 Listopada 2 godziny temu, WymiataczMega napisał: Możesz zwiększać bloom. Calmag jakiś dawałeś? CalMag nie posiadam, więc nie dostała, co do bloom to zwieksze do 3ml/l i jutro jej podam wraz z bioGrow 1ml 2 godziny temu, WymiataczMega napisał: Możesz zwiększać bloom. Calmag jakiś dawałeś? I jeszcze takie przyszłościowe pytanie czy pk13/14 mi się przyda w późniejszej fazie kwitnienia? bo mam niby ten topmax ale nie wiem czy to zadziała na podobnej zasadzie, zastanawiam sie nad podaniem topmax wraz z pk13/14 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 9 Listopada To PK to organiczne? Jak tak to możesz dawać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 39 Napisano 9 Listopada Godzinę temu, WymiataczMega napisał: To PK to organiczne? Jak tak to możesz dawać. Chyba mineralne od firmy canna pk13/14 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 9 Listopada Jestem zdania że lepiej nie mieszać organicznych z mineralnymi . Wiem też że niektórzy tak łączą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 9 Listopada (edytowane) @FantastycznyPanLis delikatny oprysk 1ml/l mozesz zrobic pk 13/14 ale w ziemie nie ma sensu ladowac bo zabijesz zycie w glebie. Ja bym tez lampe wyzej dal bo sie sałata robi. Edytowane 9 Listopada przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FantastycznyPanLis 39 Napisano 9 Listopada 1 godzinę temu, Boczelli napisał: @FantastycznyPanLis delikatny oprysk 1ml/l mozesz zrobic pk 13/14 ale w ziemie nie ma sensu ladowac bo zabijesz zycie w glebie. Ja bym tez lampe wyzej dal bo sie sałata robi. Brzmi to poważnie więc nie wiem czy chce używać tego nawozu, żeby nic nie zniszczyć, jeśli oprysk to psikam po liściach żeby wchłoneły? nie za dużo tylko żeby były wilgotne tak? A co do lampy to maksymalnie moge ją podnieść jakieś 5/10 centymetrów tylko ale tak zrobię 2 godziny temu, Boczelli napisał: @FantastycznyPanLis delikatny oprysk 1ml/l mozesz zrobic pk 13/14 ale w ziemie nie ma sensu ladowac bo zabijesz zycie w glebie. Ja bym tez lampe wyzej dal bo sie sałata robi. Topmax od biobizz działa na podobnej zasadzie co canna pk 13/14? 2 godziny temu, WymiataczMega napisał: Jestem zdania że lepiej nie mieszać organicznych z mineralnymi . Wiem też że niektórzy tak łączą. Chyba też tak zrobię, i nie będę używał tego pk13/14 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Listopada (edytowane) @FantastycznyPanLis jak chcesz to możesz sobie kupić takie PK Bio BloomBastic z Atami. Takie zielone opakowanie. Edytowane 9 Listopada przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 9 Listopada (edytowane) @FantastycznyPanLis ja stosuje PK z biotabs. Edytowane 9 Listopada przez WymiataczMega 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach