Lasir 682 Napisano wczoraj o 20:02 @mateo Masz jakieś polepszacze? Green sensation z Plagrona jest dobry, mikoryza też robi dobrze. Z Biobizza Bioheaven fajnie pomaga, wspomaga fotosynteze. Znowu się będę powtarzał jak nie wiadomo co lać to Biohumus nigdy nie zaszkodzi. Ja bym te lisci usunął i się nie przejmował nimi. Jak dobrze podlejesz to będzie dobrze 🙂 Aha to dolne liście więc brakuje pierwiastków mobilnych 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,155 Napisano wczoraj o 20:19 Mam ale nie daje jeszcze Na razie tylko grow sugar royal i pk Od następnego podlania odstawiam pk i daje Terra bloom sugar i green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 682 Napisano 23 godziny temu Blooma mogłeś od początku kwitnięcia lać. Jeśli masz na myśli pk13/14 to czytałem, że jak green sensation lejesz to nie trzeba mieszać z pk. P.s jak robisz mieszankę z kilku butelek to ważna jest kolejność. Ale to pewnie oczywiste i nie trzeba pisać 🙂 Royal sugar ma też dużo azotu więc bastowałbym powoli. Ja Green Sensation będę solo lał, bez dodatkowych nawozów . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,155 Napisano 23 godziny temu Lałem grow bo ma więcej azotu a potrzebowałem lałem z tym pk i sugar i dla tego też mówiłem że jak dam Greena to odstawiam pk wiem o kolejności tylko wydaje mi się że 1raz na tydzień nawozu to za mało skoro teraz dostają tyle i nie widać żeby miały za dużo a wychodzą braki ,to są spore krzaczyska mają dużo szczytów @Lasir Chcesz oddzielnie lać żeby nie dostawały jednego dużego strzała czy już testowane i tak jest lepiej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 682 Napisano 12 godzin temu @mateo nie chodzi o strzał. Ja grow nie leje wcale, stosuje Ca i Mg bo mam miękką wodę, używam żelaza w oprysku na starcie, ukorzeniacza też na początku, na flo mam blooma z biobizz a teraz zapodam Green sensation. I oczywiście biohumus czasami. I tak dużo jak dla mnie. Ziemię mam dedykowaną ale jak robiłem sobie ją sam to nic nie lałem. Może dużo nie zbieram ( do 100g na planta maks) ale rośliny mam zdrowe do końca 🙂 Aha ph nie mierzę bo podlewam wodą z akwarium. Odpowiadając : jak trzeba to robię bombę dobrą do podlewania, czasami żeby nie zgłodniały, ale wolę pojedynczo nawozić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,155 Napisano 12 godzin temu (edytowane) Ja leje zawsze wszystko razem wtedy nie zapomnę kiedy co 😅 Edytowane 12 godzin temu przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 682 Napisano 12 godzin temu @mateo Ja nie trenuję roślin (teraz wyjątkowo dwóm topa strzeliłem) rzadko je gole. Rosną zdrowe w miare, pewnie czasem by zjadły wiecej ale nie płaczą z głodu więc jest ok dla mnie 🙂 Tak się mają : 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,155 Napisano 12 godzin temu Ja mam dłuzszy weg zawsze większe ryzyko jest wtedy braków ,jak robię to już robię odpowiednio do powierzchni i na ile słonce pozwoli🫣 ale z tą odmianą pierwszy raz mam problem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 682 Napisano 12 godzin temu @mateo problem to Ty będziesz miał to sam wypalić co skosisz ewentualnie 🙂 innego nie widzę :). To jest m2? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,155 Napisano 12 godzin temu 1,5x1,5🫣 Problem za dużej ilości to nie problem😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 682 Napisano 11 godzin temu @mateo zgodzę się 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,155 Napisano 5 godzin temu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach