Skocz do zawartości
mateo

IMPERIUM x

Rekomendowane odpowiedzi

Będą 👍 teraz zaczynają się wypełniać ale chyba będę musiał trochę wyciąć bo za gęsto może być na późnym kwitnieniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17385979423016930135832762043588.jpg

Lampa mars hydro ec e 8000

80% 60cm DLI na środku  ok 30 po rogach ok 25

Wilgotność od 55 do 60

Temperatura ok 24 dzień noc ok 18-20

pH pożywki ok 6 wypływ 6,5

Us/ec 1170 wypływ podobnie

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiatacz tu nie ma co dawać łapek potrzebna pomoc co im może być  napisałem wszystko jak jest aktualnie ostatnio dostały sam azot z monotrace podlanie wcześniej 70ml na grow czyli to nie azot górne liście są ok tylko z dolnymi się tak dzieje po 2 dniach są brązowe i wysuszone i jak wcześniej dziwne że się ogonki tak słabo trzymają że wystarczy trącić i odpadają górne są ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak liście same wypadają od dolnej części to niedobory azotu tylko azot powoduje odpadanie liści inne niedobory widać po liściach ale nie da rady ich łatwo oderwać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przelanie raczej nie zawsze robiłem że delikatny wypływ i tyle później za ok 1,5 dnia dolewka 2l bo ziemia już sucha a głowne podlania co 3 dni  wydaje mi się że azot już uzupełnieniem  kilka podlan  robiłem większa dawka grow i teraz kupiłem sam azot żeby innych pierwiastków nie ładować za duzo

Szkodników nie zaobserwowałem innych niż te które były, ale po zabiegu z roztoczami zostało ich bardzo niewiele ,wcześniej to mógł być problem ale teraz już nie powinien 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz jedna roślina potrzebuje więcej inna mniej, no i problem może polegać na tym że azot mają ale jest przez coś zablokowany, fioletowy kolor łodyg świadczy o niedoborach. Jak sie zrobi niedobór to raczej jednym czy dwoma podlaniami sprawy nie załatwisz na to potrzeba czasu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo ja tylko napisałem co może powodować, coś powoduje. Możesz negować wszystko, a może wszystko razem być. Na ppm serio się nie znam, ja wtedy bym nie płukał, ale 1 liść to azot. Reszty nie byłby tego aż tak pewien. Miałem takie jak przelewalem, przesuszyszyłem ( chodzi o takie że trudno jest dostępny pokarm dla wlosnikow ) nie musi być sahary, no i jak są szkodniki w ryzosferze. Ja bym położył po pół jabłka w każdą donice i za kilka dni się przekonasz czy wszystko wybite. Skoczogonki siedzą w gąszczu korzeni. Jak skończy im się pokarm z medium mieszanki bo na 100% coś tam mają, później zabiorą się za korzenie 

Ale jak tak patrzę na nie to tam dorzuciłeś po płukaniu coś fosforu? Bo on od dołu też może się tak wyjadać. A takich ogonków czarnej purpury to w życiu na żywo nie widziałem 

Edytowane przez Grzechoczący Grzechotnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie neguje ale dyskutuje i mówię co robiłem łacznie były już 2 podlania nawozem grow i 3cie tylko azotem w proporcjach 70ml na 35l dokładnie  a rośliny nie wyglądają bardziej zielono to raczej nie będzie azot ,jeżeli chodzi o podlewanie nigdy nie miałem problemu a zawsze tak robię ze co ok 3dni na te donice trzeba podlać jak widzę że bardzo sucho to robię po 1,5 dnia podlanie 2l sama woda,robale wiem że są ale wcześniej było ich mega duzo dla tego kupiłem roztocza i dałem 2x więcej niż powinienem i faktycznie przy podlewaniu wypływaja ale znikoma ilość 

Może mangan mangan?

@JarzynaSWDN tylko że przed płukaniem i po płukaniu miałem z nimi problem już od dawna a 2gie ten sam schemat mam i są piękne zielone i rosną jak szalone 1szy raz mam takim problem z krzakami jeżeli wytrzymają jeszcze 6-7 tygodni to mi to lata gorzej jak nie i będzie RIP😅pod koniec kwitnienia

Źle nie wyglądają. Ale nie są takie jak być powinny

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@paradwuchlorobenzen już 3 sprawdzałem😅

@Cholender To dać im mono trace azot 3ml na 1l? Czy dać 5ml Terra bloom lepiej?

Nie chcę przesadzić z azotem nic im nie będzie da się je zablokować azotem czy tylko je przypali?

Lipa by było je zablokować teraz na kwitnieniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest chyba 1/1/4 npk

Teraz plagron jest rozcieńczony bardziej kiedyś było chyba że 2ml max a teraz 5ml na litr

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi