Skocz do zawartości
mateo

IMPERIUM x

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, mateo napisał:

@Bubble dziwne jest to że skoczogonki podobno powinny być w organicznej glebie nie w minerałach z tego co czytałem a mimo że nawozy mineralne to one są czyli podział na organike i minerały to trochę mit z tego wychodzi

Wcale nie mit, skoczogonki lubią wilgotną glebę, najciekawsze jest to jak się znalazły w Twoim grow. A żeby je wytępić to nie jest wcale tak prosto. Nawożenie mineralne prawdopodobnie im nie przeszkadza bo w medium mają co jeść. Jak nie jest to materia organiczna to przejdą na podgryzanie korzeni roślin. Będzie Ci trudno z nimi wygrać, jeśli chciałbyś ich się pozbyć. Szybko się namnażają 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mateo nie chcesz ich to życzę z całego serca żeby Ci się udało. Ale to sprytne stworzenia, schowają się w gąszcz głównych korzeni pod łodygą i mają super warunki do dalszego namnażania. Żerują głównie pod powierzchnią gleby, roztocza czy nicienie szybciej wybijesz tą mineralką niż te bez oczu skoczogonki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leje sama wodę aktualnie było jedno podlanie minerałami ale widzę żyją sobie 

Jak je przelewam to wychodzą same na górę to resztę działają roztocza kupiłem ich więcej niż powinienem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rośliny już tydzień na 12/12 dostają pół dawki na weg/flo

17371998812384442376458199077219.jpg

17371999502568994625600053443819.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

równo rosną jak tramp ma czerwonym dywanie fajnie się patrzy na to 😁 dużo zabawy przy tym schodzi czasowo ? bo ja się zabieram ale jakoś mi ciężko czas zorganizować 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@polecam 420 Trochę schodzi ale to jest najlepsza część później mało się już robi

Ona jest normalna?

17372753134427014979164995409141.jpg

17372753654651822540807877618511.jpg

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Temp Dzień 23 ,24 noc 18,5

lampa 60-65 cm 75% mocy ok 550w

DLI 32

Podlewane co 3 dni po tym czasie ziemia jest odpowiednio sucha.

Nie stresuję ich nie tnę nie dotykam zostawiłem je sobie żeby nie było kłopotów 

Edytowane przez mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy rośliny hermią?czy trzeba wrzucić zdjęcie pizzy na tym forum żeby zacząć rozmowę?🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mateo napisał:

Czy rośliny hermią?czy trzeba wrzucić zdjęcie pizzy na tym forum żeby zacząć rozmowę?

trzeba wyraźniejsze zdjęcia wrzucić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19/01/2025 o 09:26, mateo napisał:

Ona jest normalna?

17372753134427014979164995409141.jpg

17372753654651822540807877618511.jpg

Zastanawiałam się o co Ci chodzi ale w życiu bym nie podejrzewała po tym pytaniu i po tych zdjęciach że dotyczą one hermienia. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz mam takie ,, pazury,, i nie wiem czy odmiana czy hermią,@Tester dam lepsze po powrocie do domu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green to moja 5 uprawa . I kolejna w której coś zmieniam i szukam najlepszej metody tak że nie za bardzo mowa tu o doświadczeniu a przy ostatnich problemach z bannerem już wiem ze wszystkiego można się spodziewac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To normalne, trak wygląda żeńska roślina właśnie, musiałeś wecześniej nie zwrócić uwagi, czerwone łodygi tak jak @Cholender vel Boczelli napisał, albo stres albo geny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi