Grzechoczący Grzechotnik 2,018 Napisano Niedziela o 10:46 22 godziny temu, mateo napisał: @Bubble dziwne jest to że skoczogonki podobno powinny być w organicznej glebie nie w minerałach z tego co czytałem a mimo że nawozy mineralne to one są czyli podział na organike i minerały to trochę mit z tego wychodzi Wcale nie mit, skoczogonki lubią wilgotną glebę, najciekawsze jest to jak się znalazły w Twoim grow. A żeby je wytępić to nie jest wcale tak prosto. Nawożenie mineralne prawdopodobnie im nie przeszkadza bo w medium mają co jeść. Jak nie jest to materia organiczna to przejdą na podgryzanie korzeni roślin. Będzie Ci trudno z nimi wygrać, jeśli chciałbyś ich się pozbyć. Szybko się namnażają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,085 Napisano Niedziela o 10:48 @Grzechoczący Grzechotnik wiem dla tego roztocza glebowe z nimi walczą w trakcie podlania wychodzilo ich mega duzo na powierzchnię wody w 3 już tego nie ma zostały 2 ostatnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 2,018 Napisano Niedziela o 10:52 @mateo nie chcesz ich to życzę z całego serca żeby Ci się udało. Ale to sprytne stworzenia, schowają się w gąszcz głównych korzeni pod łodygą i mają super warunki do dalszego namnażania. Żerują głównie pod powierzchnią gleby, roztocza czy nicienie szybciej wybijesz tą mineralką niż te bez oczu skoczogonki ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,085 Napisano Niedziela o 11:07 Leje sama wodę aktualnie było jedno podlanie minerałami ale widzę żyją sobie Jak je przelewam to wychodzą same na górę to resztę działają roztocza kupiłem ich więcej niż powinienem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,085 Napisano 2 godziny temu box prawie pełny 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach