mateo 1,080 Napisano 1 Stycznia Ogólnie wypłukane pH 6,5 wypływu i ec 800-900 zrobię im podlanie z niskim pH 5,8 żeby zbić do 6.2 było by bezpiecznie mam też inne pH minus No i jeszcze muszę pozbyć się szkodników @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano 3 Stycznia Nowy dom 2 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 563 Napisano 3 Stycznia Ta donica po prawej stronie na dole trochę nie jest na środku spodka 😂 a tak to nie ma gdzie się przyjebać 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano 3 Stycznia (edytowane) Dziś rośliny dostają 16h światła za 2 dni schodzę na 12/12 dodana siatka żeby je rozłożyć, roztocza już dane do każdej doniczki ok duża łyżka stolowa, namiot 1,5 na 1,5m Z nawozów 0,5ml na 1l plagron grow calmaga chwilowo nie daje Światło ustawione ok 50cm na 32 DLI Edytowane 3 Stycznia przez mateo 2 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 563 Napisano 3 Stycznia Piszę się łyżka a tak poza tym, nie ma do czego się przyjebać 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano 3 Stycznia (edytowane) Mam głupi tel i mi zmienia cały czas a często nie patrE co pisze a jak w innym języku coś jest to czasami sam się boje jak czytam co wyszło😅😅dla tego nigdy więcej redmi Jak najlepiej ustawić lampę od razu max i pod sufitem czy ok 50cm i stopniowo zwiększać i w ostatnich tygodniach schodzic? Edytowane 3 Stycznia przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 563 Napisano 3 Stycznia Ja wolę na mniej i niżej bo mniej prądu idzie, najważniejsze żeby ppfd i dli nie było za wysokie ani za niskie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano 3 Stycznia Najlepiej jest najwyżej i na maksa, ale najrozsądniej tak jak @JarzynaSWDN napisał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano 3 Stycznia @JarzynaSWDN jakie najlepsze ustawienia są dla led ta ma 800w marshydro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 563 Napisano 3 Stycznia (edytowane) @mateo oni na stronie powinni mieć mapę światła dla każdej z lamp, możesz też użyć aplikacji na telefon photon albo ppfd meter, pamiętaj żeby ta aplikacje prawidłowo wykalibrowac na swój telefon Na tej stronie znajdz swoją lampę i badabim badabum https://www.mars-hydro.com/info/post/what-are-the-hanging-heights-for-my-led-grow-lights Edytowane 3 Stycznia przez JarzynaSWDN 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano 5 Stycznia 6 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano Piątek o 18:12 (edytowane) Dalej problem z planami, robali już nie ma roztocza zadziałały Edytowane Piątek o 18:31 przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano Piątek o 18:43 pH wypływu 6.2 prawie w kazdej Może jakiś grzyb? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano Piątek o 21:11 (edytowane) To nie to przypadkiem? Edytowane Piątek o 21:12 przez Bubble 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano Piątek o 22:18 Ciężko powiedzieć pierwszy raz takie coś mam pH w normie ec też robale zjedzone przez roztocze rośliny przepłukane, powinno być ok a nie jest Ogólnie u mnie bardziej kropki są niż takie całe krawedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 199 Napisano Piątek o 22:24 (edytowane) Powiem Ci szczerze, że nie miałem jeszcze okazji mieć takich efektów, poza tym ja robię na organice i dla mnie mineralne to czarna magia. Więc, tak tylko sugeruję. WIdzisz na żywo to możesz porównać https://futureharvest.com/blogs/articles/cannabis-nutrient-deficiency-and-toxicity Tu masz więcej. Edytowane Piątek o 22:25 przez Bubble @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,705 Napisano Sobota o 08:08 @mateo troche Septorioze przypomina lub innego grzyba. Może spróbuj pójść tym tropem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano Sobota o 11:56 @Bubble dziwne jest to że skoczogonki podobno powinny być w organicznej glebie nie w minerałach z tego co czytałem a mimo że nawozy mineralne to one są czyli podział na organike i minerały to trochę mit z tego wychodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano Sobota o 13:07 (edytowane) @Boczelli tez o tym czytałem Zwiększyłem wyciąg ,powycinałem wszystkie liście z plamami i zrobiłem oprysk sklepowy na grzyba Edytowane Sobota o 13:07 przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,080 Napisano Niedziela o 09:33 Trudno dziś rosliny na przełaczone kolejne liście z plamami wycięte i zrobiony oprysk na 🍄. Nie mam za bardzo miejsca już w boksie siata prawie pełna lampa też nie ma miejsca za dużo żeby ją podnieść 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach