mateo 1363 Napisano 1 Stycznia Ogólnie wypłukane pH 6,5 wypływu i ec 800-900 zrobię im podlanie z niskim pH 5,8 żeby zbić do 6.2 było by bezpiecznie mam też inne pH minus No i jeszcze muszę pozbyć się szkodników @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 3 Stycznia Nowy dom 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Stycznia Ta donica po prawej stronie na dole trochę nie jest na środku spodka 😂 a tak to nie ma gdzie się przyjebać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 3 Stycznia (edytowane) Dziś rośliny dostają 16h światła za 2 dni schodzę na 12/12 dodana siatka żeby je rozłożyć, roztocza już dane do każdej doniczki ok duża łyżka stolowa, namiot 1,5 na 1,5m Z nawozów 0,5ml na 1l plagron grow calmaga chwilowo nie daje Światło ustawione ok 50cm na 32 DLI Edytowane 3 Stycznia przez mateo 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Stycznia Piszę się łyżka a tak poza tym, nie ma do czego się przyjebać 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 3 Stycznia (edytowane) Mam głupi tel i mi zmienia cały czas a często nie patrE co pisze a jak w innym języku coś jest to czasami sam się boje jak czytam co wyszło😅😅dla tego nigdy więcej redmi Jak najlepiej ustawić lampę od razu max i pod sufitem czy ok 50cm i stopniowo zwiększać i w ostatnich tygodniach schodzic? Edytowane 3 Stycznia przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Stycznia Ja wolę na mniej i niżej bo mniej prądu idzie, najważniejsze żeby ppfd i dli nie było za wysokie ani za niskie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 365 Napisano 3 Stycznia Najlepiej jest najwyżej i na maksa, ale najrozsądniej tak jak @JarzynaSWDN napisał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 3 Stycznia @JarzynaSWDN jakie najlepsze ustawienia są dla led ta ma 800w marshydro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Stycznia (edytowane) @mateo oni na stronie powinni mieć mapę światła dla każdej z lamp, możesz też użyć aplikacji na telefon photon albo ppfd meter, pamiętaj żeby ta aplikacje prawidłowo wykalibrowac na swój telefon Na tej stronie znajdz swoją lampę i badabim badabum https://www.mars-hydro.com/info/post/what-are-the-hanging-heights-for-my-led-grow-lights Edytowane 3 Stycznia przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 5 Stycznia 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 10 Stycznia (edytowane) Dalej problem z planami, robali już nie ma roztocza zadziałały Edytowane 10 Stycznia przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 10 Stycznia pH wypływu 6.2 prawie w kazdej Może jakiś grzyb? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 365 Napisano 10 Stycznia (edytowane) To nie to przypadkiem? Edytowane 10 Stycznia przez Bubble 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 10 Stycznia Ciężko powiedzieć pierwszy raz takie coś mam pH w normie ec też robale zjedzone przez roztocze rośliny przepłukane, powinno być ok a nie jest Ogólnie u mnie bardziej kropki są niż takie całe krawedzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 365 Napisano 10 Stycznia (edytowane) Powiem Ci szczerze, że nie miałem jeszcze okazji mieć takich efektów, poza tym ja robię na organice i dla mnie mineralne to czarna magia. Więc, tak tylko sugeruję. WIdzisz na żywo to możesz porównać https://futureharvest.com/blogs/articles/cannabis-nutrient-deficiency-and-toxicity Tu masz więcej. Edytowane 10 Stycznia przez Bubble @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Stycznia @mateo troche Septorioze przypomina lub innego grzyba. Może spróbuj pójść tym tropem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 11 Stycznia @Bubble dziwne jest to że skoczogonki podobno powinny być w organicznej glebie nie w minerałach z tego co czytałem a mimo że nawozy mineralne to one są czyli podział na organike i minerały to trochę mit z tego wychodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 11 Stycznia (edytowane) @Boczelli tez o tym czytałem Zwiększyłem wyciąg ,powycinałem wszystkie liście z plamami i zrobiłem oprysk sklepowy na grzyba Edytowane 11 Stycznia przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1363 Napisano 12 Stycznia Trudno dziś rosliny na przełaczone kolejne liście z plamami wycięte i zrobiony oprysk na 🍄. Nie mam za bardzo miejsca już w boksie siata prawie pełna lampa też nie ma miejsca za dużo żeby ją podnieść 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach