Marcin_gd1 13 Napisano 16 Października 2019 (edytowane) Witam wszystkich to moja pierwsza uprawa temp ok 26 stopni wilgotnośc ok 67 % ziema wymieszana z perlitem i keramzytem swiatło żarówka led 3450 lumenow wykielkowala 7 października na dzień dzisiejszy wygląda tak niedługo będę ją przesadzał do docelowej doniczki na razie nie podaje żadnych odżywek Wszelkie sugestie mile widziane Pozdrawiam co oznaczają takie przebarwienia? Edytowane 16 Października 2019 przez Marcin_gd1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 16 Października 2019 co oznaczają takie przebarwienia?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 16 Października 2019 Dalbym jej wiecej swiatla i papu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 16 Października 2019 @Marcin_gd1 nie przejmował bym się takim przebarwieniem na tym etapie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 17 Października 2019 (edytowane) @Marcin_gd1 A ile masz tych żarówek LED w boxie i jaką box ma powierzchnię? Bo jeśli masz tylko jedną żarówkę LED o wydajności około 4000 lumenów to raczej sporo za mało jak na jedną koleżankę Edytowane 17 Października 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 17 Października 2019 narazie roslinka jest w szafce i ma tylko jedną żarówkę ale niedługo podłączę żarówka CFL-125W DUAL 2100K @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 17 Października 2019 12 minut temu, Marcin_gd1 napisał: narazie roslinka jest w szafce i ma tylko jedną żarówkę ale niedługo podłączę żarówka CFL-125W DUAL 2100K No to podlacz ja jak najszybciej a zobaczysz jak dziewczna ruszy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 18 Października 2019 narazie roslinka jest w szafce i ma tylko jedną żarówkę ale niedługo podłączę żarówka CFL-125W DUAL 2100K @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 18 Października 2019 Dzisiaj przywiozłem żarówka cfl Dual i niestety upadła mi i pękła w tej chwili mam dwie ledowe które mają łącznie około 4600 lumenów a w przyszłym tygodniu kupię żarówkę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 18 Października 2019 A oto moja roślinka po 11 dniach życia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 18 Października 2019 Nie chcesz jej trenowac ( (LST, FIM, Topping) ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 19 Października 2019 19 godzin temu, CheMsKuN napisał: no właśnie chcę a kiedy zacząć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 19 Października 2019 a to moja roślinka przy wyłączonym świetle Światła nie ma od około 4 godzin Widzę że listki trochę opadły Czy to normalne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 19 Października 2019 Jak gasnie swiatlo to liscie opadaja to normalne. Trenowac mozesz juz teraz, jest wystarczajaco duza. Zadbaj o wiecej swiatla i podlej ja z nawozem na wega. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 19 Października 2019 Mało tej ziemi ma ,pomyśl o czymś wiekszym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 19 Października 2019 @Marcin_gd1 ta roślinka jest z deka marna, do tego chyba męszczak bo jajca chyba tam się pojawiają na szczycie chociaż fotka nie wyraźna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 19 Października 2019 Szczerze to wygląda trochę marnie-kolor blady więc pewnie słaba ziemia, a na pewno ma za mało światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 19 Października 2019 Na niektorych fotkach ona wyglada jakby kwitla to fakt, ale to by byla mego mutacja. Ja bym ja przesuszyl, przesadzil w docelowa donice (najlepiej z dobrym medium, cos od Biobizz, Plargon, Cana), zrobilbym toping i od razu lst. No i oczywiscie tak jak juz pisalem duzo wiecej swiatla oraz ona jest glodna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 19 Października 2019 (edytowane) Tak więc doniczka docelowa będzie niebawem ponieważ muszę zamówić ziemię dobrą i jak przyjdzie ziemia to wtedy przesadzam Poniżej dołączyłem fotki Niech ktoś wrzuci na nie okiem czy to faktycznie nie jest męska PLAGRON TERRA GROW czy taka odżywka może być i jak ja dawkowac. Jeszcze muszę dodać że do wody dodaje tabletki CO2 Edytowane 19 Października 2019 przez Marcin_gd1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 19 Października 2019 bo coś mi się nie podoba ta roślinka ale nie znam się na tyle jeszcze. pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach