Skocz do zawartości
paradwuchlorobenzen

[RQS Purple Lemonade Auto] 60x60, Biobizz, MarsHydro, LST, Selektywna defoliacja

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 28/10/2024 o 08:30, paradwuchlorobenzen napisał:

Dzień 20 Faza wegetatywna

Trening

====

Zrzut ekranu 2024-10-28 o 08.29.12.png

Zrzut ekranu 2024-10-28 o 08.29.20.png

Gdzie kupiłeś te klipsy? 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, moonka napisał:

@Cykacz jest tego od groma na chinskich portalach🙂 ja zaczynajac zabawe z indoor mialem rozne modele tych klipsow ale nic nie zastapi drucikow

A u mnie zupełnie odwrotnie. Od momentu kiedy zacząłem używać klipsów, nie ma opcji na powrót do drucików :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 26 Faza wegetatywna

Wysokość rośliny: 25cm

Światło: 24h

DLI: 40

Temp: 23-26 stopni

Wilgotność: 50%-60%

Podlewanie: 1500ml Grow (1:1), Acti Vera (2:1), Root Juice (4:1)

====

Zrzut ekranu 2024-11-3 o 08.24.41.png

Zrzut ekranu 2024-11-3 o 08.24.51.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 28 Faza wegetatywna

Purple Lemonade zaczyna przejście w fazę kwitnienia. 

Wysokość rośliny: 29cm

DLI: 45

Wilgotność: 50%-60%

Podlewanie: 1500ml Grow (1:1), Acti Vera (2:1), Root Juice (4:1), CalMag (0,75:1)

====

Zrzut ekranu 2024-11-6 o 11.06.43.png

Zrzut ekranu 2024-11-6 o 11.06.49.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanie bo nie bardzo rozumiem... w jakim celu odginasz boki? Prowadzisz je dosyc nisko a glowny szczyt w tym czasie pnie sie do gory. Na flo bedzie z nim problem bondostanie duzo wiecej swiatla niz nizsze boki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, moonka napisał:

Mam jedno pytanie bo nie bardzo rozumiem... w jakim celu odginasz boki? Prowadzisz je dosyc nisko a glowny szczyt w tym czasie pnie sie do gory. Na flo bedzie z nim problem bondostanie duzo wiecej swiatla niz nizsze boki

Założeniem było opóźnienie wzrostu głównej łodygi poprzez systematycznie usuwanie z niej liści wiatrakowych. Dzięki temu wszystkie boczne łodygi miały ją przerosnąć. Niestety ten genotyp miał w poważaniu moje założenie i zrobił co chciał :classic_biggrin:

Z racji tego, że roślina przełącza się już powoli w fazę kwitnienia, nie robię już żadnego treningu i puszczam ją taką jaka jest. Myślę, że różnica między główną łodygą a resztą zmniejszy się w przeciągu najbliższych 3, max 4 tygodni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie jest to tak, że dopóki główny szczyt ma głowę to wysyła te całe auksyny niżej żeby dolne partie go nie przerosły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, WBB napisał:

A nie jest to tak, że dopóki główny szczyt ma głowę to wysyła te całe auksyny niżej żeby dolne partie go nie przerosły?

Nie. Wcześniej miałem White Widow Auto z Dutch Passion i bez problemu udało mi się w taki sposób wyrównać wszystkie łodygi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@paradwuchlorobenzen trzeba bylo zrobic klasyczne lst i mial bys wszystkie szczyty na jednakowej wysokosci. Ewentualnie oprawic troche Twoj sposob i uciac stozek wzrostu tak jak napisal @Boczelli. Moim zdaniem te roznice w wysokosci z czasem tylko sie powieksza bo glowny szczyt jest najwyzej i nie pozwoli dolom sie przerosnac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 31 Faza wegetatywna

Wysokość rośliny: 30cm

DLI: 50

Wilgotność: 40%-55%

Podlewanie: 2000ml Grow (1:1), Acti Vera (2:1), Root Juice (4:1), CalMag (0,5:1), AlgaMic (1:1)

====

Zrzut ekranu 2024-11-8 o 14.32.26.png

Zrzut ekranu 2024-11-8 o 14.35.15.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi