Skocz do zawartości
Adi_ejol

Purple Lemonade, Gorilla Cookies, Wedding Cheesecake, Mars Hydro ts1000, 0.36m^2, organika, fotoperiod fast flowering

Rekomendowane odpowiedzi

@Adi_ejol mistrzu to będzie tylko gorzej. Ale obym się mylił. Te drugie tablety dopiero się rozpuszczają. A ostatnio spr to tam ponad 10 n jest podawane,nie pamiętam dokładnie. N blokuję bor np stąd widok jaśniejszych i zwijających się wiatraków. A będzie tylko gorzej bo na następnych koleżankach dopiero ta 2 tableta będzie wchodzić. O lampę pytałem bo to poczciwy Mars i można im jebać lepszy metabolizm lekko obniżyć,np do 25cm

@Adi_ejol mistrzu to będzie tylko gorzej. Ale obym się mylił. Te drugie tablety dopiero się rozpuszczają. A ostatnio spr to tam ponad 10 n jest podawane,nie pamiętam dokładnie. N blokuję bor np stąd widok jaśniejszych i zwijających się wiatraków. A będzie tylko gorzej bo na następnych koleżankach dopiero ta 2 tableta będzie wchodzić. O lampę pytałem bo to poczciwy Mars i można im jebać lepszy metabolizm lekko obniżyć,np do 25cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No azotu to na bank im nie brakuje, a deficyt potasu przypadkiem jasnych i przypalonych liści nie powoduje?

Az wygoglalem. 

Screenshot_20250105-161939.png

Edytowane przez JarzynaSWDN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak oni 2 sposoby podają 

You should use 1-3ml of this product per liter of water, starting from the second week of flowering until one week before harvest. Or, you can feed with 10ml per plant mixed in 1 liter of water, starting from week 3 of flowering until week 6 of flowering 

Należy używać 1-3 ml tego produktu na litr wody, zaczynając od drugiego tygodnia kwitnienia do tygodnia przed zbiorami.
Lub można nawozić 10 ml na roślinę zmieszane w 1 litrze wody, zaczynając od 3 tygodnia kwitnienia do 6 miesiąca kwietnia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PK 5-8 można podawac na dwa sposoby. Jednorazowo duza dawke albo kilkakrotnie w malych dawkach 1-3ml.

@Adi_ejol a co do Twoich roślin to dawal bym sama wode póki co i podkręcił lampe zeby troche zeszly z tego azotu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli te końcówki były popalone od tabsa i teraz sie dopiero zaczęło robić jasne to raczej niedobory, ciężko powiedzieć, wiesz jedna roślina je mniej inna więcej, może te mają za mało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN to już bardziej bym powiedział że niedobór fosforu z dwójki p czy k. Ręki nie dam uciąć,ale nic z rzeczy typu npk, chyba że nadwyżka n☺️ bo to na pewno. Ja widzę nadwyżkę żelaza i niedobory przez antagonizmy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Powiem tak, dopiero teraz testuje ten sposób, ale jak masz herbatkę p-k od biotabsa i tego bananowego p-k, to ja daję tą herbatę raz w tygodniu, tylko wymieniam 1/2 orgatrexu na ten p/k i na 4 litry daje jeszcze dobrą łyżkę melasy, i łyżeczkę bactrexu bo miałem dokładnie te same objawy na kwitnieniu, że zaczynało brakować. 

Edytowane przez Bubble

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teoretycznie jak coś się dzieje lecąc na biotabsie to pierwsze co to warto się ratowac bactrexem z dodatkiem orgatrexu I ewentualnie według potrzeby pk. Nawet chyba w instrukcji jest o tym cos napisane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, najważniejsze jest pobudzenie mikroorganizmów do cięższej pracy, więc zwiększamy zatrudnienie dodając do herbatki, a tam przez 24h z tlenem mnożą się szybciej niż australijskie króliki, no i cukier żeby szybciej zapieprzały ;), a dzięki zwiększeniu ilości i szybkości rozkładu, zwiększamy dostępność, bo moim zdaniem w ziemi to jest już, kwestia rozłożenia i podania. Czyli bakterie i mikoryza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yo, 95 dzień; flo 50,

Od ostatnich aktualizacji Purple lemonade dostała 2,5L wody żeby trochę przepłukać to co siedziało w glebie, potem 1,5L wody i 1,5g bactrex a dziś 1,5L wody i 1,5ml pk5-8. 

Wedding cheesecake i gorilla cookies narazie sama woda a następne podlewanie minimalna dawka pk5-8. 

IMG_3729.jpeg

IMG_3726.jpeg

IMG_3727.jpeg

IMG_3730.jpeg

IMG_3731.jpeg

IMG_3732.jpeg

Zdjęcia z bliska: Purple lemonade, gorilla cookies i wedding cheesecake 

Ogólnie wszystko idzie w miarę okej w porównaniu do poprzedniej uprawy, ale coś te topy mierne, mam nadzieję, że jeszcze spuchną 

Jeszcze jedna rzecz: sprawdziłem trichomy na Purple lemonade która najdłużej dojrzewa i widać cos mleko ale dużo przezroczystych więc na spokojnie powinno je jeszcze nabić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi