Skocz do zawartości
Adi_ejol

Purple Lemonade, Gorilla Cookies, Wedding Cheesecake, Mars Hydro ts1000, 0.36m^2, organika, fotoperiod fast flowering

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień 28, ostatni topping wykonany (mam nadzieję, że nic nie pominąłem xD) 

do tego 1L wody z 0,5ml calmagu zapobiegawczo. 

Pasowałoby im wykonać fryzjera i zrobić ostatni oprysk boomboom ale nie do końca wiem jak się za to zabrać, te największe liście wyciąć czy nie przeszkadzają? Jak nie największe to po prostu te które zasłaniają szczyty? Proszę o jakieś rady 

IMG_2721.jpeg

IMG_2722.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol z tym bum bum nie przesadzaj. Rosliny wygladaja na dobrze nabite azotem a opryskiem mozesz przedobrzyc. Mialem tak w poprzednim grow gdzie w ziemi byly tabsy a ja przy kazdym cieciu pryskalem bumbumem. W koncu rosliny mialy dosyc😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka ostatni byl 8 dni temu, producent zaleca co 10 więc nie będę kolejne grow robił na przekór xD poczekam albo w ogóle nie będę robil 

Nie są jakieś wielkie te moje rośliny ale jeszcze kilka dni Wega im daje, myśle, że 35 dnia przełączam 

IMG_2725.jpeg

Najlepiej mi wyszła Purple lemonade, reszta trochę nie chciała współpracować ale akurat został im tydzień Wega, odsłonięte szczyty więc zgarną trochę słońca i będzie gitarra 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol producent chyba by chcial abysmy popalili wszystkie rosliny pryskajac co 10 dni🤣 nie pryskaj a i tak zobaczysz, ze za 3 dni obecne liscie beda wielkosxi tych wycietych o bedzie mozna ciac jeszcze raz😂 oczywiscie nie rob tego tylko daj im troche spokoju zeby ogarnely i urosly. Ilu litrowe masz te doniczki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tych doniczka przytrzymaj je jeszcze ze 2 tygodnie na wegu i wtedy przelacz. Dobrze sie rozrosna i bedziesz pan zadowolony😉 w miedzy czasie przytniesz liscie jeszcze raz kilka i mozna przelaczac🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzień 32,

gorilla cookies i wedding cheesecake miały dziś jeszcze jednego fryzjera żeby trochę odsłonić szczyty, Purple lemonade ładnie podgoniła i szczyty się same wyciągnęły więc narazie jej nic nie robię.

Chciałem dziś podlać bakteriami ale wolę się dopytać o dawkę, bo w instrukcji biotabsa jest podane 20ml/L orgatrexu, i czy to nie za dużo? 

Poza tym wszystko idzie ładnie, jestem zadowolony z lemonade, z tego co widzę to wyszło jej 12 ładnych szczytów xD za to wedding wygląda mizernie. Gorilla srebrny medal 
IMG_2813.jpeg

IMG_2814.jpeg

IMG_2815.jpeg

IMG_2816.jpeg

Edytowane przez Adi_ejol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Adi_ejol ja lalem 5ml na litr i w koncu popalilem tym rosliny. Skad wziales 20ml?😅 zacznij od lania np 2ml na litr i zwiekszaj dawki co dwa podlania az dojdziesz do 5ml

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie te ten roztwor moze byc zbyt mocny ale skoro producent tak pisze...🤷‍♂️ z reszta ja nie trzymam sie praktycznie zadnych instrukcji i mam troche inne podejscie do tematu nawozow🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli no tak to wyglądało dotychczas, poza calmagiem i epsom to nic ekstra nie pchałem w nie 

IMG_2820.jpeg

@moonka dlatego pytam, bo więcej informacji nie zaszkodzi, ale ciekawostka, ChatGPT mówi, że 20ml/L orgatrexu to normalna dawka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol przeciez 21.10 dawałeś orgatrex według tej rozpiski?

@moonka orgatrex ma npk tylko  5-1-5 jak podajesz go razem z bakteriami to one przerabiają te pierwiastki, ale pewnie lepiej to wszystko działa jak się robi według instrukcji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi