Skocz do zawartości
Adi_ejol

Purple Lemonade, Gorilla Cookies, Wedding Cheesecake, Mars Hydro ts1000, 0.36m^2, organika, fotoperiod fast flowering

Rekomendowane odpowiedzi

@Boczelli sposob "na palucha" jest bardzo dobrym sposobem🙂 ja od zawsze tak sprawdzam ziemie. Jesli jest sucha na gleboskosc calego palca to znak, ze na bank mozna juz podlewac i sie nie przeleje. Jak dotad sprawdza sie doskonale. Na wage sprawdzam sporadycznie gdy np dlubalem przy drukarce i rece mam nie do konca czyste zeby wpychac je do ziemi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

„Nawilżacz” można już wyrzucić tymbardziej po wczorajszym zamachu, i wlatuje wiatrak z oscylacją zeby wszystkie roślinki złapał. Jak widzicie nic w tym namiocie nie zostało ułożone przez przypadek

IMG_2584.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol ladnie to wyglada. Czysto i schludnie. Ja dzisiaj wykladam pestki na wacik i w weekend wlatuja do ziemi😁😁 ciesze sie jak bym poerwszy raz cos sadzil😂

@Boczelli co do wazenia mam inne zdanie. Z czasem roslina przybiera na wadze i trzeba by sprawdzac ja za kazdym razem na sucho i na mokro zeby miec punkty odniesienia. Paluch za kazdym razem zadziala tak samo🙂 jednak w obecnym grow zdecydowalem sie na bardzo proste mierniki wkladane do ziemi. Jaka z 12cm dlugosci i jak dotad pokazuje idealnie moment, w ktorym czas na podlewanie. Przy kazdym nastepnym grow beda u mnie w uzyciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka a dziękuję, staram się żeby było przede wszystkim możliwie praktycznie na tej małej powierzchni, a tak btw. Wiatrak zaczyna wydawać dźwięki przy oscylacji czyli zaraz trzeba będzie pisać maile do Chin, chyba, że wd40 xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dzień 20 i zdają mi się być trochę małe jak na ten czas. Dostały dziś 0,7L wody i oprysk z boom boom bo naciągnąłem trochę jedną ale reszta ma trochę małe te szczyty żebym je mógł swobodnie prowadzić, więc boomboom będzie na zachętę. 

lampa 45cm/40%

Ma ktoś jakieś sugestie co robię nie tak? Może ten topping trochę za wcześnie i się tak dlugo zbierały? Bo temperatura i wilgotność w normie. 

IMG_2616.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Druga ukrzyżowana. Nasuwa mi się pytanie: czy jak obetnę im teraz szczyty z pierwszego piętra to przyspieszy budowę wyższych czy predzej się zestresują i zwolnią? 

IMG_2633.jpeg

IMG_2634.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 25,

odbyły sie tortury, wszystkie zostały już naciągnięte, plus obciąłem im pierwsze piętra żeby sobie ułatwić robotę. Purple lemonade przeszła kolejny topping na jednym piętrze bo już się ładnie rozrosło do połowy bambusa, reszta jeszcze musi poczekać. 

Dostały po 1L wody i dziś zaczynam psikać solą epsom. Pozdro

IMG_2656.jpeg

IMG_2657.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi