PogromcaBaobabow 445 Posted March 10 @WymiataczMega ale że w 5 dni ? To co ściągać to ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 4,119 Posted March 10 (edited) @PogromcaBaobabow no tak jak wyzej, jak luźne i małe topy to mogą szybciej wyschnac, moglo tez za duzo wiatru być. Jak wilgotnosc tego tematu w słoiku przez noc nie podskoczy wyzej niz 65% to już jest suche i gotowe do curringu Edited March 10 by Cholender Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 10 @Cholender a Jak bedzie 45-55 ? Bo wsadziłem na chwile i było 50 😞 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 4,119 Posted March 10 @PogromcaBaobabow no to przesuszone Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 10 @Cholender wsadziłem teraz do słoika 20g i ma 55% 😞 zrobiłem trym na tych 20 może resztę w całości wrzucę do słoików i w wolnej chwili trym zrobię ? Bo jescze bardziej przeschną. Jak przeschnięte będą to curing juz nic nie da ? Czy jak to wygląda Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 4,119 Posted March 10 (edited) @PogromcaBaobabow jak sie ustabilizuje wilgotnosc to mozesz ja później podbijać zeby było te 62% w słoiku na przykład skórka cytryny, ale to na spokojnie, otrymuj, zapakuj do słoików do 3/4 objętości i dalej się zobaczy Edited March 10 by Cholender 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 10 @Cholender pierw zapakuje to tak jak jest w całości bo dziś nie mam czasu na trym i po prostu na dniach tylko zrobię ale nie trzymam już w boxie bo jak za bardzo przesuszę to będzie problem Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 855 Posted March 10 Następnym razem spróbuj bez osuszacza w namiocie, sam mieszak na dole + wyciąg, zazwyczaj w domu jest wilgotność wystarczająco dobra do suszenia, jak jest wyższa niż 60% też nie zaszkodzi to chodzi o to żeby chociaż te 7 dni jeszcze wisiały wilgotne bo wtedy chlorofil się wyjada Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 10 @JarzynaSWDN no niby jest 5 ogólnie w tym słoiku w godzinę dwie skoczyło do 58 więc może JesCze już sam nie wiem Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 855 Posted March 10 Pilnuj, i kuruj jak będzie wzrastać powyżej 60+ kilka to otwieraj na troszkę tylko nie za długo bo jak szybko wyschły to mało zapachu zostało a to raczej chcesz zatrzymać Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 10 @JarzynaSWDN właśnie wcinam do słoika zobaczymy ile będzie rano ale dobre w smaku moja mówi i pachnie ładnie zobaczymy Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 855 Posted March 10 Warto też zobaczyć grove bags ja od ścinki wsadziłem temat i leży i jak otwieram żeby wyciągnąć to z zapach jest zajebisty, i nie jest ani za suche ani wilgotne a te torby są bardzo tanie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 10 @JarzynaSWDN no to już na następną ewentualnie dziękuję wam ogólnie wszystkim za pomoc Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 10 A więc tak 51 53 47 49 47 % wilgotności zostawiam do jutra i zobaczymy tą skórkę z cytryny jak coś jak dać obierakiem odkroić i włożyć ? Wyszło prawie 400 swoją drogą Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 855 Posted March 10 Tak sam obierek włóż, grubszy taki z miąższem, tylko sprawdzaj go i wymieniaj jak na dłużej będziesz musiał go używać żeby nie zaczął pleśnieć Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 11 Dobra jest tak 55 57 56 59 57 czyli chyba łapie się w widełki bo może być 55-65 nie mylę się ? Tylko jak będę teraz wietrzył to boję się że znów przeschnie trochę Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 4,119 Posted March 11 @PogromcaBaobabow jest ok, powinno sie unormować Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 11 @Cholender ile to wietrzyć dziennie ? Z 10 min wystarczy ? Liczę na to że wilgotność w pomieszczeniu skoczy do 65 i będzie git Jeszcze mam nadzieję że nie za bardzo są zbite w tych słoikach muszę jescze z dwa te duże dokupić jak curing zrobię w czwartek to nic im nie będzie ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 27 Siemka ponownie myślę czy już startować kolejną uprawę bo fajne nasionka dostałem i swoją drogą dostałem takie cosik myślę czy też tego nie spróbować starczy to na jednego kwiatka ? Niedługo może zamówię rzeczy i lecimy z kolejną I jak będę leciał na auto to lepiej 4 na spokojnie czy walić 6 żeby wypchać cały box ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 27 I jeszcze jedno pytanie jak by w boxie nie starczyło miejsca w późniejszej fazie jak dam na balkon da radę ją dociągnąć czy będzie za mało światła ? @Cholenderprosze pomóż 🥹 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites