Jump to content
PogromcaBaobabow

Sześć Automatów

Recommended Posts

@Cholender wsadziłem teraz do słoika 20g i ma 55% 😞 zrobiłem trym na tych 20 może resztę w całości wrzucę do słoików i w wolnej chwili trym zrobię ? Bo jescze bardziej przeschną. Jak przeschnięte będą to curing juz nic nie da ? Czy jak to wygląda 

Następnym razem spróbuj bez osuszacza w namiocie, sam mieszak na dole + wyciąg, zazwyczaj w domu jest wilgotność wystarczająco dobra do suszenia, jak jest wyższa niż 60% też nie zaszkodzi to chodzi o to żeby chociaż te 7 dni jeszcze wisiały wilgotne bo wtedy chlorofil się wyjada

Pilnuj, i kuruj jak będzie wzrastać powyżej 60+ kilka to otwieraj na troszkę tylko nie za długo bo jak szybko wyschły to mało zapachu zostało a to raczej chcesz zatrzymać 

Warto też zobaczyć grove bags ja od ścinki wsadziłem temat i leży i jak otwieram żeby wyciągnąć to z zapach jest zajebisty, i nie jest ani za suche ani wilgotne a te torby są bardzo tanie 

Tak sam obierek włóż, grubszy taki z miąższem, tylko sprawdzaj go i wymieniaj jak na dłużej będziesz musiał go używać żeby nie zaczął pleśnieć 

@Cholender ile to wietrzyć dziennie ? Z 10 min wystarczy ? 

Liczę na to że wilgotność w pomieszczeniu skoczy do 65 i będzie git 

Jeszcze mam nadzieję że nie za bardzo są zbite w tych słoikach muszę jescze z dwa te duże dokupić jak curing zrobię w czwartek to nic im nie będzie ? 

Siemka ponownie myślę czy już startować kolejną uprawę bo fajne nasionka dostałem i swoją drogą dostałem takie cosik myślę czy też tego nie spróbować starczy to na jednego kwiatka ? Niedługo może zamówię rzeczy i lecimy z kolejną 

image.jpg

I jak będę leciał na auto to lepiej 4 na spokojnie czy walić 6 żeby wypchać cały box ?