moonka 4,300 Posted March 5 Rowniez obstawiam okolice 200-250 gramow suchego🙃 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 5 @moonka dam znać kto był najbliżej 😆😆😆 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 855 Posted March 5 11 hours ago, WymiataczMega said: @JarzynaSWDN to żeś odleciał 😉 To pewnie od nie palenia, ale trzeba być dobrej myśli. @PogromcaBaobabow będzie tyle że będziesz musiał kupić wagę do ważenia bydła 😂 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 6 @WymiataczMega @Cholender @JarzynaSWDN dobra inaczej się nie dało daje osuszacz za chwilę na 55 jak posprzątam starałem się żeby jak najmniej się stykały bo tu mało miejsca Własnej @Cholendermieszak może tak chodzić na 1 ? I wyciąg na ile ? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 3,067 Posted March 6 @PogromcaBaobabow sporo szuwaksu😳. Elegancko to wygląda 👍 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 6 @WymiataczMega zostawić jak jest ? Wiatrak dałem tak żeby walił w to ciepło co z osuszacza wylatuje Dobra wiatrak na 2 poziom osuszacz na 55 to max do 65 puści więc chyba ok Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 4,119 Posted March 6 (edited) @PogromcaBaobabow dobrze jest, wyciag daj tak na 30% I powinno być git. Na sucho bedziesz trymowal? Edited March 6 by Cholender Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,361 Posted March 6 U mnie się sprawdza że daje tylko wyciąg na 1 mimo wilgoci w nl i schnie ok 10 dni Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 6 @mateo no jam ma % dalem mniej niz polowe tak 1/4 @mateo nie moge tez dac za malo bo wilgotno bedzie i temp tez a teraz jest ideolo 19 stopni Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 855 Posted March 6 Sprawdzaj temperaturę, nie wiem jak twój osuszacz ale mój podnosi ją sporo Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 6 @Cholender ta na sucho bo nie wiedziałem co z cukrowymi zrobię takimi mokrymi @JarzynaSWDN no mój też podnosi dlatego mieszak skierowałem w wylot żeby była niższa temp Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 7 @Cholender trzyma 20 stopni mógłbym zbić za dnia uchylając okno ale zaś wilgotność spadnie wczoraj przed ścinka jak otworzyłem to było 30% stopni więc chyba zostawię jak jest Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 7 Jescze pytanie odnośnie curingu mogę kupić jakieś większe pojemniki plastikowe czy lepiej we szkle ? I jaka maksymalna pojemność ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 3,067 Posted March 7 @PogromcaBaobabow to jak picie wódki. W czym wolisz 😉 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 4,300 Posted March 7 (edited) @PogromcaBaobabow w action sa idealne sloiki do curringu🙂 sloiki zapelniasz max w 80% wiec musisz dobrac ich wielkosc pod ilosc suszu Edited March 7 by moonka Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 7 @moonka tak ja wiem bo już robiłem ale chodzi mi o to czy mogę np kupić pojemnik taki 40cm czy nie W sensie czy wielkość pojemnika ma jakiś wpływ Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 7 Dobra chyba starczy 😆😆😆 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 10 Dziś jest 4 dzień suszenia ogólnie trzymałem 55-62 ale dziś jest 50 niby wzrasta zobaczymy ale mam wrażenie że niektóre są zbyt suche i ogólnie jak chce złamać to są jeszcze niby mokre nie wiem cyxm się sugerować Dałem trochę do słoika mysle Że w 4 dni to dziwne trochę Od piątku wszystko było idealnie i nie wiem o co chodzi w czwartek wsadziłem do boxa to 5 dni i ogólnie niektre to się w rękach kruszą Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 445 Posted March 10 @Cholenderpomozesz proszę ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 3,067 Posted March 10 Jak topy są luźne to szybciej temat wyschnie. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites