PogromcaBaobabow 445 Napisano Poniedziałek o 18:07 @WymiataczMega ale że w 5 dni ? To co ściągać to ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,958 Napisano Poniedziałek o 18:25 (edytowane) @PogromcaBaobabow no tak jak wyzej, jak luźne i małe topy to mogą szybciej wyschnac, moglo tez za duzo wiatru być. Jak wilgotnosc tego tematu w słoiku przez noc nie podskoczy wyzej niz 65% to już jest suche i gotowe do curringu Edytowane Poniedziałek o 18:26 przez Cholender @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano Poniedziałek o 18:26 @Cholender a Jak bedzie 45-55 ? Bo wsadziłem na chwile i było 50 😞 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,958 Napisano Poniedziałek o 18:47 @PogromcaBaobabow no to przesuszone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano Poniedziałek o 18:51 @Cholender wsadziłem teraz do słoika 20g i ma 55% 😞 zrobiłem trym na tych 20 może resztę w całości wrzucę do słoików i w wolnej chwili trym zrobię ? Bo jescze bardziej przeschną. Jak przeschnięte będą to curing juz nic nie da ? Czy jak to wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,958 Napisano Poniedziałek o 19:15 (edytowane) @PogromcaBaobabow jak sie ustabilizuje wilgotnosc to mozesz ja później podbijać zeby było te 62% w słoiku na przykład skórka cytryny, ale to na spokojnie, otrymuj, zapakuj do słoików do 3/4 objętości i dalej się zobaczy Edytowane Poniedziałek o 19:16 przez Cholender 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano Poniedziałek o 19:17 @Cholender pierw zapakuje to tak jak jest w całości bo dziś nie mam czasu na trym i po prostu na dniach tylko zrobię ale nie trzymam już w boxie bo jak za bardzo przesuszę to będzie problem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 735 Napisano Poniedziałek o 19:42 Następnym razem spróbuj bez osuszacza w namiocie, sam mieszak na dole + wyciąg, zazwyczaj w domu jest wilgotność wystarczająco dobra do suszenia, jak jest wyższa niż 60% też nie zaszkodzi to chodzi o to żeby chociaż te 7 dni jeszcze wisiały wilgotne bo wtedy chlorofil się wyjada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano Poniedziałek o 19:43 @JarzynaSWDN no niby jest 5 ogólnie w tym słoiku w godzinę dwie skoczyło do 58 więc może JesCze już sam nie wiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 735 Napisano Poniedziałek o 19:48 Pilnuj, i kuruj jak będzie wzrastać powyżej 60+ kilka to otwieraj na troszkę tylko nie za długo bo jak szybko wyschły to mało zapachu zostało a to raczej chcesz zatrzymać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano Poniedziałek o 19:49 @JarzynaSWDN właśnie wcinam do słoika zobaczymy ile będzie rano ale dobre w smaku moja mówi i pachnie ładnie zobaczymy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 735 Napisano Poniedziałek o 19:50 Warto też zobaczyć grove bags ja od ścinki wsadziłem temat i leży i jak otwieram żeby wyciągnąć to z zapach jest zajebisty, i nie jest ani za suche ani wilgotne a te torby są bardzo tanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano Poniedziałek o 19:50 @JarzynaSWDN no to już na następną ewentualnie dziękuję wam ogólnie wszystkim za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano Poniedziałek o 21:26 A więc tak 51 53 47 49 47 % wilgotności zostawiam do jutra i zobaczymy tą skórkę z cytryny jak coś jak dać obierakiem odkroić i włożyć ? Wyszło prawie 400 swoją drogą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 735 Napisano Poniedziałek o 23:00 Tak sam obierek włóż, grubszy taki z miąższem, tylko sprawdzaj go i wymieniaj jak na dłużej będziesz musiał go używać żeby nie zaczął pleśnieć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano Wtorek o 06:47 Dobra jest tak 55 57 56 59 57 czyli chyba łapie się w widełki bo może być 55-65 nie mylę się ? Tylko jak będę teraz wietrzył to boję się że znów przeschnie trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,958 Napisano Wtorek o 07:00 @PogromcaBaobabow jest ok, powinno sie unormować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 445 Napisano Wtorek o 07:02 @Cholender ile to wietrzyć dziennie ? Z 10 min wystarczy ? Liczę na to że wilgotność w pomieszczeniu skoczy do 65 i będzie git Jeszcze mam nadzieję że nie za bardzo są zbite w tych słoikach muszę jescze z dwa te duże dokupić jak curing zrobię w czwartek to nic im nie będzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach