Skocz do zawartości
PogromcaBaobabow

Sześć Automatów

Rekomendowane odpowiedzi

@PogromcaBaobabow no tak jak wyzej, jak luźne i małe topy to mogą szybciej wyschnac, moglo tez za duzo wiatru być. Jak wilgotnosc tego tematu w słoiku przez noc nie podskoczy wyzej niz 65% to już jest suche i gotowe do curringu 

Edytowane przez Cholender

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender wsadziłem teraz do słoika 20g i ma 55% 😞 zrobiłem trym na tych 20 może resztę w całości wrzucę do słoików i w wolnej chwili trym zrobię ? Bo jescze bardziej przeschną. Jak przeschnięte będą to curing juz nic nie da ? Czy jak to wygląda 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PogromcaBaobabow jak sie ustabilizuje wilgotnosc to mozesz ja później podbijać zeby było te 62% w słoiku na przykład skórka cytryny, ale to na spokojnie, otrymuj, zapakuj do słoików do 3/4 objętości i dalej się zobaczy

Edytowane przez Cholender

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnym razem spróbuj bez osuszacza w namiocie, sam mieszak na dole + wyciąg, zazwyczaj w domu jest wilgotność wystarczająco dobra do suszenia, jak jest wyższa niż 60% też nie zaszkodzi to chodzi o to żeby chociaż te 7 dni jeszcze wisiały wilgotne bo wtedy chlorofil się wyjada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pilnuj, i kuruj jak będzie wzrastać powyżej 60+ kilka to otwieraj na troszkę tylko nie za długo bo jak szybko wyschły to mało zapachu zostało a to raczej chcesz zatrzymać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto też zobaczyć grove bags ja od ścinki wsadziłem temat i leży i jak otwieram żeby wyciągnąć to z zapach jest zajebisty, i nie jest ani za suche ani wilgotne a te torby są bardzo tanie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sam obierek włóż, grubszy taki z miąższem, tylko sprawdzaj go i wymieniaj jak na dłużej będziesz musiał go używać żeby nie zaczął pleśnieć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender ile to wietrzyć dziennie ? Z 10 min wystarczy ? 

Liczę na to że wilgotność w pomieszczeniu skoczy do 65 i będzie git 

Jeszcze mam nadzieję że nie za bardzo są zbite w tych słoikach muszę jescze z dwa te duże dokupić jak curing zrobię w czwartek to nic im nie będzie ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi