Skocz do zawartości
WBB

400W HPS, 80x80x160, 9xGelato AF. Zestaw Plagrona mineralny. nasionamarychy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet wiem gdzie bym mógł go kupić... tylko, że ja się nie pierdziele z podlewaniem, litra leje na dwa razy a tym slonikiem mi z godzina zejdzie 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19/10/2024 o 18:04, Wladimir napisał:

Wielkość automata jest podyktowana wielkością korzenia i jak przykisisz 2tyg w 0.5l kubkach to wyjdą mikrusy. Jak przelejesz w dużej doniczce to również...

Ogólnie im szybciej tym lepiej. A najlepiej od razu docelowa... I dużo ziemi i kokosu...

zgadza się

@WBB sam pewnie popełniasz błędy jak nie masz doświadczenia i rośliny trochę to odczuwają, a niemiec widzę ma ból dupska jakiś znowu, uważajcie na niego to zakłamane. 400w HPS to duża moc nie za parno tam masz? wiatraki masz?

Edytowane przez Andi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Andi różnie ludzie to robią... nie wiem, czy to może mieć jakiś większy wpływ na całość....

Mieszający tam dobrze na dole hula, a rura od filtra jest zdjęta i zwisa na górze... jakiś taki mały komin z tego jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green robiłem i tak i tak, różnicy nie zauważyłem. Nie włączam go bo mnie wkurwia jak buczy i go słychać od samego wejścia 🙂

Ale mogę włączyć jak większość tak robi.

9 minut temu, Boczelli napisał:

Są tu jacyś Niemcy? 🤔

"Chłopaki nie płaczą"?

Chcesz od nich piątaka? 🙂

@Lady Green ja mieszaka szybko włączam żeby łodygi się wysiliły troszkę i od tego grubsze były.

Teraz aż jedna podlana siewke to wywróciło 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie juz zycie nauczylo, ze mieszaki wlacza sie od poczatku. Przy jednych automatach olalem mieszaki i po kilku dniach ziemia zaczela plesniec. Musialem pozbyc sie okolo 5cm wierzchniej warstwy ziemi i dosypac nowej. Po tym juz zawsze wlaczam mieszaki od pierwszego dnia😅

Edytowane przez moonka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi