Jump to content
WBB

400W HPS, 80x80x160, 9xGelato AF. Zestaw Plagrona mineralny. nasionamarychy.pl

Recommended Posts

Box: 80x80x160, Lampa: Lumatek 250/400W żarówka Osram HPS 400W Plantastar. Odbłyśnik Adjust-A-Wings Medium.

Ziemia: Plagron Growmix. 9xDonice 11L. Sadzonki ruszą w Lightmixie.

Wentylacja: Mixed-Flo 125 EU-V 220/280 mh3 fi 125, wloty pasywne. Mieszający SecretJardin z oscylacją.

Nasiona: 9xGelato AF z Nasionamarychy.pl

Jest mały problem z kiełkowaniem. Zraziłem się do EasyPlugów bo nie wiem czy to nie ich wina. Do tej pory działały bezobsługowo a teraz udało się odratować tylko 3 nasiona z 10. Ale wyszły z opóźnieniem i jakieś takie wątłe są. Chłopaki z nasionamarychy.pl widząc co się dzieje podesłali nowy zestaw nasion. Tym razem leżą na wacikach.

PXL_20241001_190743652.thumb.jpg.cf732dd6c22d4af38d2fc56455582e1f.jpg

Edited by WBB

@WymiataczMega on był 2 tygodnie szykowany 🙂 Wyciągnąłem filtr i stwierdziłem, że wyciągam z niego wszystko. Zmieniłem filtr wstępny bo jakiś zapasowy miałem. Odbłyśnik na koniec płukałem z węża ogrodowego pod domem bo nie lśnił tak jak bym chciał. Wszystko myte Sanytolem i później pół litra IPA wypsikałem po wszystkim. Myślałem, że od oparów się najebie ale opary chyba nie klepią.

@Monako bo za biedny jestem 🙂 Duży kredyt, żona, dzieci.... Żona do tego straszy policją 🙂

Ale jakby ograniczyć narkotyki to już dawno by był Attis 300 Pro

ps. no i jeszcze mam hamulcowego wspólnika braciszka

Edited by WBB

Lumatek Attis 300 Pro... w najnowszej wersji poproszę 😉

PXL_20241004_181135056.thumb.jpg.98d60267ea413b3e8933dba4208a6c97.jpg

Odratowalem chyba 5 pestek z tych co nie chciały kiełkować. Ale coś za długo to trwało. 

Po prawej 5 nowych kiełków wsadzone wg. przepisu LadyGreen.

3 ziarenka jeszcze na wacikach... za 2 dni będą.

Zalane PowerRoot ale po zarajanych liściach zapomniałem, że do butelki 500ml trzeba dawkę z etykiety zmniejszyć... ciut mocniejsze dostały 🙂