Skocz do zawartości
WBB

400W HPS, 80x80x160, 9xGelato AF. Zestaw Plagrona mineralny. nasionamarychy.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@WBB u mnie wszystko chodzi na najmniejszych obrotach juz od samego poczatku. Lepiej zeby dmuchalo i wymienialo powietrze niz zeby w boxie wszystko kislo. Takie jest moje zdanie i podejscie do tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka ja tam nie widzę problemów jak na glebie wychodzą grzyby i pleśnie. Raczej to pozytywne zjawisko, ostatnio wyrósł mi czubnik cytrynowy.

@WBB Ogólnie jak jest hps to jest dużo suszej niż przy LED. To jest spora różnica między uprawami.

Ja w zime nawet na wyłączonym wyciągu lecę wegetację. Załącza się od temperatury.

Pamiętajcie że wentylacja daje jeden ważny składnik odżywczy - CO2. O ile na wegetację raz na kilka godzin wystarczy przewietrzyć to im większe krzaki tym więcej trzeba CO2.

Edytowane przez Wladimir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wieczorem było już niecałe 20 stopni przy włączonym wyciągu... za mało. Ustawię go tam żeby włączał się co godzinę albo dwie i przewietrzał namiot przez 10-20 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotka z wczoraj. Rośliny nie ogarnięte. Trzeba już je wiązać...

Na chyba każdej powystrzelalo kilka odrostów mocno w górę. Napewno jest jakaś przyczyna tego, że jeden odrost tak wystrzela a pozostałe 4 razy mniejsze....

400W wczoraj dalem. No ale wyciąg oczywiście, że zapomniałem włączyć na stałe. 32 stopnie 🙂

IMG20241031213033.thumb.jpg.8e7e2ed62d91543afd6b9cec7c7df574.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green chciałem odpisać dopiero jak ogarnięte będzie ale za długo mogłabyś czekać 🙂 

Ogarnięte jest 4 albo 5 a reszta jest plan dzisiaj ogarnięcia. Znowu mi godziny gdzieś spierdoliły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Greenogarnięte wszystkie. Lewy górny róg namiotu są troszkę wyższe od reszty bo tam już ciężko było je położyć. Kilka pędów celowo jest połamane ale udało się tak żeby łodyga nie pękła...

IMG20241104193830.thumb.jpg.72efd03be56b4b30aaedb9deed61564b.jpg

IMG20241104193840.thumb.jpg.8b5d253e0165ccfa87aa0bf4b95415ae.jpg

Nie ma już tam miejsca. Jedne zasłaniają drugie. Opierały o ściany namioty się będą. Muszę robić przerwy w wyciąganiu powietrza bo temperatura mocno wtedy też spada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi