WBB 2,342 Napisano 23 Października 2024 @moonka no a wyciąg kiedy? Ciekawe jakie zdanie ma co do wyciągu @Wladimir.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 23 Października 2024 @WBB u mnie wszystko chodzi na najmniejszych obrotach juz od samego poczatku. Lepiej zeby dmuchalo i wymienialo powietrze niz zeby w boxie wszystko kislo. Takie jest moje zdanie i podejscie do tematu 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 23 Października 2024 @moonka to też włączam.... ale będzie za chwilę problem z temperaturą tylko przy 250W... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 313 Napisano 24 Października 2024 (edytowane) @moonka ja tam nie widzę problemów jak na glebie wychodzą grzyby i pleśnie. Raczej to pozytywne zjawisko, ostatnio wyrósł mi czubnik cytrynowy. @WBB Ogólnie jak jest hps to jest dużo suszej niż przy LED. To jest spora różnica między uprawami. Ja w zime nawet na wyłączonym wyciągu lecę wegetację. Załącza się od temperatury. Pamiętajcie że wentylacja daje jeden ważny składnik odżywczy - CO2. O ile na wegetację raz na kilka godzin wystarczy przewietrzyć to im większe krzaki tym więcej trzeba CO2. Edytowane 24 Października 2024 przez Wladimir 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 24 Października 2024 Wczoraj wieczorem było już niecałe 20 stopni przy włączonym wyciągu... za mało. Ustawię go tam żeby włączał się co godzinę albo dwie i przewietrzał namiot przez 10-20 minut. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 24 Października 2024 @Wladimir ja jednak plesn wole na serach a grzyby na patelni🙃 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 25 Października 2024 Nie ma tu co robić... podlane, kilka skobli wbitych w ziemię. Ps. I coś dla fanów fioletowego 😉 6 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 25 Października 2024 @WBB i czym zastąpiłeś słonika? 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 25 Października 2024 @Lady Green niczym. Leję z butelki i nie patrzę co się tam dzieje. Ale ziemia coraz bardziej ubita się robi już 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 1 Listopada 2024 Fotka z wczoraj. Rośliny nie ogarnięte. Trzeba już je wiązać... Na chyba każdej powystrzelalo kilka odrostów mocno w górę. Napewno jest jakaś przyczyna tego, że jeden odrost tak wystrzela a pozostałe 4 razy mniejsze.... 400W wczoraj dalem. No ale wyciąg oczywiście, że zapomniałem włączyć na stałe. 32 stopnie 🙂 5 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 2 Listopada 2024 @WBB ogarnięte już? Czy znowu tylko siedzisz i na nie patrzysz? 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 4 Listopada 2024 @Lady Green chciałem odpisać dopiero jak ogarnięte będzie ale za długo mogłabyś czekać 🙂 Ogarnięte jest 4 albo 5 a reszta jest plan dzisiaj ogarnięcia. Znowu mi godziny gdzieś spierdoliły :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,460 Napisano 4 Listopada 2024 @WBB hps na jakiej wysokosci trzymasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 4 Listopada 2024 @Tester jakieś 40-50cm..... ale musiałbym zmierzyć. Od wczoraj mam pomysł podnieść trochę żeby ich nie przygnieść światłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 5 Listopada 2024 @Lady Greenogarnięte wszystkie. Lewy górny róg namiotu są troszkę wyższe od reszty bo tam już ciężko było je położyć. Kilka pędów celowo jest połamane ale udało się tak żeby łodyga nie pękła... Nie ma już tam miejsca. Jedne zasłaniają drugie. Opierały o ściany namioty się będą. Muszę robić przerwy w wyciąganiu powietrza bo temperatura mocno wtedy też spada. 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 7 Listopada 2024 O kurde jak to się rozrosło w 2 dni. Martwi mnie tylko woda na ścianach boxa... 1 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 7 Listopada 2024 @WBB narazie wilgotność roślinkom raczej nie zaszkodzi ale później to się zmieni... U mnie teraz osuszacz stoi poza boxem i jak narazie to się sprawdza. 👍🏻 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 7 Listopada 2024 @Lady Green u mnie poza boxem raczej nic nie pomoże. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 7 Listopada 2024 (edytowane) @WBB musiałbyś mieć boxa w zamkniętym pomieszczeniu. Pomógłby i tmp też by podniósł. Edytowane 7 Listopada 2024 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 7 Listopada 2024 @Lady Green wiem. Ale nie da się. Nic raczej się nie wymyśli... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach