Lady Green 2,437 Napisano 24 Grudnia 2024 (edytowane) Co się odwaliło na tej jednej slurri? Przesuszyłam, przelałam, złe ph, calmag, a może jeszcze coś innego? Może zmniejszyć już światło na 75%? I tak podniosłam lampę kilka dni temu. Na ostatnim zdjęciu dla porównania inna slurri. Edytowane 24 Grudnia 2024 przez Lady Green 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,789 Napisano 24 Grudnia 2024 Zbyt duża dawka nawozów (szczególnie tych bogatych w azot, potas lub fosfor) może powodować „spalenie” liści, objawiające się brązowymi lub rdzawymi plamami. U mnie mam to samo 😅. Może samą wodą już karmić? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,437 Napisano 24 Grudnia 2024 I jeszcze pytanie mam z serii głupich. 🙈 Jeśli mam 2 mieszaki w namiocie na różnych wysokościach to oscylacje ja mam jakoś pogodzić czy sama się pogodzi? @WymiataczMega tylko że ja im już 2 podlania samą wodę leję... A ostatnie podlanie z nawozami było wg tabeli, nie szalałam bo nie widziałam takiej potrzeby. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,789 Napisano 24 Grudnia 2024 U mnie bez oscylacji mieszak lata. To już nie wiem skąd te plamy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,437 Napisano 24 Grudnia 2024 @WymiataczMega może i dałam kapeczke biobloombastic za dużo, ale nawet jeśli to minimalnie. 🤷♀️ Nie wiem... Tak wgl to dzis jest 7 tyg odkąd światełko świeci 12/12. Koniec zbliża się nieubłaganie... 1 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,645 Napisano 24 Grudnia 2024 @Lady Green lekkie popalenia, ale ja bym sie nie przejmował bo zostały im pewnie ze 2-3tyg do końca. Mieszaki to obojetnie jak dmuchają, ważne żeby była zawierucha 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,437 Napisano 27 Grudnia 2024 Przed i po fryzjerze. 8 tydzień flo w trakcie. Jestem ciut przerażona tym jak małe te topeczki są, znowu pobije mój rekord w dół... Choć patrząc z 2 strony i sumując to z automatami które już ścięłam... ale i tak czuje niedosyt przez okoliczności. 🤷♀️ Blue dream jako jedyna jeszcze ładnie pije. 2 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,645 Napisano 27 Grudnia 2024 @Lady Green nie ilosc a jakość, odmiany Cali maja to do siebie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 669 Napisano 27 Grudnia 2024 @Lady Green Nieważne czy małe czy duże kwiatki, karłami nie są napewno. Napewno też charakternie wyglądają i takie bedą w paleniu. Pisałaś coś o przerwie bo słoje przebierają, nastaw się na jakość tylko i wyłącznie a nie będzie trzeba przerwy robić. Będzie mniej ale wyjątkowo. Puszczałaś już rośliny wolno, bez treningu jakiegokolwiek? ( nie chce mi się sprawdzać więc pytam ;)). @Boczelli Czyli ta telepatia to jednak nie ściema :))) 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,437 Napisano 27 Grudnia 2024 @Lasir chodziło mi też o dłuższą przerwę w paleniu, nie tylko w uprawie. 👍🏻 Na oucie miałam bez treningu, w namiocie tylko raz (w tej fotorelacji tylko wcześniej) miniaturkę automata gigabud. Dzięki Panowie za słowa pocieszenia, doceniam. 👍🏻🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,645 Napisano 27 Grudnia 2024 (edytowane) @Lady Green to nie chodzi o pocieszenie, że Ci coś nie wyszło. Odmiany Cali prostu tak rosna, tam skończyły się czasy wielkich szczytow jak maczugi śmierdzących jak zdechły szczur. One mają male, pachnące i zbite jak kamienie topy obficie oblane żywica i obsypane szronem, czyli u Ciebie wszystko się zgadza 🙂 Edytowane 27 Grudnia 2024 przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 537 Napisano 27 Grudnia 2024 Lepsze małe i zbite niż duże i zapleśniałe, ja tak ostatnio pomyślałem że lepiej takie uprawiać niż takie wielkie i męczyć się z wilgocią a że jestem w uk to jej tu nie mało. A rekordem się nie martw dobre palenie żeby było i tyle 👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 669 Napisano 28 Grudnia 2024 @Lady Green No słyszałem, że ktoś sobie przerwy tam gdzieś w paleniu robił i że da się. Dla mnie to teorie spiskowe ale próbuj 🙂 Pytam o nietrenowane rośliny bo zobaczyć je w pełnej krasie zawsze dobrze ale lżejsze wychodzą zapewne. Olej miniaturki i odpal cztery różne sezony, jak najmniej ingeruj a my chętnie obejrzymy jak to może wyglądać. Idzie Ci to więc będzie na co popatrzeć. Wiadomo jakieś piękne odmianki mam na myśli nie byle co 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,437 Napisano 28 Grudnia 2024 6 godzin temu, Lasir napisał: @Lady Green No słyszałem, że ktoś sobie przerwy tam gdzieś w paleniu robił i że da się. Dla mnie to teorie spiskowe ale próbuj 🙂 Teorie spiskowe... 🥰 Czyli sam przyznajesz że się da. 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 669 Napisano 28 Grudnia 2024 @Lady Green Szczerze to sam miałem ostatnio ze 3 tyg bez zioła. Nawet to jakoś zniosłem choć łatwo nie było 😉 No i te dni mi wystarczą jeśli chodzi o przerwy. Udowodniłem sobie, że mam silną tą moją słabą wolę i wystarczy, palimy. :)) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 287 Napisano 28 Grudnia 2024 Właśnie boczi dobrze prawi, te amerykańskie oszronione kuleczki zazwyczaj są niskopienne, ale można się zdziwić na wadze. Zwróć uwagę że prawie dwa tygodnie indukowały i samej generatywnej fazy to jest jakiś 6-7 tydzień, więc jeszcze chwilę mogą popuchnąć. Automaty nie nawet na forach widać było że są luźniejsze od tych sezonów, więc głowa do góry i wszystko przed nami. Na przykład lewy dolny róg po nawozie dał masę nowych pistli. Ciekawe jak tricho, ale obstawiam że większość przeźroczystych i dojrzewanie dopiero się zaczyna. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,437 Napisano 28 Grudnia 2024 @Wladimir sprawdziłam, jest tak jak mówisz, sporo jeszcze przezroczystych... Blue dream (lewy dolny róg) jest najbardziej niedojrzała. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,437 Napisano 31 Grudnia 2024 To znowu ja ale obiecuje że to już ostatnie zdjęcie w tym roku. 😉 8 tygodni odkąd światełko świeci 12/12, 8 tyg 2 dni od pokazania pierwszych włosków. 3 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 287 Napisano Środa o 17:14 Myślę że śmiało możesz im uciąć godzinę albo pół światła, a za tydzień powtórz ten zabieg. Stymulujesz jesień i jednocześnie zmniejszasz DLI. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,437 Napisano Środa o 20:46 (edytowane) @Wladimir stymuluję? Nie... chyba symuluję... 🤔😅 Mają 75% już jakiś czas, obcięłam im też pół godzinki jak radziłeś. 👍🏻 Edytowane Środa o 20:49 przez Lady Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach