Skocz do zawartości
Lady Green

Miszmasz, mydło i powidło na 1m2 ☀️💦

Rekomendowane odpowiedzi

@Lady Green Chodzi mi o to, że o hermieniu mogę doktorat pisać za niedługo bo co grow mam hermę, więc już trochę czarnowidzę ;)

@JarzynaSWDN  Że Ph się tak waha to akurat dobrze 🙂

Edytowane przez Lasir
...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, kilka zdjęć z przetworów z automatów.👍🏻

Poniżej pierwsza próba z haszem a dokładniej breja i to co z niej wyszło. Na zdjęciach jest 5 z chyba 8 lub 9 etapów czyszczenia, nie widać najlepiej przez światło i słoik brudny w trichomach, cały w rosie przez kostki lodu, różnicę tmp itd itp.

333.thumb.jpg.ede1e7ad8aa010ed48e06e5bceecca23.jpg

Na dole po lewej etap 1, u góry po lewej etap ostatni, punkt w którym już odpuściłam. Zdjęcie moich kwiatków gratis. 

Słoik był 5 litrowy, wyszło 5 takich filterków czegoś.

321.thumb.jpg.8e389a14d0dfb79f9bb5096751924838.jpg

Mogłam jeszcze przepłukać kilka razy no ale już mi się nie chciało... 

Masło. Wczoraj płynne, dziś już nie. Co to za biała maź od spodu? To przez to że masło nie było klarowane? Zdrapałam to ładnie i nie wiem czy wywalić? Zawsze to wywalam ale zawsze się nad tym zastanawiam. 🤷‍♀️ 

222.thumb.jpg.965b35aabf8eda5e386b91a1d650a0a2.jpg

Z dekarbo też mam. I kwiatki w namiocie też przy okazji w innej perspektywie. 

111.thumb.jpg.128ccc5cb7deb5165caac10426eb6140.jpg

Dodam że masełko ma moc. 👍🏻

Edytowane przez Lady Green

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 hours ago, Lady Green said:

@Boczelli wczoraj robiłam też ciasto na piernik staropolski i pierniczki na święta (znowu w ostatniej chwili 🤦‍♀️), mam nadzieję że nie pomieszałam gdzieś misek ani łyżek w między czasie. 🤫😉

Ziółko to nie było by aż tak źle, ja jak w domu robimy coś grzybowego to zawsze idę sprawdzić czy moje grzyby nie były ruszane bo nie chciałbym na nieswiadomce nagle Jezusa zobaczyć 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@JarzynaSWDN Zioło nie byłoby aż tak straszne. Też tak kiedyś myślałem ale wyobraź sobie, że dajesz komuś mocne ciastko na nieświadomce. Komuś kto nigdy nawet nie palił... Myślę, że możnaby się pobać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki fajny dzbanek na herbatę z napisem "there's a chance this may contain rum", czy też "there's a risk..." 🤔🤷‍♀️  Powinni zacząć produkować tego tupu akcesoria kuchenne z ostrzeżeniem o thc. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lasir ja wiem, bo moja pierwsza przygoda z makumbom to była wyprawa do piekieł, oglądałem władcę pierścieni zajebany tak że masakra, zaciągnąłem film z torrentow i dopiero w połowie ogarnolem że jest po hiszpańsku 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba większe już nie urosną, znowu będę musiała klocki podstawiać... 

A może pozamieniać je miejscami i najniższe dać na środek? 

Korci mnie też żeby im poucinać te najniższe szczyty... No ale może lepiej w spokoju powinnam je już zostawić? 🤔

11.jpg

22.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grzechoczący Grzechotnik przecieram oczy swe ze zdumienia, prawie jak deja vu. 😉 Tym razem nie spękam i powycinam. 🙂 Tzn już prawie powycinałam, prawie jestem w trakcie. 😉

A 6 czy 7 szczytów na doniczke 11 litrów to nie będzie mało? Tak tylko pytam z ciekawości... 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Lady Green napisał:

deja vu

Lubię to uczucie, często kiedyś je miałem,im starszy tym rzadziej. Film z Denzelem też był spoko ( mój ulubiony czarnoskóry aktor 😉 ).

19 minut temu, Lady Green napisał:

A 6 czy 7 szczytów na doniczke 11 litrów to nie będzie mało? Tak tylko pytam z ciekawości... 😎

A nie wiem, bardziej chodzi o te penetrację światła. Musisz zdecydować, zresztą Twoje oko widzi lepiej sytuację panującą w boxie 😋

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grzechoczący Grzechotnik film był/jest świetny, klasyk. 🙂

Wczoraj był dzień podlewania, nie dostały piciu więc dziś będę je wyciągać i kombinować. Ale mam na myśli np szczyty zaznaczone na zdjęciu, niby miejsce mają ale są nisko przez to że ich łodygi leżą, nie wiem czy je wyciąć czy nie. Teraz non stop są zasłaniane przez inne liście ale jak je wytne to zostanie 6 szczytów w tej doniczce i będzie dziura. 

111.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie nie wyciolem, i niby są ale przez nie nie mam jak ułożyć tych wyżej i ściśnięte wszystkie są i światło nie dochodzi ani tu ani tam, nauczka na przyszłość 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, no i chyba musze zacząć je już czymś karmić?

@JarzynaSWDN u mnie jakoś bardzo gęsto nie jest, zdecydowałam że wytne jednego z tych 2. 👍 Drugiego może jakoś podciągnę do góry drutem. 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi