GrowIndoor15 57 Napisano 9 Października 1 godzinę temu, Grzechoczący Grzechotnik napisał: @GrowIndoor15 ziomek wystarczyłaby jedna wiadomość. Na luzie, nie denerwuj się na jakiegoś no namea z interentów 🙂 a tak na marginesie proponujesz calmag z an nie wiedząc że ma azot w sobie? A teraz obojętnie jaki bez? Z biobizza jest bez, ale jak mączkę sypała, ma świeżą glebę to nie ma, wiecie czego, we wsi że to są braki. Zaraz zobaczymy co mistrz odpowie. @Aplikator a gdzie podają dla konopi że najlepsze pH jest 5.9? Do tego będe się czepiał. +-3?? Chyba jak już to 0.3 nie? Wiesz mi lub nie, ale co niektórzy Cię posłuchają bez cienia autorefleksji i jebna wodę z pH - na kalibracji 2.9 żeby wyrównywać pH, albo co lepsze 8.9 😉 to im pomożesz. 2. Boczi już zadał pytanie, nie wiem czy miał to na myśli co ja. Ale bardzo trafnie. Jaka już polecasz z butelki bardziej, Muszynianka czy Żywiec Zdrój? @Lady Green napisz proszę, bo nie przejrze całej fr w poszukiwaniach, sekwencję kamienia. Świeże medium dla pewności pytam? Mączkę już doczytałem ile, jak zawsze musiała po swojemu. Potem kiedy bakterie i grzyby z biotabsa? I kiedy i ile sama tabletka? Jak masz opakowanie z tabsa to pokaż jakie tam npk bo im to się zmieniało podobno. Z tymi wiadomości to akurat coś się zawiesiło i wysłałem kilka razy 😕 Sory za spam Doskonale wiem że ma w sobie azot a proponują go dlatego że mi się sprawdzał( myślę że w tej fazie co ma mogła by jeszcze śmiało zrobić oprysk ) bo mam też od biobizz ale jakoś po nim nie widziałem poprawy;/. A to że końcówki powykręcane to wcześniej pokarał ja ten biotabs.. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 9 Października 10 minut temu, Lady Green napisał: Ale to obojętnie jaki? No żeby był od dżdżownic a nie od Chińczyków tylko że niby organiczny😉 @Boczelli sama tabletka nie ma bakterii w sobie? Na oczy nigdy jej nie widziałem, ale gdzieś jak czytałem opisy to CHYBA tak coś pisało 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 9 Października @Grzechoczący Grzechotnik pewnie tak ale chodziło mi o Mr.Greena bo to on tu na forum cisnął 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 9 Października 1 minutę temu, GrowIndoor15 napisał: A to że końcówki powykręcane to wcześniej pokarał ja ten biotabs.. Tak pokarał, ale po Twojej propozycji nie byłoby lepiej. Tylko dlatego się czepiałem. Tak to luzik. Biobizz jest słaby to też fakt. Ale nie ma nic oprócz calmagu, to duży + 1 minutę temu, WBB napisał: @Grzechoczący Grzechotnik pewnie tak ale chodziło mi o Mr.Greena bo to on tu na forum cisnął 🙂 Brakuje mi Typa. Sam nie robię, ale zawsze miło było. @Mr.Green prawnie wszystko u Ciebie ok? Sąsiedzi tęsknią. Wracaj. Pierdol robotę. Pamiętaj,nawet na swoim, nawet u Niemca, czy się stoi... Pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 9 Października @Grzechoczący Grzechotnik pisał kilka dni temu, że ogarnia nowe miejsce na sprzęt... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,306 Napisano 9 Października @Lady Green @Grzechoczący Grzechotnik z tego co ja wiem to potrzebny jest cały zestaw a w szczególności bactrex zeby nie mierzyc ph bo to on ma te bakterie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 9 Października (edytowane) @Grzechoczący Grzechotnik bo znowu będzie niedoprecyzowane. Czyli algamix i activera nie będą lepsze? I co potem z tym biohumusem mam zrobić? Ile tego potrzebuje? Jak dalsze/inne nawożenie? @Boczelli na 100% czytałam jeszcze przed pierwszą uprawą że tabletka wystarcza... Być może żyłam przez ten cały czas w błędzie... 🙄 @Mr.Green jak już i tak i tak wywoływany jesteś to napisz proszę jak Ty to widzisz. 👍 Edytowane 9 Października przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 9 Października @Boczelli no ja czaję że według tabsa jest wszystko potrzebne :) bakterie i grzyby regulują pH, ważniejsze bakterie. Grzyby mają bardziej chronić przed innymi grzybami tymi fe :D czaję podejście. Wystarczą bakterie kwasu mlekowego ( LAB ) lub KNF. No ale na to czasu trzeba żeby się wytworzyły. Z tydzień. @Lady Green jak chcesz to zajrzyj z tym ciastem na kawę to dam Ci z lodówki KNF z mango ;) a już na serio to poszukaj czegoś co ma bakterię i jest dostępne od ręki. Kupa od dżdżownic w postaci płynnej. Pomoże to roślinom, bo tam coś jest nie tak. Część wyjedzona, bloki, niedobory. Trudno wyczuć. Żarcia z 2 tabletkami jest, nie może pobrać lub blokuje coś 24 minuty temu, Lady Green napisał: Czyli algamix i activera nie będą lepsze? I co potem z tym biohumusem mam zrobić? Ile tego potrzebuje? Jak dalsze/inne nawożenie? Algamic zawsze Ci się przyda. Na stres, przy cięciu, czy jak teraz jak ma w ryzosferze meksyk. Fajny preparat. Ale jak to u biobizza mocno rozrzedzony. Kupę podajesz z wodą do gleby. Tam musi być życie żeby ponad glebą na słoneczku też było życie (zdrowa roślina). Butelka wystarczy, w pl to tanie jak barszcz. Po czasie jest do wyrzucenia jak nie zużyjesz. Nie da się przedawkować bo to nie nawóz stricte a stymulant. Dalej to woda. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 9 Października @Grzechoczący Grzechotnik dziękuje pięknie.👍 Nie przedawkuję, czyli że od razu rozlać im tą butelkę co kupię po równo czy dawkować jakoś np wg ulotki? 😅 A na ciasto zapraszam, w domu też już mnie gnębią więc dziś na szybko będę robić takie https://orchideli.com/pl/2021/05/27/przepis-na-truskawkowa-delicja-bez-pieczenia/ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 9 Października @Lady Green mnie nie zapraszaj bo wyżrę wszystko co słodkie 😛 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 9 Października @Lady Green jak już to ciasto będzie to i ja zajrzę. Obym był przed @WBB bo on wszystko zeżre😉 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 9 Października @WymiataczMega zeżre i wciągnie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 9 Października @WBB u Lady nie ma co wciągać. Zapraszam do mnie. Zaznaczam że ciasta nie będzie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 9 Października A co mi tam, wpadajcie, zrobie z podwójnego przepisu. 😉 Palić jest co, coś do picia też się znajdzie, do wciągania nie mam nic. 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 9 Października @WymiataczMega przy nas by ciągła jak odkurzacz... bo nie raz się juz zastanawiała 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 9 Października @WBB absolutnie, nic z tych rzeczy... 😇 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 9 Października @Lady Green nie bój się nic Ci nie zrobimy... chyba, że sama będziesz chciała 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 9 Października @Lady Green niestety też byś musiała żeby ewentualnie nie podkablować. Nie wiesz jak to jest? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 9 Października @WymiataczMega możecie mi zaufać... 😎 Tylko czy ja mogę Wam... 🙄 Zjecie ciasto a na 2 dzień niezależnie od tego czy będzie smaczne czy nie policja i tak zapuka... 👀 Albo zaczniecie mnie szantażować i będę Wam musiała oddawać 50% zbiorów. 👀 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 9 Października @Lady Green wg ulotki nie ma sensu bo to rzadkie gówno:) weź podaj im podwójną dawkę może po prostu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach