Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o masło z odrazu ściętych topów czy koniecznie musze je suszyc te ok. 2 tyg czy moge przeprowadzic proces dekarboksylacji na nich i wtedy zrobic maslo, czy odrazu swieze rozdrobione np w blenderze wrzucic bez tego procesu ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Trzeba zrobić dekarboksylacje np w piekarniku.Ja wrzucam liście w całości a łodygi tnę na małe kawałki.Nie więcej niż 110 stopni rozgrzewam( to jest ważne bo powyżej THC się utlenia a tego nie chcemy :)) i koło 2h trzymam.Liscie wyschną za ten czas...Potem do gara, zalewam wodą, wszystko na oko, jak się zagrzeje woda dodaje masła.Też na oczko, wrzucam zeby za jasne nie było ale żeby też coś zjeść bo lubię dużo jak już wspominaliśmy.I tak w tym garze ze dwa dni z przerwami sobie odparowywuje 🙂 potem lodówa i gotowe.

Łodygi chlastam na centymetrowe kawałki bo masło cedzę przez sito a liście odciskam przez szmatę jak babcia biały ser robiła 🙂

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...