Juras80 273 Napisano 26 Sierpnia Zdecydowałem się na ten zestaw. A to będzie moja 1 uprawa w hydro. Jest lekki stres jak to będzie. Trochę czytałem na temat uprawy w wodzie. Wiem że optymalne ph5.8 a tem wody 21-22C. kupie jeszcze chiller a w przeszłości jakiś komp sterujący ph Nie wiem co ile wymieniać pożywkę. Mam też rozkminke jak wychodować sadzonki by przenieś do hydro. korci mnie też ten zestaw Aero mam czas narazie kończę pokój wymiary 170x220x220 cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 27 Sierpnia @Juras80 relacje bedziesz robil z tej uprawy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 27 Sierpnia @Boczelli Tak będę. Nie mam doświadczenia więc będę liczył na dobre rady. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 27 Sierpnia (edytowane) @Juras80 no to czekam bo zapowiada się ciekawie 😉 Edytowane 27 Sierpnia przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 27 Sierpnia Wreszcie coś nowego będzie bo już się robi nudno od tych samych upraw. My lubimy eksperymenty 😅 jeszcze lepiej jakbyś je poprowadził jak drzewka bonsai 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 27 Sierpnia 8 godzin temu, Mooshrom napisał: Wreszcie coś nowego będzie bo już się robi nudno od tych samych upraw. My lubimy eksperymenty 😅 jeszcze lepiej jakbyś je poprowadził jak drzewka bonsai 😁 Haha nie tym razem w końcu mam przestrzeń i dam im wolną rękę nich idą jak chcą bo kilku cięciach. aeroponica mnie jara jak cholera jak znajdę taniego dostawcę z Chin to lecę z tematem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 27 Sierpnia No fajnie by było coś takiego zobaczyć ja do tej pory nie miałem z tym do czynienia ale myślę że jak człowiek to ogarnie to jest to dużo łatwiejsze niż standardowa uprawa. Powodzenia życzę 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 28 Sierpnia W końcu padło na ten zestaw. Nie wyszło tak drogo jak myślałem. Panuję start na wrzesień https://m.alibaba.com/x/AxMe2r?ck=pdp 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 10 Września Temat wjechał , stresik jest ale trzeba się rozwijać. Nie jest to jednak high pressure aeroponics system ale na start idealnie. Będę wdzięczny za wskazówki ale to na relacjach już niedługo. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 10 Września @Juras80 no profeska, fajnie sie zapowiada 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DwK 90 Napisano 12 Września @Juras80 zaopatrz się w dobry miernik EC i ostrożnie z odżywkami łatwo przesadzić jeśli stosujesz to co producent zaleca 🙈 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 4 Października W dniu 12/09/2024 o 02:58, DwK napisał: @Juras80 zaopatrz się w dobry miernik EC i ostrożnie z odżywkami łatwo przesadzić jeśli stosujesz to co producent zaleca 🙈 Zgadza się ,obecnie mam 0,6ec i formulex z rhizotonic. Mam jedną roślinę eksperymentalną nim polecę docelowo. 1 spostrzeżenie to że najlepiej mi idzie jak dam pestki do kostek kiełkujących i w perlit. Błąd mój polegał że dałem w kostki waty i się nie chciała przyjąć. Nie miałem mikoryzy i za wysoko ja dałem. Oprysk z dyszy nie sięgał tak głęboko. Idę zrobić zdjęcia to się pochwalę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 4 Października W dniu 12/09/2024 o 02:58, DwK napisał: @Juras80 zaopatrz się w dobry miernik EC i ostrożnie z odżywkami łatwo przesadzić jeśli stosujesz to co producent zaleca 🙈 Zgadza się ,obecnie mam 0,6ec i formulex z rhizotonic. Mam jedną roślinę eksperymentalną nim polecę docelowo. 1 spostrzeżenie to że najlepiej mi idzie jak dam pestki do kostek kiełkujących i w perlit. Błąd mój polegał że dałem w kostki waty i się nie chciała przyjąć. Nie miałem mikoryzy i za wysoko ja dałem. Oprysk z dyszy nie sięgał tak głęboko. Idę zrobić zdjęcia to się pochwalę Jak na 6 dzień w systemie trochę słabo ale przed wczoraj korzeń się dopiero pokazał. Jednak od tego momentu zaczęła szybko rosnąć. 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach