Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 (edytowane) Witam Wszystkich ponownie z nową koleżanką Jest to moja druga fotorelacja Box: 60x60x140 - Namiot Oświetlenie: Panel LED - Mars Hydro Reflector 48 / 240W Nasiona: Northern Light F1 Fast Version Podłoże: Ziemia do Palm firmy Kronen + perlit Wentylacja: 1x Wlot pasywny, 1x Wentylator kanałowy wyciągający 125mm, 190m3/h, 2400 obr./min firmy Blyss - zakupiony w Castoramie, 1x Przewód wentylacyjny, 1x wiatrak mieszający. Temperatura i wilgotność: Temp. 25-30 stopni, Wilg. 45-55% - Do pomiaru używany higrometr zawieszony między szczytem koleżanki a panelem. Nawozy: Aktualnie jeszcze żadnych. Dzień 4 Dzień 10 Dzień 12 Edytowane 18 Września 2019 przez Dominika3 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Września 2019 to oglądamy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 18 Września 2019 dobry patent na podniesienie planta ? tez stosowałem ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 Szkada że dopiero teraz doczytałam "dokładniej" u pana pestki że jest to półautomat ? i nie wiem czy nie będzie koleżanka potrzebowała większej uwagi jak i więcej pracy z mojej strony ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Września 2019 @Dominika3 może Ci się nie pomieścić na wysokość w boksie ale można będzie giąć i przycinać jak coś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 @Tester O kurde czyli nie będzie to tak jak w przypadku automatów 30-40cm? No mam nadzieję że dam radę ją ogarnąć jeśli chodzi o wysokość robiąc dobre LST. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Września 2019 @Dominika3 utniesz szczyty i nagniesz i tyle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 18 Września 2019 nie martw nic lsd da jej rade i nie będzie może taka wysoka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 18 Września 2019 drugiej strony NL jest niska odmiana ale spoko odmiana :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 Oki dziękuje kochani za informację ☺️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 18 Września 2019 ale ten karton to z miejsca wywal i daj plastik / metal nierdzewny chyba ze bez wody uprawę bd prowadziła , karton + woda :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 @Pan Kartonik jest wsadzony raptem na około 5cm - jest tylko po to aby koleżanka nie tańczyła i nie daj Boże w trakcie podsysu powietrza z wlotu pasywnego przez wentylator a dodatkowo dmucha na nią wiatrak co dodatkowo podnosi ryzyko, więc zastosowałam kartonik ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 18 Września 2019 zrób dziurki niech ma lekki przewiew :PP @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 @wielkitopek Już też to testowałam i wtedy ciąg jest taki że Panna "Wyginała śmiało Ciało" ? z poprzednią koleżanką zrobiłam wcześniej to samo - myślałam że kartonik będzie miał wpływ na światło itp ale na szczęście sposób się sprawdza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 18 Września 2019 Mysle ze po lst wyciagnie sie na max. 60cm. Jesli naprwde wystrzeli w gore to bedziemy ja lamali. Ale o to bedziemy sie martwic jak urosnie za duza ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 18 Września 2019 jasne@Dominika3 ? ale jak już ustoi sama to wiatr korzystnie wpływa na grubość łodygi ? stąd powiedzenie że panienki lubią dygać na wietrze ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 @wielkitopek to prawda dlatego mam dwa wiatraki i każdy wieje na Panny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 18 Września 2019 @CheMsKuN Spoko ? choć mam nadzieję że nie urośnie za wysoka i że samo LST jej wystarczy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lodzio 4 Napisano 18 Września 2019 uwalisz szczyty albo przegniesz je jak będzie wysoka roślina @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Września 2019 Dzień 14: Prowadzi się dobrze ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach