Dominika3 102 Napisano 23 Października 2019 Chyba jednak pH jest za wysokie bo z tego co widzę na teście to 7.0 W ogrodniczym nie miał zestawów więc płytkę mam z poprzedniego więc kieruję się testem z zakupionej butelki bo dodatkowo preparat jest też innego koloru niż poprzedni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 23 Października 2019 Może podam jej ciutkę top-maxa skoro zaczęła kwitnąć? Top Max niby obniża pH i pomaga na lepsze wchłanianie substancji odżywczych? Czy obniżyć lepiej tylko regulatorem? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 23 Października 2019 @Dominika3 Top Max jest na juz zaawansowana faze kwitnienia, jeszcze nie pora na niego. Nie wiem jak Twoja dziolcha na dzien dzisiejszy wyglada, ale jesli ostatnie fotki sa aktualne to jest jeszcze za wczesnie na jakikolwiek nawoz na flo. A ph 7.0 bym sie nie przejmowal, ja od lat podlewam swoje planty odstana kranowka o ph dokladnie 7.0 i dziewczynki maja sie dobrze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 23 Października 2019 (edytowane) @CheMsKuN Aha oki ? to robim jak piszesz i dzisiaj leci także sama woda ? z tym że coś teraz podchodzi prawie że pod 7.5 - 8.0 ? starsza koleżanka właśnie podlana tak jak pisałam 2ml bio-bloom + top-max 1ml na litr wody, a poszły dwa literki ? Edytowane 23 Października 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 23 Października 2019 Z tym że nie wiem po dziś dzień co jest z tymi górnymi liśćmi, że tak się przebarwiają - co prawda tylko kilka górnych a reszta leci jak w poprzedniczce ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 23 Października 2019 Sama woda z dolomitem, czy dodać najniższą dawkę regulatora "-ph"? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 24 Października 2019 może z deko za wysokie to ph jest.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 24 Października 2019 jak to mówią co za dużo to niezdrowo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 24 Października 2019 @Dominika3 Ph 8.0 to juz za duzo, trzeba zbijac ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 25 Października 2019 @CheMsKuN Dzisiaj dostanie tutu z regulatorem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 25 Października 2019 @Dominika3 to lej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 25 Października 2019 @Tester zanim dolewam dodaje do wody i sprawdzam jej pH w kwasomierzu i lać jej jak będzie miała równe 6.0 czy regulować by miała nieco mniejsze pH? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 25 Października 2019 @Dominika3 pH 6 to idealne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 25 Października 2019 @Tester @CheMsKuN Tak też zrobiłam ? ale myślałam że skoro gleba ma między 7 a 8 to żeby wodę zakwasić powiedzmy do 5.5 by się to jakoś unormowało ? no ale zrobiłam ostatecznie tak że woda miała 6.0 ? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 25 Października 2019 Dalem Ci blanta za to ze zaczynasz somodzielnie myslec ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 25 Października 2019 (edytowane) @CheMsKuN @CheMsKuN @Tester@CheMsKuN W takim razie dziękuję za patyczka ? Edytowane 25 Października 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 25 Października 2019 A tak w ogóle to coś jest nie tak z wersją mobilną bo gdy chce się odpisać to wyskakuje to co pisało się wcześniej i nie da się np. usunąć osób wcześniej zaznaczonych w temacie. Mam już to któryś raz z rzędu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 25 Października 2019 @Dominika3 Ogladalas Candyman (horror) z 1992r. ? Wspomnialas moj nick 3 razy, dzisiaj w nocy Cie odwiedze, mam nadzieje ze jestes na to gotowa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 25 Października 2019 @Dominika3 a z telefonem wszystko ok ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 26 Października 2019 @CheMsKuN Oglądałam ? I specjalnie czekałam do samego świtu aż się pojawisz, a ty co? Nic! w kulki ze mną zagrałeś... Typowy facet ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach