Dominika3 102 Napisano 11 Października 2019 @Tester oki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 11 Października 2019 Dzień 37. Na razie podlewana cały czas samą wodą: 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karton 2 Napisano 12 Października 2019 Bardzo ładnie to wygląda. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 15 Października 2019 Czyżby zaczęło jej czegoś brakować? Zauważyłam to tylko na kilku liściach: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 15 Października 2019 @Dominika3 obserwuj czy będą żółknąć, ph dobre ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 16 Października 2019 @Tester Dzisiaj jadę po kwasomierz bo w tamtym skończyła się data ważności. Jak tylko odmierzę zdam relację z wyniku. Jeśli będzie za wysokie to dostanie z dzisiejszym podlaniem dolomitu :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 16 Października 2019 Mi to wyglada na mlode liscie ktore sa jasniejsze od starszych. Niedobor magnezu ma podobne objawy ale pokazal by sie najpierw na starszych lisciach. Zreszta cala reszta lisci ciemno zielona, tak ze nie powinno jej niczego brakowac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 16 Października 2019 @Dominika3 to jak za wysokie to dolomitu bym nie dawał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 16 Października 2019 @CheMsKuN też o tym pomyślałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 16 Października 2019 @CheMsKuN @Tester Czyli na razie się nie przejmować? Po pracy podjadę do ogrodniczego po kwasomierz i sprawdzę PH. Jak coś dam Wam znać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 16 Października 2019 @Dominika3 obserwuj czy te liście się będą robić zielone @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 16 Października 2019 @Tester Oki będę obserwować. Niedawno wróciłam z ogrodniczego i kurde jak na złość nie mieli kwasomierzy - skończyły im się i dostawę będą mieli dopiero jutro, więc będę musiała podjechać. Pytałam o jakieś inne preparaty do pomiaru PH ale niestety mają tylko te kwasomierze no i papierowe paski, ale pasków nie chcę bo kupiłam je na początku pierwszej Panny i szczerze mówiąc nie byłam z nich zadowolona. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Października 2019 Chyba jest ciutkę lepiej (przynajmniej tak mi się wydaje) Dzisiaj podlana samą wodą z dolomitem. Robiłam test pH i wskazał między 5 a 5,5. Obecnie wygląda tak: 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 20 Października 2019 zobaczymy co z niej wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Października 2019 @Tester Dokładnie ? ale liczę że będzie z nią już tylko lepiej ? Ps. A czystością mieszającego to się pochwaliłam nie ma co ? Dopiero po zrobieniu fotki się dopatrzyłam że czyszcząc boxa o jednym z nich zapomniałam ? Przy kolejnych fotkach już takiej wiochy nie będzie bo jest już wypucowany ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 21 Października 2019 Dzień 47: Wczoraj podlana samą wodą z dolomitem. Chyba powoli zaczyna kwitnąć. Myślę czy nie dać jej jutro trochę bio-grow bo te liście jednak trochę mnie martwią. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 21 Października 2019 @Dominika3 może to bardziej od nadmiaru jakichś pierwiastków bo liście mocno zielone są @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 21 Października 2019 54 minuty temu, Tester napisał: @Dominika3 może to bardziej od nadmiaru jakichś pierwiastków bo liście mocno zielone są Pytanie tylko jakich ? bo ziemia jest ta sama co u pierwszej koleżanki z tym że nie było z nią podobnej sytuacji, a dodatkowo jeszcze żadnych nawozów nie stosowałam ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 22 Października 2019 @Dominika3 ta ziemia to bez kitu naładowana jest czymś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 22 Października 2019 @Tester Trzeba przyznać że coś jest z nią nie halo, dlatego do kolejnych Panienek zakupię typowo dedykowaną a nie kolejny wynalazek z ogrodniczego ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach