Korequs 4 Napisano 16 Września 2019 Gdzie zamontować wentylator? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korequs 4 Napisano 16 Września 2019 zapomniałem dodać że jest to wentylator wtłaczający @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 16 Września 2019 @Korequs a nie masz u dołu otworu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korequs 4 Napisano 16 Września 2019 mam, właśnie o to pytałem bo tych otworów jest kilka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korequs 4 Napisano 16 Września 2019 1 na gorze, 1 na jednym boku i 2a na nastepnym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Września 2019 (edytowane) Montuj go w środku jako wentylator mieszający, na wysokości mniej więcej twojej przyszłej rośliny. Na dole masz 3 kominy zabezpieczone siatką na owady, otwórz je. Kolejny komin masz na samej górze oraz dwa nieco niżej do zamontowania wentylatorow wyciągających, ale jest to zbędne. Zostaw je otwarte. Jeden dobrej jakości wentylator mieszajacy w środku zrobi robotę ? Edytowane 17 Września 2019 przez Mr.Squn 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Września 2019 Co pod tą lampą będzie siedzieć? ^^ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korequs 4 Napisano 17 Września 2019 4x Choco bud @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korequs 4 Napisano 17 Września 2019 Od vision seeds @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Września 2019 Myślisz, że da radę ta lampa oświetlic równomiernie każda z nich w czasie flo?? Hydro Mars'a lampa led? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Września 2019 Namiot 60x60x120? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korequs 4 Napisano 17 Września 2019 mam ogromna nadzieje, 50x50x120 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 17 Września 2019 Co wy macie z tymi wtlaczajacymi powietrze wiatrakami ? Juz w ktoryms z kolei poscie to widze, wtlaczajace wentylatory sa NIE potrzebne. Wlot pasywny, porzadny mieszak i odpowiedni wentylator wyciagajacy, to wszystko co potrzebujesz. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Września 2019 @CheMsKuN te wentylatory wtłaczające to praktycznie nic innego jak wentylator mieszający + mają zastosowanie do niektórych filtrów węglowych ? Każdy używa to co ma, kolega miał to w zestawie z boxem, to czemu miałby nie używać takowego sprzętu? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 17 Września 2019 Mieszak buja rosliny, co powoduje wzmocnienie lodygi jak i zreszta calej rosliny, wentylator wtlaczajacy dmucha zazwyczaj na doniczki i nic poza tym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 17 Września 2019 wpuszcza też świeże powietrze a rośliny to lubią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 17 Września 2019 Robi obrót o 180 stopni i ma wentylator wyciągający ^^ Nie widzę w tym zestawie nic złego ^^ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bum 4 Napisano 18 Września 2019 21 godzin temu, Tester napisał: wpuszcza też świeże powietrze a rośliny to lubią Jak najbardziej, że rośliny lubią świeże powietrze, ale tak jak już Chemskun nadmienił- w takiej wielkości namiocie nie trzeba went. wtłaczającego ponieważ wyciągający (dobry) załatwi sprawę- wytworzy podciśnienie dzięki któremu świeże powietrze będzie zasysane przez otwory pasywne. Wtłaczający może nawet przeszkadzać w dobrej cyrkulacji ponieważ wyciąg nie nadąży wyrzucać zebranego powietrza- oczywiście mowa o mniejszych namiotach, a nie duże budy czy grow romy, bo tam to już troszkę inaczej się dzieje. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Października 2019 Mam pytanie, a nie chce zaśmiecać forum nowym tematem, wiec zapytam tutaj: czy wentylator mieszający powietrze w środku namiotu macie włączony cały czas, czy wyłączacie go czasami? chodzi mi głównie o hałas, bo ja mam swój namiot w sypialni, wentylator wyciągający będę wyciszał i mam już do niego sterowanie z termostatami, tylko ten wiatrak w środku jeszcze się zastanawiam? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kielnia 13 Napisano 1 Października 2019 @doominik ja wyłączam wszystko razem z lampą i jest git 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach