skunix 0 Napisano 15 Września 2019 Siema Ostatnio stwierdziłem ze moim plantom przyda się nawóz, wiec kupiłem w supermarkecie (w holandii, bo tu mieszkam) taki nawóz jak na zdjeciu. na opakowaniu pisze ze to NPK 7+3+6. Jako ze jakimś ekspertem póki co nie jestem, to czy jest tu jakas pomocna duszyczka która by mi powiedziała na co ten nawóz jest dobry? wzrost/kwitnienie? Jak zaczną mi rosliny kwitnac to kupie sobie PK13/14, i terra flores od canny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 15 Września 2019 Praktycznie to jest on bardziej na fazę wzrostu czas wege. NPK 7+3+6 Czyli 7% Azotu 3%, fosfor oraz 6% potasu i inne domieszki ? Na czas kwitnienia nie zaleca się stosowania nawozów, które zawierają Azot ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 15 Września 2019 tak bardziej na wzrost ten nawóz jest @skunix @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skunix 0 Napisano 15 Września 2019 @Mr.Squn Dzięki. Polecasz jeszcze jakieś preparaty na wzrost? Jakiś booster czy coś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 15 Września 2019 Biohumus ? Idealny na wzrost i co najważniejsza nie jest agresywny. Kolejny plus to, ze kosztuje grosze. Myślę, że na czas wege wystarcza te dwa nawozy w przypadku automatów. Przypuszczam, że Wlsnsie automat uprawiasz? Trening robisz czy wychowanie bezstresowe? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 15 Września 2019 I oczywiście jeśli ziemia była z nawozem, to przez ok 7-14 dni nie dajemy żadnych nawozów ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skunix 0 Napisano 15 Września 2019 @Mr.Squn więc tak - mam roślinke Big Bud, którą będę trenował LST (automat), a reszta roślin to Special kush i Moby Dick, dopiero co zasadzone... je będę topował/fimmował - jeszcze nie wiem. A propos nowych sadzonek, to czy po 2 dniach jest to normalne ze są takie wysokie? (dłon do porównania) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 15 Września 2019 @skunix wyciąga się może obniż lampe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skunix 0 Napisano 15 Września 2019 @Tester OK. A co moze sie złego stac jak sie wyciągają do góry takie sadzonki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 15 Września 2019 @skunix zamiast liście rosnąć i rozkrzaczać się roślina będzie mizerna wyciągnięta plon mniejszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skunix 0 Napisano 15 Września 2019 @Tester ok, mam poki co jakąś tania lampe chyba 24w, wystarczy, czy lepiej kupic cos mocniejszego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 15 Września 2019 nie wiem co to za lampa i 24w to mało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skunix 0 Napisano 15 Września 2019 @Tester https://www.lumeri.nl/lumeri-t5-integ10.html Jaką ilosc watów powinieniem miec w takim razie ? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 15 Września 2019 @skunix a jakiego masz boksa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skunix 0 Napisano 15 Września 2019 @Tester parapetowego, nie mam zadnego parapetu na chacie gdzie wystarczjaco slonca by bylo... a boks to po przeprowadzce niedluge bede kombinował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 15 Września 2019 Zbyt mało światła.. Niestety ta lampa nie zapewni odpowiedniego oświetlenia nawet jednej roślinie a co dopiero 3. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skunix 0 Napisano 15 Września 2019 @Mr.Squn Ok. Jaka lampa by tu dała rade? Jaka ilość watów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 15 Września 2019 I zrób boxa, nawet ze starej szafy na szybko i oklej ją folią aluminiową. Zrobiłeś najgorszy błąd jaki można popełnić.. Nie byłeś w pełni gotowy do uprawy, a wykiełkowałeś nasionka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 15 Września 2019 @skunix jakie fundusze chciałbyś przeznaczyć? Najważniejsza kwestia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skunix 0 Napisano 15 Września 2019 @Mr.Squn Ok. A zda się folia na szyby do aut? Taka reflektywna? I jaka wentylacja? wiatraczek od kompa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach