Puuncki 0 Napisano 15 Lipca Witam. Zbieram się do zakupu nowej lampy do małego boxa 40x40x120. W oko wpadła mi lampa Mars Hydro TS 600 100W. Mam wątpliwości czy oby nie jest za mocna do tak małego boxa? Jeżeli tak to polecicie coś w podobnym budżecie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 15 Lipca @Puuncki była by dobra 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 15 Lipca Nie ma za mocnej lampy. Masz regulacje jasności i dopasowujesz do etapu wzrostu rośliny. Obserwujesz jak reaguje na strumień świetlny, czy podąża za nim czy rozrasta się na boki. Zawsze lepiej mieć mocniejsza lampę niż za słaba i odbije się to na plonach. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 68 Napisano 15 Lipca Taka lampa będzie git do takiego małego boxa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 15 Lipca @Mooshrom Mars hydro ts 600 nie ma regulacji. Świeci cały czas tak samo Ps. Do takiego boxa myślę że lepszej nie trzeba 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 15 Lipca 12 minut temu, nolifesy napisał: @Mooshrom Mars hydro ts 600 nie ma regulacji. Świeci cały czas tak samo Ps. Do takiego boxa myślę że lepszej nie trzeba Można zastosować ściemniacz oświetlenia tzw. Dimmer. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 87 Napisano Poniedziałek o 18:49 Podłącze się do pytania, jakie macie zdanie na temat tej lampy, z przeznaczeniem tylko na GROW? Zastanawiam się mocno nad zakupem, do namiotu 60x60, ale podkreślam tylko na okres wegetacji, na kwitnienie przechodziłyby do drugiego namiotu pod inne lampy. Z góry dzięki za opinie! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,552 Napisano Poniedziałek o 18:57 @Bubble 100W na wega wystarczy w zupelnosci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 87 Napisano Poniedziałek o 19:01 @moonka generalnie się zgodzę, pytam konkretnie o tą lampę bo nie używałem, a 100W i 100W to często jest zupełnie różne 100W 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,467 Napisano Poniedziałek o 19:44 @Bubble mars hydro ma dobre lampy jak za tą cenę. Największym minusem TS600 jest brak regulacji mocy co może przeszkadzać jeśli to ma być lampa na weg, ja bym troche dołożył i kupił cos z regulacja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 87 Napisano Poniedziałek o 20:03 @Boczelli ale tutaj to trzeba dołożyć x2, a ten minus akurat tej lampy znam, dzięki za opinie! teraz mars 300 zł, więc cenowo jest chyba bezkonkurencyjny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,467 Napisano Poniedziałek o 20:31 (edytowane) @Bubble po użyciu kodu znizkowego ts600 kosztuje 56e a ts1000 81e Edytowane Poniedziałek o 20:31 przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 87 Napisano Poniedziałek o 20:33 (edytowane) @Boczelli u nich na oficjalnej stronie? Jaki jest kod? Bo przecena na growtent jest Edytowane Poniedziałek o 20:34 przez Bubble @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,467 Napisano Poniedziałek o 21:11 Tak na oficjalnej stronie MHEU10 @Bubble 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach