Puuncki 0 Napisano 15 Lipca Witam. Zbieram się do zakupu nowej lampy do małego boxa 40x40x120. W oko wpadła mi lampa Mars Hydro TS 600 100W. Mam wątpliwości czy oby nie jest za mocna do tak małego boxa? Jeżeli tak to polecicie coś w podobnym budżecie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 229 Napisano 15 Lipca @Puuncki była by dobra 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 15 Lipca Nie ma za mocnej lampy. Masz regulacje jasności i dopasowujesz do etapu wzrostu rośliny. Obserwujesz jak reaguje na strumień świetlny, czy podąża za nim czy rozrasta się na boki. Zawsze lepiej mieć mocniejsza lampę niż za słaba i odbije się to na plonach. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kumpel 53 Napisano 15 Lipca Taka lampa będzie git do takiego małego boxa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nolifesy 1 Napisano 15 Lipca @Mooshrom Mars hydro ts 600 nie ma regulacji. Świeci cały czas tak samo Ps. Do takiego boxa myślę że lepszej nie trzeba 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 15 Lipca 12 minut temu, nolifesy napisał: @Mooshrom Mars hydro ts 600 nie ma regulacji. Świeci cały czas tak samo Ps. Do takiego boxa myślę że lepszej nie trzeba Można zastosować ściemniacz oświetlenia tzw. Dimmer. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach