Boogie 88 Napisano 9 Lipca (edytowane) Hej, co byście poradzili na tę sytuację 🙃 To jest zesłosezonowy twór, który po ścince odżył, więc go podlewałem Aktualnie od tygodnia na 12/12 i kwitnie. Robi się mało miejsca, a niektóre pędy już sa ponad lampą. Troche ponaginałem ale na dole to już sie zrobiło jak drzewo, twarde i kruche. 7 szczytów ma toping:) Fajnie bo to największy krzak jaki miałem i miał długi weg, ale nie wiem co z tego wyjdzie 😄 Co robić? 🙂 #Gorilla Glue Edytowane 9 Lipca przez Boogie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 9 Lipca @Boogie łam go 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leniwiec 19 Napisano 9 Lipca Jak będziesz go łamał to nie zaraz po podlaniu i nie jak będzie sucho w doniczce. Zgniataj najpierw łodygę w miejscu złamania. Ja np. nawijam sobie taśmę izolacyjną na kombinerki i delikatnie ściskam łodygę w dwóch miejscach. Chyba najlepiej między piętrami albo zaraz za piętrem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 10 Lipca Łamanie chciałem zostawić jako ostateczność 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 10 Lipca @Boogie nic innego nie wymodzisz. Nie taki diabeł straszny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 12 Lipca (edytowane) @WymiataczMega Na razie nie łamię, pójde poćwiczyć na pokrzywach najpierw 😄 Dużo jeszcze będzie się wyciągać na kwitnięciu? Edytowane 12 Lipca przez Boogie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 12 Lipca jeszcze z 10-20cm myślę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 22 Lipca Co nieco udało się podoginać bez łamania i całość obniżyć sponad lampy na ok 10 cm poniżej. Co kilka dni coś doginam i podwiązuje sznurkiem, będzie niezła pajęczyna 😄 Jak myślicie, który to będzie tydzień kwitnienia? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 22 Lipca @Boogie dobrze to wygląda 👍 według mnie to 2-3 tydzień. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach