Skytower 6 Napisano 28 Czerwca 2024 Nie chcę być gorszy więc też się przywitam 🙂 Dlatego witam wszystkich, wybrałem to forum czystą drogą przypadku i myślę, że na trochę tu zostanę Po kilku godzinach spędzonych na lekturze w sieci na stronach branżowych i forach, aktywność na forum to chyba najlepsze rozwiązanie, żeby unikać potencjalnych błędów Planuję na dniach zamówić pierwszy set wybrałem: 1.Growbox RoyalRoom Classic C150 (150x150x200cm) wybrałbym namiot 100x100x200cm ale chcę wszystkie prace związane z panienkami wykonywać w środku, żeby nie przewietrzać pomieszczeń zapachem i nie wzbudzać podejrzeń u sąsiadów 🤤 2.Przewód wentylacyjny ALU 160mm, 5m 3.Wentylator mięszający Monkey Fan 20W z oscylacją 4.Filtr węglowy ECO 475-620 m3/h, fi160mm 5.Wentylator kanałowy Mixed-Flo 405-520 m3/h fi160mm I tutaj dochodzę do pytania ponieważ chcę od razu postawić na LEDy, spędziłem trochę czasu na to, żeby nie musieć zakładać tematów i doublować pytań, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi na to jak konkretnie dobrać LEDy do namiotu, z mojego reaserchu powinienem szukać LEDow 300W o powierzchni naświetlania 150x150 aby światło docierało w każdy zakątek namiotu, może jakieś propozycje ew. linki do poradników bardziej objaśniające temat? Z góry dzięki za pomoc🤜🤛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 28 Czerwca 2024 Siema. Przy wyborze lampy zwracaj uwagę na lumeny. Mieszający dorzucił bym jeszcze jeden. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 28 Czerwca 2024 (edytowane) @Skytower minimum 2 mieszaki w późniejszej fazie. Na poczatek 1 wystarczy. 300W LED to za malo na taki box, kolo 600 by sie przydalo lub więcej zeby miec zapas. Jak chcesz z wyzszej polki lampe to np. Lumatek Zeus 600 czy AC Infinity, albo cos że średniej półki np . Mars Hydro czy Spider Farmer, coś calkiem tańszego to np. Kingbrite. Sprawdź tez warunki jaki masz w pomieszczeniu gdzie będzie box bo może być potrzebny nawilzacz lub osuszacz a może i klima. Edytowane 28 Czerwca 2024 przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano 28 Czerwca 2024 @Skytower odpuść sobie te małe witraki oscylujące, bo to się szybko psuje, sam przerobiłem już chyba wszystkie marki. lepiej mieć większe, a pracujące na nioższych obrotach. Ta namiot 150/150 potrezbujesz led minimum 600W jak chcesz zbierać porządny plon. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,555 Napisano 28 Czerwca 2024 Godzinę temu, Skytower napisał: chcę wszystkie prace związane z panienkami wykonywać w środku, żeby nie przewietrzać pomieszczeń zapachem Pokusze się o stwierdzenie że jest to awykonalne. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano 28 Czerwca 2024 @Lady Green potwierdzam. Musałbys mieć taki 120/240 i tylko na połowie mieć rośliny, a i tak byłoby to mega uciążliwe. Zapachu się nie da całkiem wyeliminować, zawsze jak się ceś tam dłubie to będezie czuć. Trzeba go maskować 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skytower 6 Napisano 3 Lipca 2024 Siema wszystkim Dość znacząca aktualizacja tematu Po przeliczeniu budżetu i przemyśleniu sprawy, doszedłem do wniosku, że po pierwsze nie stać mnie na config boxa 150x150 + z boxa 60x60 można wyfarmic wystarczające ilości nie zawalając przy tym połowy sypialni. Dlatego przychodzę po raz kolejny z gotowym już zestawem z sklepu growshop, który przyciągnął moja uwagę i jestem zdecydowany na złożenie zamówienia po konsultacji na forum 🙂 Z tego zestawu jestem gotowy zmienić jedynie lampę na Mars hydro ts1000 150W Miałbym też pytanie czy zamawiajac sprzęt w tego typu sklepach kupujecie tak samo jak ze sklepów z nasionami? Tj. używacie VPN, inny adres niż wlasny, przelew na poczcie, żeby zostać anonimowym? https://growshop.org/pl/growbox-zestaw-do-uprawy/4946-zestaw-do-uprawy-growbox-rr-c60-60x60x160cm-spider-farmer-sf1000-light-100w-led-5927247241605.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 3 Lipca 2024 (edytowane) @Skytower ten wentylator wyciagowy to gowno jakich malo. Box tez przepuszcza swiatlo z tego co ktos kiedys wstawial. Za podobno cene mozesz miec zestaw ze sprzętem lepszej jakości. Zawsze warto zachować tyle środków ostrożności ile się da 😉 https://marshydro.eu/collections/full-grow-kits/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw7ZO0BhDYARIsAFttkCjLiVplJRImf95kBcaHEnawhsi7vD4FVcUtaf80rR5EEKQEEGVww_QaAhtJEALw_wcB https://spiderfarmer.eu/collections/grow-tent-kits/?_gl=1*u6hurf*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjw7ZO0BhDYARIsAFttkChrfaMFTVdiArfNEifUtnS04se-MpcIUWIbB42PtDRduIZd03PwzfEaAk7_EALw_wcB Na przykład popatrz tutaj. Dodatkowo przy użyciu kodu zniżkowego masz 10% rabatu. https://marshydro.eu/?ref=lwwlqfgo Mozesz zalozyc konto z mojego linka Edytowane 3 Lipca 2024 przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skytower 6 Napisano 3 Lipca 2024 @Boczelli dobrze to wygląda, szkoda, ze wymieniałem dzisiaj wszystkie € jakie miałem😂, czekam na opinie reszty, ale na ten moment mars hydro kit przoduje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 666 Napisano 3 Lipca 2024 (edytowane) @Skytower royal room 60x60 Wyciąg tak jak pisał Boczelli - gówno, mam podobny xd Mieszający bez oscylacji i trochę słaby mi się wydaje Na pewno sprzęty od mars hydro czy spider farmer będą nie poziom, nie dwa a trzy kurwa poziomy wyżej albo lepiej Edytowane 3 Lipca 2024 przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach