Adi_ejol 398 Napisano 2 Lipca Jo to trzymajcie po blancie i już nic nie pisze żeby nie było że śmietnik robię xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 2 Lipca @moonka @WymiataczMega czyli ta duża ma niedobór a reszta ma trochę za dużo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 2 Lipca @Boczelli @moonka @WymiataczMega I czym ja mam je karmić ? Daje tylko wodę magnez azot. Power roots już długo nie leje. Bo nie można już a pk 13/14 raz wlałem ale z tego co się dowiedziałem to za wcześnie jeszcze. Myślałem żeby kupić jeszcze Power Buds, Sugar Royal i Green Sensation z Plagron coś jeszcze mi potrzeba ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 3 Lipca @MatiasFarmer nie siedze w tych nawozach (plagron ostatni raz uzywalem 2 lata temu) i w tym temacie Ci nie pomoge @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 3 Lipca @MatiasFarmer jak chcesz robić na Plagronie to przede wszystkim Grow i Bloom bo to co wymieniasz to są dodatki, a potrzebujesz bazy. No i dobre mierniki ph I EC jeśli jedziesz na nawozach mineralnych. Trzymaj filmik tam jest to spoko wytłumaczone. https://youtu.be/goSyKy-iW38?si=TwbyD-n9IVouARIC 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 3 Lipca Dziękuję @Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 7 Lipca (edytowane) @Boczelli @moonka od dwóch tygodni występuje problem taki ze zaczynają żółknąć liście tak jak na zdjęciach poniżej dalem azotu 2ml na 2 l wody nie chce przesadzić dlatego stopniowo i pk 13/14 pH 6.3 przełączone są na 12/12 podlewam jak ziemia jest lekko wilgotna i doniczki lekkie w miarę wilgotność max 60 Jedynie auto 60 grejfrut rośnie ok. Czytałem w nocy na forum że azotu mału może być z poradnika Testera ale wolę zapytać zawodowców. Ostatnio też z azotem podlewalem 5 dni temu. Edytowane 7 Lipca przez MatiasFarmer @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 7 Lipca (edytowane) @MatiasFarmer no brakuje im azotu i to konkretnie. Jaki im dajesz? To są w końcu automaty czy sezony? Ile litrowe te donice są? Edytowane 7 Lipca przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 7 Lipca (edytowane) @Boczelliz opakowania nasion wynika że są to automaty donice 9.3 l z action 😉 mierzyłem pH wody jak przelałem przy podlewaniu to 6.7 ostatnio jak podlewalem to 2ml na 2 litry dałem bo się boje dać więcej żeby nie jebły mi zaraz I tak na prawdę to teraz 2 dni max 3 i donice lekkie jak piórko Edytowane 7 Lipca przez MatiasFarmer @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 7 Lipca @MatiasFarmer male te donice troche i jeszcze im pożałowałeś ziemi, trzeba było podsypać ma full juz ci chyba o tym pisalem wczesniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 7 Lipca (edytowane) @Boczelli podsypać mogę w każdej chwili to nie problem na następne grow mam już 18 l kwadratowe ziemię też mam 50 l lightmix Plagron.Pierwsze moje grow wieczorem dam 1l wody i 5 ml azotu i je nakarmię będzie ok? Wczoraj podlewalem z pk 13/14 to jak po 250 ml dam mieszankę z azotem to będzie ok ? Edytowane 7 Lipca przez MatiasFarmer @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 7 Lipca Po co to PK? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 7 Lipca @WymiataczMega Dla tej małej auto 60 grejfrut kwitnie to już można przecież @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 7 Lipca @MatiasFarmer narazie skup się na azocie. Na PK przyjdzie jeszcze czas 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 7 Lipca (edytowane) @Boczelli sory za wyrażenie ale mi się to już wszystko jebie te nawozy co i jak daje troszkę mniej żeby było ok . Ile mam dać teraz tego azotu podwójną dawkę ? Callmagu nie daje bo śledzę Twoje tematy i można zablokować rośliny i w wodzie maja dostatek 👍 Edytowane 7 Lipca przez MatiasFarmer @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 7 Lipca @MatiasFarmer nie wiem co ty za nawozy tam masz wgl. Jak chcesz stosować Canne to powinieneś kupic zestaw stricte do konopi i przede wszystkim trzymac się zaleceń z tabelki producenta. Druga sprawa to jak robisz na nawozach mineralnych to musisz trzymac się idealnie pH I EC. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 7 Lipca Dokładnie. Bardzo tu chaotycznie. Najpierw proponuje ułożyć plan a następnie działać 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 625 Napisano 14 Lipca Odrazu widać, że zwykła ziemia nie dedykowana.Głodne są wszystkiego.Fioletowe łodygi to brak P albo K, niepamiętam, albo geny. W dniu 07/07/2024 o 13:27, MatiasFarmer napisał: @Boczelli sory za wyrażenie ale mi się to już wszystko jebie te nawozy co i jak daje troszkę mniej żeby było ok . Ile mam dać teraz tego azotu podwójną dawkę ? Callmagu nie daje bo śledzę Twoje tematy i można zablokować rośliny i w wodzie maja dostatek 👍 Zanim olejesz jedno z najważniejszych czyli Ca i Mg sprawdź jaką twadrość wody masz w kranie.Jak miękka to trzeba jednak lać te pierwiastki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach