MatiasFarmer 15 Napisano 27 Czerwca @Udyr dzięki za odpowiedź 11 L chyba doniczki po 300 leje ponieważ dam 400 to leci dołem i co 4/3 dni leje wodę 2tyg temu lałem azot call mag dziś podleje już power buds. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 27 Czerwca Nie znam power buds ale to chyba za wcześnie 🤷 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 27 Czerwca @MatiasFarmer 300ml to stanowczo za malo jak na rosliny tej wielkosci. One spokojnie powinny przyjmowac juz litra plynow🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 27 Czerwca @moonka to jak więcej podleje to bango się robi i wszystko wypływa spodem chyba tak nie powinno być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 27 Czerwca Musisz wolno w takim przypadku podlewać. Na przykład 100ml wlać zaczekać aż wsiąknie i znowu. Spróbuj tak z pół litra zapodać co najmniej każdej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 27 Czerwca @MatiasFarmer moje obecne rosliny maja problem z przyjmowaniem duzych ilosci wody przez nadprogramowa ilosc korzeni. Jedbak zmuszam je do picia lejac wode partiami. Najpierw wlewam 0.5 z ktorego cos zawsze wycieknie dolem, czekam z 10 minut i zapodaje im nastepne 0.5 ale czesto dziele je na pol i leje 2x 0.25 litra. Gdybym wlal litra na raz to 80% wody wylecialo by na podstawke a z podstawki do boxa 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 28 Czerwca @moonka Zrobiłem tak jak mówiłeś. Wsadziłem je pod prysznic bez podstawek wlałem trochę poczekałem 2l na 4 roślinki czyli po 0.5l troszkę wyciekło spodem ale większość się przyjęła . Podlewalem wczoraj Moc lampy 25% Wilgotność 65/70% Temperatura 27/28 Dałem PK 13/14(4ml) Callmag(4ml) Azot (2ml) Światło 18/6 ( od 6 rano do 23.59) Rano już około 7 godziny stoją sztywno a około godziny 21-22 zaczynają opadać a jeszcze maja 2 h światla i przez te 2 godziny opadają szczyty na bok a liście na sam dół . Zmienić teraz na 16/8? Czy co bo ja już nie mam pomysłów co im jest. I te fioletowe łodygi u liści... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 29 Czerwca Wstrzymaj się z PK. Calmagu za dużo przecież nie pokazują braków.Poblokujesz rośliny w końcu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 2 Lipca @MatiasFarmer pisales mi ze kwitna dlatego poleciłem Ci lac pk, ale ja tu nie widzę oznak kwitnięcia. Który to ich dzien? To na pewno auto.? Mozesz im juz dac wiecej swiatla @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 2 Lipca @Boczelli Siema po ostatnich upałach jakie były po 2 dniach w doniczkach była mega suchość temperatura w boxie osiągała 29/30 stopni aż nawilżacz padł bo nie wyrabiał na maksymalnych obrotach. Dostały sama wodę wszystkie pH 6.2 1 roślinka się wyciąga na flo strasznie 25 cm wyższa od innych pod mała musiałem zrobić podstawkę bo nie chciała iść w górę. Zamawiałem wszystkie automaty ale też widzę że coś za wolno to wszystko idzie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 2 Lipca Tej największej daj azotu bo jaśnieje. U mnie w boxie też mam bestię na indywidualnym żywieniu 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 2 Lipca (edytowane) @WymiataczMega dzięki za wskazówkę a końcówki jasne to też oznaka azotu u innych? Musiałem się pobawić we fryzjera bo zasłaniały (nieistniejące jeszcze topy) Edytowane 2 Lipca przez MatiasFarmer @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 2 Lipca Gdy mocno zielone liście mają jasne, wręcz usychające końcówki wtedy prawdopodobnie mają nadmiar azotu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 2 Lipca @WymiataczMega nadmiar czy niedobór? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 2 Lipca (edytowane) @Adi_ejol nadmiar gdy koncowki robia sie jasniejsze a nastepnie usychaja. Patrz foto🙃 Edytowane 2 Lipca przez moonka 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 2 Lipca @moonka a niedobór jak cała jaśnieje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 2 Lipca @Adi_ejol tak. Tu masz spore niedobory azotu 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 2 Lipca @moonka no to o tym myślałem, tylko źle zinterpretowałem „mocno zielone” w wypowiedzi wymiatacza, dziękuję @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 2 Lipca @Adi_ejol morda pięknie objaśnił 👌 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 2 Lipca @WymiataczMega pokazujac zdjecia najlatwiej cos komus wytlumaczyc🙂 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach