MatiasFarmer 15 Napisano 24 Czerwca (edytowane) Siemano z racji tego że to moje pierwsze grow chciałbym abyście zgłaszali swoje uwagi . Pierwsze 3 roślinki zaraz będę na Flo a druga ma 15 dni auto 60 grejfrut. Temperatura 27/28.5 troszkę skaczę ale dla tego że ciepło teraz jest. Nawilżacz 65/70% Dzisiaj czas na podlanie wieczorkiem. I zastanawiam się nad treningiem auto 60 grejfrut. Edytowane 24 Czerwca przez MatiasFarmer 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 24 Czerwca Jaki trening preferujesz? LST? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,030 Napisano 24 Czerwca (edytowane) Jaka powierzchnia tam jest.... tzn wymiary boxa? Edytowane 24 Czerwca przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 24 Czerwca (edytowane) @WBB 70x70/160 @WymiataczMega dokładnie o tym myślę LST czekam na te spinki żeby spiąć je pod kątem 90° Edytowane 24 Czerwca przez MatiasFarmer @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 24 Czerwca Pamiętaj żeby to robić na przesuszonych chwastach. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 24 Czerwca @MatiasFarmer robilem roznymi spinkami bo nadrukowalem ich sobie jak glupi. Nic nie jednak nie zastapi drucikow i tradycyjnego wyginania roslin 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 24 Czerwca @WymiataczMega dzięki za info dziś podlałem samą wodą PH 6.2 wszystko bo po 3 dniach suchość straszna w tej ziemi z marketu ( nie profesjonalna ale z dobrym pH gleby ) i tu jest problem w podlewaniu ponieważ niby sucho na 10 cm a jak spryskał górna warstwę delikatnie i wleje 2x 150 mililitry to woda wycieka na maksa a już jak mam ziemię Plagron growmix w tej małej 60 fast grejfrut to tam nic nie wycieka. Poczekam do piątku i będę próbował LST robić @moonka chciałem sobie ułatwić trochę bo te wiązanie to coś mi słabo idzie niby wyginam ale i tak jakaś chu*nia wychodzi na YT jak się ogląda to pięknie ludzie robią a w rzeczywistości jest troszkę inaczej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 24 Czerwca @WymiataczMega @WBB @moonka A zapytam was jeszcze z ciekawości Lampa ustawiona 45 cm nad szczytami tych większych roślin na 25% mocy kiedy dać im np 50/75/100% mocy od czego to jest zależne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 24 Czerwca @MatiasFarmer topping robiłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 24 Czerwca @WymiataczMega Nie nic nie robiłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 24 Czerwca Czaje.pytam bo tam jedna roślinka wygląda jak po toppingu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 25 Czerwca @MatiasFarmer automaty nie potrzebują duzo swiala . Zostaws jak jest lampe ewentualnie kontroluj wysokosc od roślinek. Zapewne i tak jak nie rozkręcisz na 100% bo mały boksik jak na 300w . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 25 Czerwca @WymiataczMega z tego co czytałem to topping-u nie polecają robić na automatach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 25 Czerwca @MatiasFarmer dokładnie ale niektórzy robią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 25 Czerwca (edytowane) 🤣. 😉 Edytowane 25 Czerwca przez MatiasFarmer @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 25 Czerwca Można robić topping ale bardzo wcześnie, zanim pokażą się pierwsze oznaki kwitnienia. Zazwyczaj 15-20 dzień max. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 25 Czerwca 16 dzień Właśnie zrobiłem LST mam nadzieję że coś mi wyszło auto 60 grejfrut 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiasFarmer 15 Napisano 26 Czerwca @Udyr @WymiataczMega @moonka Potrzebuje pomocy forumowiczów odnośnie problemu jaki już mam 2 dzień . Otóż cały dzień od rana liście/szczyty stoją sztywno ładnie a między godziną 20/21.30 zaczynają opadają a koniec świecenia kończy się o północy zaczyna się o 6 rano.(18/6) czytałem że automatów nie trzeba przełączać a z racji tego że mam małego automata 2.5tyg to rośnie razem z nimi . Podlewalem 2 dni (samą wodą)temu po 300 ml i te łodygi od liści sa strasznie fioletowo -różowe Temperatura 27.5/28.5 Wilgotność 60/65 pH wody 6.4 Odległość lampy od najwyższej rośliny 45 cm reszta 50/60cm Moc 25% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 27 Czerwca @MatiasFarmer może 300ml to za mało już na takie rośliny. Nie śledzę wątku i nie wiem ile litrów pojemności mają te doniczki. Doły zaczynają żółknąć, może przydało by się im cos dać jeść. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 229 Napisano 27 Czerwca 4 minuty temu, Udyr napisał: Doły zaczynają żółknąć, może przydało by się im cos dać jeść. to raczej normalne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach