Scatman 84 Napisano 9 Września 2019 @Tester swietlowki czyli te philipsy o których pisałem tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Września 2019 @Scatman tak mogą być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 9 Września 2019 (edytowane) 12 minut temu, Tester napisał: @Scatman tak mogą być Ok kolego dziękuję za wyczerpujące informacje ? Mam jeszcze pytanie bo jak widze masz większe pojęcie o tym niż ja. Roślinka mi się troche przyjarala coś z tymi liśćmi uszkodzonymi robić ? Liście już trochę inaczej wyglądają nie są zwinięte ogólnie to ona odżyła ale z tymi liśćmi niewiem co robić. I kiedy ją zacząć nawozić ? Roślina ma już 20 dni Jak wrócę do domu pokażę zdjęcie jak wygląda aktualnie Edytowane 9 Września 2019 przez Scatman Bb @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Września 2019 @Scatman z liśćmi nic nierób one i tak jak będą starsze to zapewne odpadną z nawożeniem możesz jeszcze poczekać widać ładny kolor ma zielony więc możesz jeszcze trochę jechać na czystej wodzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 9 Września 2019 Teraz, Tester napisał: @Scatman z liśćmi nic nierób one i tak jak będą starsze to zapewne odpadną z nawożeniem możesz jeszcze poczekać widać ładny kolor ma zielony więc możesz jeszcze trochę jechać na czystej wodzie Dziękuję za wyczerpująca odpowiedz ? a nawóz jakiś polecisz? Pytam w razie czego żeby już mieć gotowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Września 2019 jest ich trochę np. Canna tera vega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 9 Września 2019 7 minut temu, Tester napisał: jest ich trochę np. Canna tera vega A coś takiego kolego co bym w ogrodniczym znalazł ?? To moja 1 uprawa więc chciałbym jakieś nawozy które są popularne w miarę tanie i dostanę je w ogrodniczym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Września 2019 @Scatman to biohumus albo azofoska, azofoska ma szybsze działanie jest to nawóz chemiczny, biohumus jest organiczny trochę słabszy większe dawki się leje niż zaleca producent ale też jest ok na wzrost konopi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 9 Września 2019 Teraz, Tester napisał: @Scatman to biohumus albo azofoska, azofoska ma szybsze działanie jest to nawóz chemiczny, biohumus jest organiczny trochę słabszy większe dawki się leje niż zaleca producent ale też jest ok na wzrost konopi Ok a na kwitnięcie ? A czymś takim do storczyków mozna ? Na chacie florovit znalazłem ? pytam tylko z ciekawości bo niewiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Września 2019 @Scatman można sprawdź czy ma azot ale zapewne ma, na kwitnienie to przeszedł by np. planton K @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 9 Września 2019 6 minut temu, Tester napisał: @Scatman można sprawdź czy ma azot ale zapewne ma, na kwitnienie to przeszedł by np. planton K Azot ma czyli można lać tak ? Ok to już chyba wiem wszystko. Może założę fotorelacje tak by było łatwiej żeby ktoś mnie pokierował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Września 2019 @Scatman można lać, ok to zakładaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 9 Września 2019 Teraz, Tester napisał: @Scatman można lać, ok to zakładaj Wracam do domku i zakładam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Września 2019 2 godziny temu, Scatman napisał: @Tester kolego a mam jeszcze pytanie do Ciebie to by się nadało? To jest dobry panel led (Polska produkcja) oparty na diodach COB Cree CXA2520. Ja bym bral ten o mocy 60W, ale ten 30W tez powinien dac rade na takiej powierzchni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 9 Września 2019 1 minutę temu, CheMsKuN napisał: To jest dobry panel led (Polska produkcja) oparty na diodach COB Cree CXA2520. Ja bym bral ten o mocy 60W, ale ten 30W tez powinien dac rade na takiej powierzchni. Czyli jebać i się nie bać i to brac ?? Jestem ciekaw czy mi by się to zmieściło nie widzę nigdzie rozmiarów tego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Września 2019 Zmiesci sie bezproblemowo, 125x250mm. Jednak jesli chcesz w tym boxie trzymac wiecej jak jednego planta, to kup ten panel 60W. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 9 Września 2019 1 minutę temu, CheMsKuN napisał: Zmiesci sie bezproblemowo, 125x250mm. Jednak jesli chcesz w tym boxie trzymac wiecej jak jednego planta, to kup ten panel 60W. Chcę trzymać tylko 1 akurat. No to kupuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Września 2019 Na jednego krzaka jak znalazl ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 9 Września 2019 5 minut temu, CheMsKuN napisał: Na jednego krzaka jak znalazl ? Będę musiał przy cfl zostać bo zamówienia do 1 października są wstrzymane ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borówa 15 Napisano 9 Września 2019 @Scatman ale nie przy tej twojej 200w co ci popaliło roślinkę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach