Adi_ejol 399 Napisano 23 Czerwca @cieemany no to też nie jest jakiś warunek decydujący na pewno, ale tak jak mówiłem, problem do rozwiązania w 5 minut @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 23 Czerwca @Adi_ejol nie dotyczalem . Innego gniazdka nie mam w pobliżu to jest ten problem. Muszę kupić inny przedłużacz na więcej wejść. Jutro ogarnę 🙂 @Boczelli oby tak bylo jak mowisz heh 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 399 Napisano 23 Czerwca @cieemany a to ja się zaopatrzyłem przed uprawa w taki duży chyba 8 gniazd żeby uniknąć takiego problemu A w zasadzie to musiałem 3 kupic, jeden z wieloma wejściami, drugi żeby podłączyć wszystko do prądu bo ten pierwszy był za krótki i ostatni do którego podpinałem regulator obrotów do wentylatora xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 24 Czerwca @Adi_ejol tez mialem na 6 wtyczek tylko ze jedno wejście przestało działać. Tak samo z siebie .. dobrze ze nie cały bo przez weekend miałbym problem 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 24 Czerwca @Adi_ejol odnoscie przedluzaczyto ja a zaszalalem i kupilem na 12 wejsc aby miec spokoj😂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 24 Czerwca @moonka teoretycznie to lepiej mieć zapas niż go nie mieć heh @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 29 Czerwca (edytowane) Witam dnia 14/13/5 Szału nie ma niestety i za cholere nie wiem dlaczego . Sprawdziłem chyba wszystko mogłem ppm wody która podlewam około 450. Dziś podlałem woda pol na pół destylowana z ppm230 i ph 6.1 . Może to coś zmieni ... albo je całkiem chuj trafi heh Lampa na 55cm i 50cm od tej malutkiej 25% mocy . I nie wiem czy coś zmieniać czy nie ? Musiałem wlaczyc delikatnie wyciag bo mi temperatura zaczęła za bardzo do góry skakać. Stoi w pokoju gdzie jest cały czas uchylone okno . Więc świeże powietrze ma 24 na h xd . Albo mi się taka ziemia chujowa trafiła gdzie najebany za dużo nawozu . Warunki dzień dobija do 26stp rh 75% Noc spada do 22stp rh 78% Jeszcze z dzień może dwa i zrobię delikatne lst żeby ich za bardzo nie stresować. Oczywiście na tych na których już się da . Rady sugestie chętnie przyjmę. Piona Edytowane 29 Czerwca przez cieemany 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 30 Czerwca Gleba ! 😆 może i za małe ale zobaczę co z tego wyjdzie . Z biegeim czasu poprawię jak coś ruszy . Na razie zostawiam jak jest . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Czerwca @cieemany o 10dni za szybko conajmniej... @cieemany w ogóle lipę odstawiłeś, czytales albo podgladales jak sie robi lst? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 30 Czerwca (edytowane) @vego1989 w dniu 25 to podejrzewam że one będę się zbierać za kwitnicie . Nie robie pierwszy raz lst a wspomniałem ze jak zrobię to bardzo delikatne bo są marne. I tak też zrobiłem . A to że odrosty boczne są małe to wiem M ale w żaden sposób nie są zasłonięte ani ruszane . Edytowane 30 Czerwca przez cieemany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 11 Lipca Dzień 26/25/17 Musiałem wyjechać na 2 tygodnie ,załatwiłem sobie tylko osobne do podlewania pokazlaem jak zbic ph i tyle. Zastałem to 😂 i teraz się zastanawiam czy to wyje*ac czy dać temu szanse ? Miało być tak pięknie.. hehe Nie mam pojęcia od kiedy się wyciągają, od kiedy pachną "bo już delikatnie czuć zapach " nie ma jeszcze założonego filtra . Pokazly już płeć to i pewnie będą za chwilę kwitnąć. Tylko żeby jeszcze miało co 😅 jestem zrozpaczony Warunki były dość okej bo na to miałem podgląd. Lampa aktualnie na 50%mocy 56cm od najwyższej i 60cm od najniższej. Dać wyżej niżej ? Zostawić jak nest ? Wyciag włączony na jakieś 50% . Warunki 26/22 Rh 60/70 . Chyba już całkiem wrzucę nawilżacz bo za oknem pada dość często i rh samo skacze . Jakie rady dacie? 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Lipca Czuć zapach bez kwiatów? co czujesz w 3 tygodniu życia rośliny? Wyglądają ok nie ma czym się martwić a tym bardziej co wyrzucać. Popraw tylko rośliny bo wydaje mi się że źle wykonałeś trening. Powodzenia 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 11 Lipca Podlewane sam woda z chyba odpowdnim ph . @Tatito no czuć już zapaszek roślinki. To normalne że jak roślina pokazuje płeć to i zaczyna powoli wytwarzać zapach . Nie mogę ci tego przekazac chodz bym chciał:) A co do treningu nie były ruszane od 2tygodni . I nienwiem czy bardziej je maltretować? W jednej liść urwany w drugiej znowuż liscie potargane.. nie wjem co ten mój podlewacz robił hehe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 11 Lipca Wszystkie kwitną? Jak tylko te większe to jest ok. Rośliny przy LST kieruj w wolną stronę doniczki. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 11 Lipca @WymiataczMega nie ,nie trzy wieksze pokazly wloski "takie jak na zdjęciu " I na ten moment to tyle hehe . Określiły płeć? Jak się nie mylę. Tak wiem a nawet lepiej jak się zadzi z boku więcej miejsca jest . Ale akurat ta bardzo się wyciagla sama łodyga miała z 20cm i zaczęła się kłaść w tamtą stronę. Więc podlewacz położył ją do końca i przypiął drucikiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 11 Lipca Sam parę postów wcześniej napisałeś że zrobiłeś lst i to poza rant doniczki. Słuchaj się trochę chłopaków bo dobrze ci radzą. Jak czegoś nie wiesz to nie wstyd nikt cię nie wyśmieje tutaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 12 Lipca @Mooshrom ale je nie mówię że nie robiłem. Masz wyżej zdjęcia jak położyłem je na partyzanata . Po czym wyjechechalem na 2 tygodnie a ze bylo juz zaczęte to osoba ktora podlewała kontynuowała reszte . Po to tutaj dodaję posty zeby czerpać z rad 😋 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 15 Lipca Siemka Dnia 30/29/21 Jak widać roślinki robią się dość krągłe hehe tylko takie jakieś karlowate mi się wydają. Mam nadzieję że jeszcze się wyciągnął w górę?? Bo na ten moment maja może z 30cm .Mowa tutaj o tych trzech. Nadal podlewane woda z odpowodnim ph I nie widać braków. Lampa na 50% 45cm od najwyższych szczytów. Zakupiłem luksomierz i po przeliczeniu przez 0.017 daje nam ppfd . Na ten moment średnie ppfd to 350 . Ktoś się wypowie czy jest okej ? A warunki mają się tak . Chyba już czas wyrzuć nawilżacz? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 16 Lipca Ja bym dał około 500-600 ppfd. Tym bardziej że to auto i zaraz i tak zaczną kwitnac. Trochę jeszcze urosną do góry. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieemany 30 Napisano 17 Lipca @Mooshrom dobra to tez tak zrobie . Problem mam z rh . Wyrzuciłem całkiem nawilżacz. Ale za oknem popadło i rh w pomieszczeniu i boksie 70% .. jakieś patenty na zbicie rh ? Osuszacz na ten moment odpada . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach