Skocz do zawartości
CheMsKuN

Ilość roślin na m2, a długość fazy wzrostu.

Rekomendowane odpowiedzi

@Szymjak ty miescisz w boxie 150x150 18 roślin? Optymalnie to 9 sezonów a nawet jak je przytrzymasz przez ponad 30 dni w hydro i dobrze potrenujesz to i tak ciasno maja bardzo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile w końcu roślin na 1m2?

Nie wyobrażam sobie 12 plantów na takiej powierzchni jeszcze robiąc lst

4-5 to max?

Załóżmy że wszystkie wytrenuje tak jak tą poniżej, gdzie jej średnica korony topków to około 35-40 cm - doniczka 10l

Screenshot_20220305-203323_Gallery.jpg

Edytowane przez konopny_janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A na powierzchni 30x30x70cm wys jaką donice najlepiej umieścić?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Kibic Niską to wiem, ale też taką żeby się za bardzo w niej korzenie nie rozwinęły, bo po co skoro nie chce żeby mi przerosło boxa 7l chyba będzie git. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 roslin na 1m2 doniczki 10L ile dać najlepiej wega ?

@doominik jest mniej roboty przy 4 zamiast 9 wiadomo ale przy tych 4 żeby zebrać tyle co z 9 musisz zrobić dłuższego wega to znaczy że koszt prądu będzie większy ale ilość pracy mniejsza coś za coś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green ja robię topping, bo przy dużej liczbie roślin lst to masa zabawy, Tak to jak już mają na weg te 5-6 pięterek to top i kilka dni jak już się zaczną dalej wyciągać to można je dawać na flo i są bardziej "symetryczne" i już nie muszą każdej osobną wiązać, tylko na początku rosną swobodnie, a po strzyżenie w okolicy 3go tygodnie=a trafiają pod siatkę. |Dla mnie najmniej czasochłonny sposób. 

PS z tacji tego, że to topping i że mam osobny weg to mój opis może się nie sprawdzać w przypadku automatów, a widzę, że są one tu popularne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi