tralala 59 Napisano 17 Sierpnia @Boczelli Wmawiam sobie że tydzień... Wąsy już się zrobiły brązowe i pozwijane. Pod mikro są pojedyńcze mleczne pręciki ale to są pojedyńcze Sztuki... Obawiam się że nie dotrzymają zbyt długo z powodu pleśni, bo to już nie jest pytanie czy, ale w którym momencie... Tym bardziej że miałem już pojedyńcze ogniska które dokładnie usunąłem. Tutaj fotka dla skali jak teraz to wygląda. Nie chciałbym żeby to wszystko poszło w pizdu. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 17 Sierpnia @tralala jak masz czas żeby je codziennie ogladac to spokojnie mozesz jeszcze czekać, jak nie to tnij wczesniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 17 Sierpnia @Boczelli no właśnie mam tydzień, najpóźniej w sobotę wieczorem będę musiał kosić. Niestety druga połówka mi tego nie ogarnie... Nie zna się na tym kompletnie i by nawet nie zauważyła że Plecha wpadła na całego. Tak wgl. Jak oceniasz kwiaty? Ile może z tego wszystkiego być suszu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 17 Sierpnia @tralala ciezko powiedziec po zdjęciach, ile sztuk masz łącznie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 18 Sierpnia @Boczelli na ten moment 16szt z tego 15 realnie przestawiające jakąś wartość 😅 jedna została podgryzniona u podstawy przez jakiegoś gryzonia i wlaczy o życie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,165 Napisano 18 Sierpnia W dniu 17/08/2024 o 20:05, tralala napisał: @Boczellile może z tego wszystkiego być suszu? 100-130g może 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 18 Sierpnia @tralala no malutkie są to licz sobie max 20g ze sztuki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 18 Sierpnia @WymiataczMega o matko, długa droga przed mą skromną osobą 😅 gdzie te moje założone 40 z krzaka... Dużo trzeba się nauczyć jeszcze. @Boczelli mam nadzieję że co sezon będzie lepiej 😅 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,165 Napisano 18 Sierpnia Miałem podobne rośliny na balkonie. Wyglądały na 40 a po 20 było. Obym się mylił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 18 Sierpnia @WymiataczMega 40g z automata na oucie to dużo, 20g ze sztuki auto srednio wychodzi. Posadzisz sezony w przyszłym roku to bedziesz mial po 300g z krzaka jak zdążą dojsc 😅 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 18 Sierpnia @WymiataczMega pocieszam się że z moich spleśniałych miniaturek po tygodniu fajnego suszenia uratowałem 5g już takiego pół suchego, dziś zmieliłem na test dwa bobki i wydaję się ok, smak trochę gorszy ale całkiem przyzwoity, gorsze się trafiają. A ponad 90% poszło w śmietnik. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,165 Napisano 18 Sierpnia Masz kilka rodzajów to będziesz raz takie a innym razem inne palił 😉. Spróbuj je maksymalnie przetrzymać to i więcej na wadze będzie 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 18 Sierpnia (edytowane) 11 minut temu, Boczelli napisał: @WymiataczMega 40g z automata na oucie to dużo, 20g ze sztuki auto srednio wychodzi. Posadzisz sezony w przyszłym roku to bedziesz mial po 300g z krzaka jak zdążą dojsc 😅 Mam straszny problem z klimatem tutaj, w dzień potrafi być +30 a w nocy... 10 czasem 6 stopni taki outdoor przy kilku sezonowych krzakach to już wyzwanie... Potrzebują więcej czasu, chyba żeby je wpierw wegowac w domu pod lampą i wystawić pod folię tak koło 20 czerwca aż do pokazania się kwiatów i już później spod foli na zewnątrz niestety to wymaga gigantycznych doniczek chyba że postawić taki pół sezonowy namiocik i z pod lampy bezpośrednio w glebę. Edytowane 18 Sierpnia przez tralala @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 20 Sierpnia Coraz bliżej żniwa ♥️ niestety tak jak pisałem wcześniej z powodu pleśni będę musiał ciąć już w sobotę... Co będzie ich 85 dniem... trochę im brakuje i niestety nie nabiorą odpowiedniej mocy. Druga sprawa to te wybarwienie na fiolet? Szczerze nie mam pojęcia czy to jakaś choroba, genetyka czy światło... Za to ocukrzone są pięknie, zapach w namiocie aż dusi i na dłuższą metę człowieka zbiera na wymioty bo aż za dużo... Pozdrawiam, hej! 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 20 Sierpnia @tralala to wybarwienie na fiolet to genetyka, porządana. Przynajmniej przeze mnie xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,218 Napisano 21 Sierpnia @tralala @Boczelli genetyka lub warunki sprawily, ze zmienila kolor. Chociaz tutaj stawial bym na genetyke🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 22 Sierpnia Można powiedzieć że pierwsze koty za płoty. Ścianka jeszcze przyspieszyła - trichomy w większości mleczne, coraz więcej pleśni więc ratujemy co się da! Teraz pytanie to trymowanie... Tak jest ok czy robię to źle? Porównując z kupnym to wygląda jakbym wycinał dużo za dużo 😅 w kupnym listki cukrowe są jedynie docinane na kształt a nie usuwane kompletnie tak jak starałem się zrobić tutaj... Pozdrawiam, hej! 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,159 Napisano 22 Sierpnia @tralala dla siebie rob jak dla siebie, kupnym się nie sugeruj 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,165 Napisano 22 Sierpnia Listki cukrowe też są dobre. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tralala 59 Napisano 22 Sierpnia 8 minut temu, WymiataczMega napisał: Listki cukrowe też są dobre. No i właśnie teraz nie wiem jak to trymować, tak jak na pierwszym zdjęciu czy tak jak tu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach