WymiataczMega 2,120 Napisano 6 Czerwca @Prepers sezony łatwiej się prowadzi. Reszta głównie zależy od odmiany . Mam też automaty 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 7 Czerwca Pineapple express z prawej górnej strony przeszła topping. Dostały wodę z calmag. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 7 Czerwca @WymiataczMega ziemiorki atakują? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 7 Czerwca @Adi_ejol odpukać, jest dobrze 😉 gdzie nie gdzie pojedyncze egzemplarze Zapobiegawczo przed flo zrobię oprysk z neem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 8 Czerwca @WymiataczMega czytam wczoraj o ziemiorkach bo gdy usuwalem blumat zaczelo tego latac od groma. Wszedzie pisze, ze nicienie sa zdecydowanie skuteczniejsze bo maja 100% skutecznosci w usuwaniu ziemiorek. W przypadku olejku roznie to bywa a przynajmniej u mnie tak bylo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 8 Czerwca @moonka lizne tematu😉 nie ukrywam że chętnie bym zastąpił czymś olejek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 8 Czerwca @moonka @WymiataczMega Ja kupiłem lepy, ale mam ich po 2 na doniczkę, setki ziemiorek, i tylko kilka na lepach xd Nauczyłem się je sam łapać, bo mam teraz kermazyt, i jak podlewam wszystkie wylatują 🤣🤣🤣 biorę w jedną rękę konewkę, a w drugą lep, i jedna ręką podlewam, a druga je łapie xd Zauważyłem poprawę, ale staram się z nimi dogadać żeby mi korzenia tylko nie skubały 🤣🤣🤣 A na te nicenie uważajcie, bo to dla człowieka nie są przyjaciele 🙂 Są kurestwa małe, a mogą zaatakować człowieka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 8 Czerwca @Prepers to chyba różne rodzaje są tych nicieni🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,063 Napisano 8 Czerwca @Prepers na ziemiorki stosuje sie inne nicienie, takie ktore sa nieszkodliwe dla czlowieka. @moonka @WymiataczMega @Adi_ejol powiem wam, ze uzylem tych nicieni u siebie i po kilku dniach bylo ich mniej. Ale teraz jest ich znow od groma, dam im jeszcze troche czasu bo nicienie niby zyja do miesiaca. Jak nie to pierdole pale boxa z tymi kurwami 😈 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 8 Czerwca @WymiataczMega @Boczelli Myślałem że to te same, miałem kiedyś kobitę co miała ostre zapalenie wyrostka właśnie przez nicenie, i prawie zeszła, w stanie krytycznym z zapaleniem do szpitala trafiła. Tak szczerze nie ufam temu olejkowi, tak więc postaram się zaprzyjaźnić, i z muszkami żyć w zgodzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,063 Napisano 8 Czerwca @Prepers tez kiedys tak myslalem 😅 Ty to sobie zmienisz ziemie i umyjesz boxa po grow i po sprawie. Ja juz mam taka fajna ta glebe ze szkoda jej wymieniac bo z uprawy na uprawe jest coraz lepsza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 8 Czerwca @Boczelli Pojebało cię że boxa będę mył, na dworze też dużo bakterii, i mikroorganizmów a jakoś rosną, ja w pokoju mam jeszcze 8x ziemię z korzeniem z poprzedniego grow 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 8 Czerwca @Prepers lubię twoje podejście xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 461 Napisano 8 Czerwca @Boczelli @Prepers @WymiataczMega A próbowaliście z ziemią okrzemkową? Mi pomogła bardzo skutecznie. A przynajmniej nie śmierdzi fchuj jak ten olejek. Ja to rzygam prawie jako go czuje xd 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,392 Napisano 8 Czerwca (edytowane) @MiraiiNikki Napewno spróbuję, dzięki za info w tym grow już bez sensu, ale następnym razem będę próbował ziemią okrzemkową walczyć, bo podobno ten olejek może się odłożyć w ziemi, a roślina jest w stanie go przetransportować do topów, i gdzieś tam czytałem że ma to wpływ na smak, a już sam dobrze wiesz jak to kurestwo jebie, do tego podobno trzeba uważać żeby korzenia nie zadusić Pozatym u mnie lata teraz sporo, i mam jakieś drobne plamy na liściach możliwe że od tych muszek właśnie, ale sądzę że nawet taka armia jak u mnie będzie miała ogromny problem zabić mi jakąkolwiek roślinkę. Edytowane 8 Czerwca przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 461 Napisano 8 Czerwca (edytowane) @Prepers Możesz użyć i teraz, tylko problem będziesz miał taki, że pewnie ziemia już zbita od podlewania na wierzcu i ciężko by Ci było wymieszać. A myk z tą ziemią jest taki, że ona posiada w sobie kryształki, które wchodzą pomiędzy pancerz tym kurwom larwom i się zacierają i giną w męczarniach. Dorosłe osobniki wyłapujesz na lep, a tą ziemią zabijasz larwy. Dostaniesz ją w każdym ogrodniczym raczej. Obsypujesz powierzchnię i dobrze wmieszać w ziemie tak na 2-4 cm i podlewasz. Dodatkowo tej ziemi można dodawać już na samym początku jako mieszanka do głównej bazy ziemnej. Ponoć bardzo dobrze wpływa na przyrost masy łodyg oraz antygrzybicznie i bakteryjnie. Nie jest w ogóle inwazyjna dla rośliny ani człowieka. Niektórzy lekarze nawet zalecają spożyć łyżkę takiej ziemi okrzemkowej raz na jakiś czas. wypędza dobrze pasożyty i robaki z ludzkiego organizmu. ^^ Edytowane 8 Czerwca przez MiraiiNikki 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 8 Czerwca @MiraiiNikki będę musiał kupić profilaktycznie bo też mnie niesamowicie odraza zapach tego olejku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 8 Czerwca Dzień 25 Fryzjer zrobiony 😎. Odpuszczam sobie LST. Roślinki zamieniłem miejscami. Acapulco jest z tyłu a pineapple z przodu 😉. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 9 Czerwca Witam 😉. Roślina pierwsza z lewej ta upośledzona dostała kolejny topping. Bardzo słabo się rozkrzacza. Martwią mnie duże przerwy między węzłami. Oby nie okazała się męska 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 398 Napisano 9 Czerwca @WymiataczMega duże przerwy między węzłami są charakterystyczne dla męskich? Bo u mnie jedna też tak rosła Dobra rzuciłem okiem i jednak u mnie nie było aż takich dużych przerw @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach