WymiataczMega 2,355 Napisano 16 Czerwca Teraz to bym dawał przynajmniej 6 ml na litr. Kolejne podlanie 7-8 ml. Doszedł bym do 10 ml na litr i już nie zwiększał dawki😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,343 Napisano 16 Czerwca Wal 10ml 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 16 Czerwca Dziękuję za odpowiedzi. Z tego wynika że te nawozy to naprawdę woda.... Może dla początkujących są ok bo ciężko z nimi przesadzić kierując się tylko tabela z ich strony. Na następną uprawę kupię coś konkretnego i nie musi być tanie, aby działało jak trzeba. Będę dawał znać jak zareagowały.👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Czerwca Czy to biobiz czy biotabs nie ma znaczenia, roślina dochodzi, będzie umierać, będzie pokazywać niedobory, biotabs wydaje się być bardziej „koncentratem” ale używam tego i tego mimo dawek 10ml blooma czy 10ml PK na litr co podlanie 2x dziennie dalej pokazują że są głodne. Jedynie sezony które jescze nie są przełączone a dostają Pk pokazują mi nadmiar P i K śmiało możesz dawać dawki 8/10ML na litr od biobiza 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 16 Czerwca Dzięki. No tu chodzi że nie mam wyczucia jeszcze ale następnym razem będzie lepiej, tu potrzebne doświadczenie 🙂 Jeszcze mam trochę czasu to 49 dzień od wyjścia z ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 16 Czerwca @Mooshrom zwiększ dawki, usuń te zniszczone liście i będzie git 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 17 Czerwca Jeszcze trochę czasu przed nimi 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 18 Czerwca Czy to normalne z zkittelz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 18 Czerwca Daj zdjęcie bez lampy. pH sprawdzasz? Co im dajesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Czerwca 43 minuty temu, Mooshrom napisał: Czy to normalne z zkittelz? To normalne jak u każdej innej odmiany urosła lub obniżyłeś lampę ^^ podnieś ją trochę i liście wrócą do normy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,343 Napisano 18 Czerwca @Mooshrom normalne, lapie kolorki. Taki fenotyp ci sie trafil, ciesz sie 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 18 Czerwca @Boczelli fajnie jakby całkiem takiego kolorku nabrała 🙂@Tatito @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,343 Napisano 18 Czerwca (edytowane) @Mooshrom pewnie tak bedzie, mozesz jej w tym pomoc Edytowane 18 Czerwca przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Czerwca 1 minutę temu, Mooshrom napisał: @Boczelli fajnie jakby całkiem takiego kolorku nabrała 🙂@Tatito Bardzo ładny kolor bardzo podobny do światła stąd inna diagnoza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 19 Czerwca @Boczelli 🙂@TatitoJuz widać że zwiększone dawki nawozów wstrzymaly żółknięcie liści, roślina nabiera kolorów. Myślę że to dlatego że przywalilem im dosyć mocno lampa i szybko wyciągały składniki odżywcze z ziemi. Pewnie jakbym miał taką 100w lampę to nie było by takiego problemu 😅 następnym razem będę robił "kociołek panoramiksa" i dostaną porządną dawkę nawozów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 21 Czerwca Dzień 23/31 Aktualizacja. Mam nadzieję że jeszcze maks 2 tygodnie i będą gotowe bo mam wyjazd... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,343 Napisano 21 Czerwca @Mooshrom nie beda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 21 Czerwca @Boczelli no to mnie nie pocieszyles 😅 zkittelz jest oszroniona jak choinka na święta ale nie jestem w stanie określić czy trichomy są przezroczyste czy mleko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Czerwca @Mooshrom to dopiero puchnac zaczyna, 4 to minimum moim zdaniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 22 Czerwca Małe zakupy 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach